DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEÇİM GÜNLÜĞÜ

24.06.2018
1.024
A+
A-

SEÇİM GÜNLÜĞÜ

Seçimlerin heyecanı bir başka olur. Final sandıktır. Bir gün önceden soluksuz dakikalar başlar. Sabah saat 08.00’den itibaren de oy kullanmak için koşuşur ahali. Herkesin yüzünde farklı ifadeler, birbirleriyle fısıldaşmalar, şans dilemeler ve gönlündeki parti veya adaya oy vermeler. Sandıklarda genelde tanıdık isimler olur. Onlarda da ayrı bir heyecan vardır. Sabahın köründe diyebileceğimiz bir vakitte, kurul olarak toplanıp hazırlıklarını yapmışlardır. Yaşlılara özel bir saygı, engellilere özel bir tolerans gösterilir. Vakit, bittiğinde ayrı bir heyecan başlar. Önce imzalarla zarflar karşılaştırılır, tutanak tutulur, sonra zarflar açılır, oylar sayılmaya başlar. Sandığın dışında büyük bir heyecan son noktasına doğru hız alırken, adaylar da küt küt atan kalpleriyle ilk sonuçları heyecanla beklerler. Hep böyledir seçim atmosferi. Bu ne ilktir, ne de son. Türkiye Cumhuriyetinin nüfusunun yarısından bir hayli fazlasının oy kullandığını düşünürsek, çok ciddi bir meseledir. Katılımın yoğun olması herkesin sandığa giderek yurttaşlık görevini yapmaları ayrıcalıklı bir durumdur. Ben isterim ki, katılım her zaman %100’e yaklaşan bir oranda olsun. Çünkü bu sorumluluk hepimizin sorumluluğu. Sonuçta üç ayda, beş ayda bir değil; beş yılda bir sandık başına gidiyoruz. Zaman zaman ufak tefek tartışmalar, kimi yerde farklı boyutlara ulaşan kavga ve gürültüler de olabilir. Sonuçta kim nereye oy vermişse, bugün sandıklarda sonuçlar belli olacak. Lakin unutmayalım ki dostluklar devam edecektir. Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birini, dün yaşadı. Sonuçlar şu an itibarıyla en azından bizlerin geniş bir yorum yapmasına müsait değil. Bunu şunun için söylüyorum, benim yazımı yazdığım sıralarda saat henüz 16.00’ı gösteriyordu. Takdir edesiniz ki, 12 sayfalık gazeteyi hazırlamak kolay değil. Dolayısıyla bu satırlar yazıldığı esnada henüz sandıklar kapanmamıştı, benim sonuçlarla ilgili en yakın beklentim de saat 20.00 suları olarak düşündüğümden ayrıntılı yorumları seçimin havasını yarın ki nüshamızda daha geniş bir şekilde sizlere aktarma fırsatı bulacağım. Gölcük Haber Ekibi olarak arkadaşlarım anlık olayları kimin nerede oy kullandığını, sitemizden zaten paylaştılar. Seçimleri en geniş şekilde takip ettik. İlk sonuçlarla ilgili net olmasa da bilgileri 1. Sayfanın manşetinden paylaşıyoruz. En geniş ve daha ayrıntılı fotoğraflar konuyla ilgili yorumları yine sizlerle buluşturmak üzere seçimlerin ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 

GÜZEL SÖZLER

Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır.

Mutluluk denilen şey o kadar çok parçanın birleşiminden oluşmuştur ki her zaman için bir parçasını yanlış bir yere yerleştiririz.

155.Fukaraya, evine hırsız girdi, demişler. Üzerine kilitleyin kapıyı açlıktan ölsün demiş.

İyi bir ata gücünden dolayı değil huyundan dolayı değer verilir.

Hata edip de düzeltmemek İşte asıl hata budur.

Zihin fukara olunca fikir ukala olur.

Küçük kafalar kişileri, orta kafalar olayları ,büyük kafalar ise fikirleri konuşur.

Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır.

Bir önyargıyı ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha zordur.

Irmaklarla kayanın savaşını hep ırmak kazanır; ama güçlü olduğundan değil sabretmesini bildiğindendir.

İnsanlar kıyafetleriyle karşılanırlar bilgileriyle ağırlanırlar, konuşmalarıyla uğurlanırlar.

Geçmişleriyle övünenler patateslerdir onların da en iyi kısımları toprağın altında kalmıştır.

Herkes tarafından sevilen biri olmaktansa güvenilir biri olmayı tercih ederim.

Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu kaybeder ;çünkü her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır.

Bana benden olur her ne olursa ;başım rahat olur dilim durursa

Zamanın değerini yapacak işi olan bilir.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.