DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

Siyasiler seçim sonuçlarını değerlendirdi

ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

Türkiye 24 Haziran seçimlerini geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. Halk seçim kararını verdi. Recep Tayyip Erdoğan seçimleri yüzde 52,54 oy oranı ile kazanarak, Türkiye’nin ilk Başkanı oldu. Gölcüklü siyasiler seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdiler.

Alp, ‘’Biz Bugün Saat Sabah 8 itibariyle sokaklardaydık’’

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başkan Alp, yaptığı açıklamada kazananın Türkiye olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye en önemli siyasi politikasını gerçekleştirmiştir. Geçmiş siyaseti son kullanma tarihi dolmuş bir sistemin, yeni bir sisteme geçişin, yeni bir sistemden de yeni bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la milletimizin güveni devam etmektedir. Bu seçimin sonucu şudur: Bundan sonra bugüne kadar 16 yıldır gerçekleştiremediğimiz, vatandaşlarımızın hayallerini gerçekleştiremediğimiz, bizimde hedeflerimizi gerçekleştirmek için ve süreç içerisinde verilen vaatlerle ilgili 5 yıl boyunca dikmesi ile inşallah önümüzdeki 5 yılda da vatandaşımızın güvenini de boşa çıkarmayacağız. Bizler teşkilat olarak da inanıyorum ki ülke ortalamasının üstünde Gölcük özelinde bir oy aldık. Tabi ki bu Gölcük halkımızın Partimize ve Liderimize olan güveninin arttığını ve teşkilat olarak da seçmenimizle olan iletişimimizin güçlü olduğunu ve her kesime her alana ulaştığımızın da bir göstergesidir. Teşkilat olarak bu yönümüzün de güçlü olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bundan sonra önümüze bakacağız. Biz teşkilatlar olarak Pazar günü seçimleri yaparız, Pazartesi günü bir sonraki seçime hazırlanırız. Şapkamızı önümüze koyarız. Biz bugün saat sabah 8 itibariyle sokaklardaydık’’

 ‘’Teşekkürler Gölcük’’

Neden %57 aldık da %60 alamadık? Bunun hesabına bakarız. Bir dahaki seçimde oy oranını yukarı çıkarmak için ne yapabiliriz onun hesabına bakarız. Kime dokunamamışız?, kimin gönlünü alamamışız?, nerede eksiğimiz var? onun değerlendirmesini yaparız. Bizim hedefimiz her zaman aldığımız bu oyun daha da üstüne çıkmaktır. Bugün itibariyle yeniden seçim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Mart ayında yapılacak yerel seçimler, gerekse bir sonraki genel seçimlerle alakalı çalışmalarımız bizzat 24 Haziran itibariyle başlamıştır. Bu ülkede doğal olarak seçimsiz bir 5 yıl geçirmek ihtiyacı var. Bununla beraber seçim dönemlerinde siyasi partilerle olan rekabet içerisinde doğal olarak sıkıntılar, bazen de gerginlikler olabiliyor. Ama seçim bittiği zaman biz beraber kardeşlik içerisinde yaşamayı bilebilen bir toplumuz. Bu bağlamda hiç kimseyi ötekileştirme niyetinde değiliz. Bizim kapımız, gönlümüz herkese açıktır. Bundan dolayı siyasi rekabet içerisinde üzdüğümüz, kırdığımız tüm seçmenlerimizden de anlayış bekliyoruz. Fikirlerimiz, ideolojilerimiz farklı olsa bile biz biriz ve kardeşiz. Teşekkürler Gölcük’’ dedi.

İşeri, ‘Çalışmalarımızı bundan sonra da aynı kararlılıkla ve azimle sürdüreceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, seçim sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi: ‘Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen seçimler ülkemiz açısından gerçekten çok önemliydi. Bizler beklediğimiz oy oranını alamadık ama bundan sonrada çalışmalarımızı ve mücadelelerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Doğrusu Millet İttifakıyla 300 milletvekilini aşacağımıza, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 2. Tura kalacağını düşünüyordum. Şunu söylemem gerekiyor ki; bu seçimin bir diğer kazananı da Sayın Muharrem İnce’dir. Çünkü halkımız Sayın Muharrem İnce’yi gerçekten çok sevdi. Bunu her mitinginde gösterdi. Sayın İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 30 oy almıştır. Bizler bunu tabi ki de başarı olarak değerlendirmiyoruz. Tek dileğimiz ülkemizin bundan sonra daha kötü noktalara gitmemesidir. Bizler sonuç her ne olursa olsun halkımızın kararına saygı göstereceğiz. Neden bu oy oranında kaldığımızı inceleyeceğiz’ dedi.

Çakır, ‘Türk Milleti bu seçimle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları yerle bir etmiştir’

Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, seçim sonuçlarını, ‘Öncelikle seçimlerin Türk Milleti adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Türk Milletine teşekkür borçluyuz. Seçim bazı üzücü olayların dışında çok sakin geçti. Muhalefeti de iktidarı da seçimlerde çok itidalli davrandı. Bundan sonra Türkiye’nin verdiği mücadele daha kararlılıkla ve sağlam yapılacak. Türk Milleti bu seçimle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları yerle bir etmiştir. Seçim sonrasında ekonominin daha rahatladığını gördük. Artık milli ürünlere daha da önem verme vakti. Halkımız şunu çok iyi bilsin, Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bu yüzden halkımız seçimlerde bu bilinçle davrandı ve ülkesini elbirliği ile kurtardı’ dedi.

Yıldız, ‘Zaman kucaklaşma zamanıdır’

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, ‘Türkiye seçimini yaptı. Netice itibariyle sandıkta halkın iradesi tecelli etmiş oldu. Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz, alem-i İslam için hayırlı olmasını dilerim. Başkanlığa seçilen 1.Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yeni seçilen TBMM vekillerine yapacakları hayırlı hizmetlerinde muvaffakıyetler temenni ederim. Seçim sathında lüzumlu lüzumsuz diyaloglar yaşanmıştır. Lakin dün dünde kalmıştır. Bugünü yaşamak lazımdır. Zaman kucaklaşma zamanıdır. Seçim bitmiş, geçim başlamıştır. Hayırlı olsun’ dedi.

Aynacı, ‘İYİ Parti halkın teveccühünü kazanmıştır’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘İYİ Parti, kuruluşundan bugüne kadar geçen 7 aylık süre içerisinde Türk siyasi hayatında belki de bir ilki başarmış bir parti olarak siyasi tarihimizdeki yerini alacaktır. Kendi imkanlarıyla teşkilatlarını yeni kurmuş, milletiyle bu kısa süre içerisinde bütünleşmeyi başarmış, milletin teveccühünü kazanan bir siyasal hareket olarak, Türk siyasi hayatında yeni bir yolculuğa çıkmıştır.

‘Seçimde daha iyi bir netice alabilirdik’

‘Türk milletinin kendilerine, TBMM’de güçlü bir grupla temsil edilme hakkı ve fırsatını vermiştir, ancak Belki de bu seçimde çok daha iyi bir netice de alabilirdik ama milletimizin kararıyla oluşan bu neticeyi de iyi bir başlangıç, kuvvetli atılmış bir adım olarak görüyor ve değerlendiriyoruz.’

‘Çok çalıştık’

‘Biz, Hazineden yardım almadık, imece usulüyle çalıştık. Herkes elindekileri birleştirdi. Bununla bu parti yoluna devam etti. Bu belki de bir dayanışmanın, birbirine olan inancın ve İYİ Parti’yi bu yolculuğa çıkaran o güçlü hedefin insanları nasıl birbirine yaklaştırdığını gösterdi. Ben bunu Gölcükte gördüm ve yaşadım. Gölcükte yapılan kuruluş ve seçim çalışmalarında bu şekilde çalıştık. Bunun sonucunda İYİ Parti Gölcük’te yüzde 12,36 oy oranı ile üçüncü parti konumuna gelmiştir. Nasıl büyük bir paylaşım duygusuyla bu işin üstesinden gelebileceklerinin tarihsel bir örneğini veren bütün teşkilat mensuplarımıza, mahalle teşkilatlarımıza, dayanışma içerisinde bu işi sürdüren bütün arkadaşlarımıza da Türk milleti adına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Yeni kurulan bir parti olarak adil bir ortamda seçim çalışması yapamamasına rağmen meclise girmeyi başaran İYİ Parti TBMM’de üzerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirecektir. Sonuçların Yüce Türk Milletine ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.