DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YAZ TATİLİNİN EN GÜZEL AKTİVİTESİ

YAZ TATİLİNİN EN GÜZEL AKTİVİTESİ

Öğrenciler yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyor

YAZ TATİLİNİN EN GÜZEL AKTİVİTESİ

Okulların kapanması ile birlikte uzun bir tatil dönemine giren öğrenciler bu dönemi en güzel şekilde değerlendiriyor. Öğrenciler ve onlarla birlikte tabir-i caizse tatile çıkan aileleri yaz tatilini kitap okuyarak geçiriyorlar.

Okuma oranı 2018 yılının yaz ayında artış gösterdi

İlçemizde her geçen yıl belli oranlarla artan okuma oranı 2018 yılının yaz ayında artış gösterdi. Okulların tatile girmesi ile birlikte öğrenciler kitapçıların yolunu tuttu. İlçemiz de uzun yıllardır hizmet veren Hakikat Kırtasiye’de görev yapan Tarık Şengin ilçemizde ki kitap alma ve okuma oranı hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler yaş grubuna göre kitaplar tercih ediyor

Kitap okuma oranını daha da arttırmak adına kitaplarda %20 indirim kampanyasını devam ettirdiklerini belirten Hakikat Kırtasiye’de görev yapan Tarık Şengin,“ Gölcük’te okuma oranı gün geçtikçe artıyor. Özellikle okulların kapanması ile birlikte yaz tatilini kitap okuyarak geçirmek isteyen öğrenciler kendi yaş gruplarına göre kitap seçiyorlar. İlkokul düzeyindeki öğrenciler kendilerine uygun çıkarttığımız ya da öğretmenlerinin tavsiye ettiği tatil kitap setlerini tercih ediyorlar. Birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilere okul öncesi eğitim seti öneriyoruz. Birinci sınıfı bitirmiş olan öğrencilere de okumalarını pekiştirmeleri adına hikaye kitaplarını öneriyoruz. Ortaokul ve lise düzeyinde ki öğrenciler ise kendi yaş grubuna göre romanlar tercih ediyor” dedi.

Test kitaplarına ilgi azaldı

Şengin sözlerinin devamında, “ Öğrencilerin dışında Gölcük’te özel bir okuyucu kitlelerimiz var ve kendi alanlarında kitapları tercih ediyorlar. Tabi yakın zamanda gerçekleşecek olan KPSS yaklaştığı sınava girecek olan kişiler hazırlık kitapları ile sınava hazırlanıyor. Okullar kapandığı için KPSS hazırlık kitaplarının dışında ki test kitaplarına ilgi biraz azalmış durumda” dedi.

Sipariş ile kitap getiriliyor

Hakikat Kırtasiye olarak okuyucu kitlemize değer veriyoruz ve tüm isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Her ne kadar kitap konusunda zengin yelpazemiz olsa da bazı kitapları müşterilerimiz bulamıyor. Bu türlü durumlarla karşılaştığımız zaman istenilen kitabı sipariş üzerine 1 günde getirtip sahibine teslim ediyoruz ve bu hizmetimiz için de ekstra hiçbir ücret talep etmiyoruz” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.