DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YKS’da ilçemizde 4 Bin 973 aday ter dökecek

YKS’da ilçemizde 4 Bin 973 aday ter dökecek

YKS’da ilçemizde 4 Bin 973 aday ter dökecek

Üniversite’de yeni sistem olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran Cumartesi Günü( bugün) saat 10:15’de gerçekleşecek olan  Birinci Otumum (TYT) Temel Yeterlilik Testi’ne  ilçemizde 4 Bin 973 aday ter dökecek.

Bin 985 kişi ilk defa sınav heyecanı yaşayacak

Üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sistemi YKS(Yükseköğretim Kurumları Sınavı)  1. Oturumu bugün gerçekleşecek. Türkiye genelinde  2 milyondan fazla üniversite adayının ter dökeceği YKS’nin 1. oturumu   olan (TYT)  Temel Yeterlilik Testi’nde ilçemizde 4 Bin 973 aday sınav heyecanı yaşayacak. Sınava girecek olan 4 Bin 973 adaydan Bin 985 kişi ilk defa sınav heyecanı yaşayacak. 10:15’de başlayacak olan sınav 15 binada 258 salonda gerçekleşecek ve 630 öğretmen görev alacak.

AYT’de 3 Bin 953, TYT’de 351 aday sınava girecek

1 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan ikinci oturumu (AYT) Alan Yeterlilik Testi’nde ilçemizde 3 Bin 953 aday sınava girecek. 10:15’de başlayacak olan sınav 13 binada 205 salonda gerçekleşecek ve 205 öğretmen gören alacak. son oturum olan (TYT)  Temel Yeterlilik Testi 1 Temmuz  Pazar günü saat 15:45’de gerçekleşecek. Temel Yeterlilik Testi’ne ilçemizde 351 aday sınava girecek. 3 binada 24 salonda gerçekleşecek olan sınavda 85 öğretmen görev alacak.

15 Dakika Kuralı Geçerli

YKS’nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT adayları saat 10.00’dan sonra, YDT adayları saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
Sınava girecek adayların, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekir. Sınav günü, yanında sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartını bulundurmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.