DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Berberlerin yeni fiyat tarifesinden SAÇ DA MAKAS DA MEMNUN DEĞİL

Berberlerin yeni fiyat tarifesinden SAÇ DA MAKAS DA MEMNUN DEĞİL

Berberlerin yeni fiyat tarifesinden

SAÇ DA MAKAS DA MEMNUN DEĞİL

Geçtiğimiz hafta başlayan ve Kurban Bayramı’ndan sonra uygulanacak olan berberlerdeki yeni fiyat tarifeleri Gölcüklü esnaf ve vatandaşların yüzünü güldürmedi. Gölcüklü esnaflar, ülkemizde neredeyse her şeye zammın geldiğini ve bu yeni berber tarifelerinin çok fazla olduklarını dile getirdiler.

Gür, ‘’Berber fiyatlarına gelen bu zam beni şaşırtmadı’’

Şirin Optik’in Sahibi Faruk Gür, ‘’Yakın zamanda çoğu şeye zam geldi. Kur’lara bakılırsa berber fiyatlarına gelen zam normal diye düşünüyorum. Enflasyon da aldı başını gidiyor. Yakında ekmeğin tanesi 1.50 TL olacak. Hizmetin olduğu yerde rakam çok konuşulmaz. Hükümetimiz benzinin fiyatını ya da vergileri düşürse yarı yarıya da olsa berber fiyatlarında da bir düşüş gözlemlenebilir. Kısacası özellikle 24 Haziran seçimlerinden sonra her şeye zam gelmeye başladı ve berber fiyatlarına gelen bu zam beni şaşırtmadı’’ dedi.

Kazanfer, ‘’Berberleri de düşünmek lazım, bu fiyatlarla olmaz’’

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer, ‘’Döviz yükseldikçe ve enflasyon düşmedikçe bu tür şeylere zam gelmesi normaldir. Ama bu gelen fiyatlarla açıkçası olmaz. Saç kesiminin en az 15 TL olması sakal kesiminin de 5 TL olması gerekiyor. Ben berbere çok sık gitmiyorum. Vatandaşa yazık günah. Günlük 30 TL’ye çalışan insanlar var. Kesinlikle bu fiyatlar böyle olmamalı. Berberin de bir sermayesi yok. Bugünkü şartlarda fiyatlar bu kadar yüksek olmamalı. Piyasalarda durum ortada. Fiyatlar bu tarifelerde biz erkekler biraz daha dışarıda saç sakal gezeceğiz. Bu fiyatları gördükten sonra evimde tıraş olmayı tercih ederim. Ayda bir kere berbere gidiyorsam bu fiyatlar olacaksa 3 ayda bir giderim. Berberleri de düşünmek lazım, bu fiyatlarla olmaz’’ dedi.

Koç, ‘’Bu listedeki fiyatları berberlerin uygulayacağını düşünmüyorum’’

Kahve Dükkanı’nın sahibi Sedat Koç, ‘’Neredeyse ayda bir kere berbere gidiyorum. Genelde gittiğim berberlerde bu yeni berber tarifelerinden şikâyetçi olanlar var. Liste fiyatlarını berberler uygulamaya başlarlarsa Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası’na bağlı olmayan berberlerin önünde kuyruklar oluşur. Vatandaşlar alternatif yollara başvurabilirler. Hem berberin cebine hem de vatandaşın cebine çok büyük bir etkisi oluyor. Berberin günde 10 müşterisi olsa ortalama 200 TL’lik bir fiyat yapar ve bu fiyat da bile değil. Eğer bu fiyatları berberler uygularsa ben bayramdan bayrama berbere giderim. Ama bu listedeki fiyatları berberlerin uygulayacağını düşünmüyorum’’ dedi.

Oğuz, ‘’Bu yeni uygulanacak olan fiyatlar çok pahalı’’

Altın Manav’ın sahibi Şehmus Oğuz, ‘’Kuaför ve berberlerin değerlerini ve kalitelerini daha da yükseltmek adına bu yeni fiyat tarifesine geçmeye karar vermişler ama bu yeni uygulanacak olan fiyatlar çok pahalı. Eğer bu uygulama olursa berberler sinek avlar. Şimdiden berberler ve kuaförlere yeni listeler dağıtılmış ama bu listeleri uygulayacaklarını sanmıyorum. Haftada bir kere berbere gidiyorum ama artık bu yeni fiyat tarifelerinden sonra 15 günde bir berbere gideceğim’’ dedi.

YORUMLAR

  1. Mert dedi ki:

    berberler 3 sınıfa ayrılıyor,galiba bu ücretler 1.sınıfa ait tahmin ettiğim kadarıyla.En son bayramdan önce traş olduğumda saç traşı Gölcük’te 20 liraydı tahminimcede bu gittiğim berber 2.sınıf bir berberdi.Eğer 20 liradan 30 lira olduysa gerçektende çok büyük bir zam olmuş.