DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“KADIRGA ŞENLİKLERİNE KATILMAMA KARARI ALDIK”

“KADIRGA ŞENLİKLERİNE KATILMAMA KARARI ALDIK”

Gölcük Giresunlular Derneği Başkanı Şinasi Dede,

“KADIRGA ŞENLİKLERİNE KATILMAMA KARARI ALDIK”

Gölcük Giresunlular Derneği Başkanı Şinasi Dede 27-28-29 Temmuz tarihlerinde Yazlık Kadırga’da düzenlenecek olan Kadırga Şenlikleri’nde yapılan ayrımcılıktan dolayı Dernek Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar ile katılmama kararı aldıklarını bildirdi.

Her sene Giresunluların ısrarı ile Giresunlu sanatçı sahne alıyordu

Uzun yıllardır Yazlık Kadırga’da gerçekleşen Kadırga Şenliklerinde her yıl Giresunluların ısrarla hatırlatması ile sahne alan bir sanatçının olması ve diğer tüm sanatçıların Trabzonlu olması nedeniyle bu durum Kocaeli’nde yaşayan Giresunluları rahatsız ediyor. Bu sene düzenlenecek olan Kadırga Şenlikleri’nde Giresunlu sanatçının olmaması nedeniyle Gölcük genelinde yaşayan Giresunlular  Kadırga Şenlikleri’ne katılmama kararı alarak tepkilerini ortaya koydular.

Dede, “Dilerim önümüzde ki yıllarda bu tip aksaklıklar olmaz ve güzel bir Kadırga Şenliği organize ederiz”

Giresunlular olarak aldıkları karar hakkında düşüncelerini dile getiren Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede, “ Gölcük Giresunlular Derneği olarak Yazlık Kadırga Şenlikleri’nin Belediye tarafından düzenlendiği için özellikle Gölcük halkına hitap etmesi gerekiyor. Özellikle bu işin bir ile teslim edilmesi doğru değil, ki Kadırga kuruluşu 3 il toprakları üzerindedir. Bu iller Trabzon, Giresun ve Gümüşhane illeridir. Bu yapılan etkinliklerde Trabzon ili haricinde diğer iller ciddiye alınmaz ve sanatçı davet edilmezse Kadırga bir ile teslim edilmiş olur. Bundan dolayıdır ki bundan sonra ki komisyonda her ilden en az bir kişinin olması gerekir. Bize göre bu rahatsızlığı kaldırmak için beraber karar verilmesi gerekir.  Biz bu yıl ki komisyonun düzenlemiş olduğu Kadırga Şenlikleri programının bozulmasını istemiyoruz. Bizden sanatçı talebinde bulundular ama biz sanatçı temin etmeme kararı aldık. Bu nedenle  Gölcük Giresunlular Derneği olarak etkinliklere katılmayı düşünmüyoruz. Dilerim önümüzde ki yıllarda bu tip aksaklıklar olmaz ve güzel bir Kadırga Şenliği organize ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.