DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nun giriş alanında biriken çöpler illallah dedirtiyor

KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nun giriş alanında son zamanlarda çöp problemi yaşanmakta. Gazetemize yaşadıkları problemi anlatan vatandaşlar, her akşam yaşanan çöp probleminden bıktıklarını dile getirdiler. Yetkililerden bu bölge için kalıcı çözüm isteyen vatandaşlar düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler;

Seri, “Çöp konteynırlarının içi boş bile olsa gidiyorlar etrafına atıyorlar”

Ömer Seri, “ Bu sokak üzerinde ciddi bir çöp konteynırı problemi var. Çöp konteynırları sokak boyunca sürekli yer değiştiriyor. Kimse evinin önünde istemediği için her gün yer değiştiriyorlar. Belediye çalışanları konteynırları yukarıya çıkarıyor, ertesi gün yine hepsi bir araya toplanıyor.   Sokak boyunca olması gereken çöp konteynırlarının hepsi Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nun önünde ya da karşısında toplanıyor. Hadi hepsinin bir araya toplanmasını geçtik, kimse çöplerini normal atmıyor. Çöp konteynırlarının içi boş bile olsa gidiyorlar etrafına atıyorlar. Bu nedenle bu görüntülerin ortadan kalkması için yer altı çöp konteynırı yapılması gerekiyor. Bize göre belki o zaman bu görüntülerde ortadan kalkmış olur” dedi.

Yapıcı, “Biz bu tür görüntülerin ortadan kalkması için yer altı çöp konteynırlarının yapılmasını istiyoruz”

Hamza Yapıcı, “ 3145. Sokak’ta ciddi bir çöp problemi var. Aslında sadece bu sokakta değil Değirmendere genelinde büyük bir çöp problemi var. Kimse çöp konteynırlarını evinin önünde istemiyor. Bu sebeple çöp konteynırları sürekli yer değiştiriyor. Birde üstüne çöp konteynırlarının etrafına atılan çöpleri sokak köpekleri dağıtınca ortaya daha kötü görüntüler çıkıyor. Hatta sokak köpekleri çoğu zaman çöp konteynırlarının içinden çöpleri çıkararak dağıttıklarına şahit oldum.  Sokak köpekleri aslında bu bölgenin ayrı bir sorunu olarak devam ediyor. Biz bu tür görüntülerin ortadan kalkması için yer altı çöp konteynırlarının yapılmasını istiyoruz. En azından yer altı çöp konteynırı yapılırsa etrafa çöp atma olasılığı kalkar” dedi.

Yılmaz, “Bu sokak üzerinde daha sık çöp toplama uygulaması yapılmasını istiyoruz”

Oğuzhan Yılmaz, “ Değirmendere’de çöp konteynırlarını kimse evinin önünde istemediği için sürekli yer değiştiriyorlar. Apartmanlar ve siteler bu konuda sürekli bir tartışma halinde. Yani kısacası Değirmendere’de çöp konteynırları istenmeyen çocuk gibi kimse kabul etmiyor. Aslında bu yollar yapılırken çöp konteynırlarının yerleri belirlenseydi ve sabitlenseydi belki de bu problemlerin hiçbiri yaşanmazdı. Birde konteynırlar dolu olduğu için vatandaşlar mecbur çöplerini çöp konteynırlarının dışına bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu çöpleri ne kadar düzgün koyarlarsa koysunlar sokak köpekleri çöpleri dağıtıyor. Bu sokak üzerinde daha sık çöp toplama uygulaması yapılmasını istiyoruz. Ama öyle gelip konteynırı boşaltıp gitmeyecekler etrafını da temizleyecekler. Bu sokak üzerinde yer altı çöp konteynırı yapılması da aslında bir çözüm ama onda da konteynırın içine atmak yerine yine giderler etrafına bırakırlar” dedi.

Dal, “Değirmendere’nin her cadde ve sokağında benzer sorunlar var”

Ayşe Dal, “ 3145. Sokak’ta   yan yana 5 tane çöp konteynırı varken etrafına çöp atılmasına anlam veremiyorum. Madem ki evinden buraya kadar getirdin içine at ki bu görüntüler ortaya çıkmasın. Bu sorun aslında sadece bu sokak içinde geçerli değil. Değirmendere’nin her cadde ve sokağında benzer sorunlar var. Aslında bu çöpleri atan kişiler tespit edilse ve ceza yazılsa bu görüntülerin önüne büyük ölçüde geçilmiş olunur. Belediye ekipleri gece gündüz çöp arabaları ile çöpleri topluyor yine de yeterli gelmiyor. Burada en önemlisi aslında önce vatandaşların duyarlı olması ve bu şekilde çöpleri atmaması gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.