DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakam Altıntaş, “Eğitimde kalite olmazsa olmazımız”

Kaymakam Altıntaş, “Eğitimde kalite olmazsa olmazımız”

Kaymakam Altıntaş, “Eğitimde kalite olmazsa olmazımız”

Gölcük Kaymakamlığı’nın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “Vatandaşla Buluşma Toplantısı” Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın başkanlığında, ilçemizin en yeni okulu olan, Değirmendere Cengiz Topel İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, Eğitim ve Güvenlik olurken, Kaymakam Altıntaş, katılımcılardan, eğitimin kalitesinin artırılması için, herkese görevler düştüğünün altını çizerek, “Eğitimin kalitesini arttırmalıyız” dedi

Katılım yoğun oldu

Gölcük  Kaymakamı Mustafa Altıntaş Başkanlığı’nda, Değirmendere Cengiz Topel İlkokulu’nda düzenlenen Temmuz Ayı Vatandaşla Buluşma toplantısına, Kaymakam Altıntaş’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Raşit Yavuz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zehra Kahraman, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ile Muhtarlar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

Bu arada, yapım tamamlanan Değirmendere Cengiz Topel İlkokulu bu toplantı ile ilk kez görücüye çıkmış oldu. Toplantıya katılanlar, okulu oldukça beğendiler.

Toplantıda eğitim ve güvenlik konuları ele alındı

Toplantıda ilk sözü alan Kaymakam Altıntaş, özetle şu konulara değindi. “Öncelikle muhtar arkadaşlardan bir ricam var. Komşunu tanı projesi ile mahallenize gelen ve giden herkesten haberiniz olacak. Ayrıca Suriyeli vatandaşlar konusunda da hassas olacağız. Bir diğer önemli konuda, sokakta dilen, su ve mendil gibi şeyler satan çocuk dilenciler. Bu konuda devletimiz olarak çok hassasız. Artık sokaklarda dilenen, yardım talep eden çocukları görmek istemiyoruz. Bu çocuklardan sakın bir şey almayın ve yardım etmeyin. Bu çocuklara yaptığınız yardım, onlar adına en büyük kötülük. Çünkü devletimizin bu konuda o çocuklar için ciddi projeleri var.”

‘İl birincisiyiz’

Kaymakam Altıntaş, konuşmasının ikinci bölümünde, ilçemizde eğitim öğretim ve okul binalarının inşaatlarına değinerek, eğitimin kalitesinin artırılması için, herkese görevler düştüğünün altını çizerek, “Eğitimin kalitesini arttırmalıyız. Artık okullardaki sınıflarımızda öğrenci sayısı 25’e kadar düştü. Okullarımızın bazıları yıkılarak, yeniden inşaa edildi, bazıları restore edilerek daha sağlıklı ve verimli konuma getirildi.  Yani bu konuda büyük bir sıkıntımız kalmadı. Okuma Yazma Oranındaki rakamlar bize il birincisi olduğumuzu gösteriyor. Bu konuda verdiğiniz desteğe ve özellikle muhtarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Okuma Yazma oranına sıfıra düşürmek için, biraz daha mesafe kaydetmemiz lazım. Çocuklarımız yaz okullarından, yaz spor ve Kuran Kurslarından en yüksek derecede faydalanmalı. Yani çocuklarımızın boş zamanı olmamalı. Bu boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeliler. Bunun için ilçemizde her türlü imkan var” diye konuştu.

‘Bazı vatandaşlarımızın aldıkları kömürleri sattıklarını tespit ettik’

Kaymakamlığın yaptığı yardımlara değinen Kaymakam Altıntaş, sözü kömür yardımlarına getirdi ve şunları söyledi: “Kaymakamlığımız bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza kömür yardımı yapıyoruz. Ancak, bazı vatandaşlarımızın aldıkları kömürleri sattıklarını tespit ettik. Demek ki bu insanların kömüre ihtiyacı yok. Bu nedenle bu insanlara kömür yardımı yapmayacağız.” Kaymakamlığın Vatandaşla Buluşmasına ilk kez katılan, yeni Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, katılımcılara kendini tanıtarak, 25 yıllık memuriyetinin kısa bir değerlendirmesini yaparak, “Gölcük’te, huzur, asayiş ve emniyeti hep birlikte sağlayacağız” dedi.   

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.