DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Milli Piyango Biletlerinde yeni dönem ARTIK MAKİNEDEN OYNANACAK

Milli Piyango Biletlerinde yeni dönem  ARTIK MAKİNEDEN OYNANACAK

Milli Piyango Biletlerinde yeni dönem

ARTIK MAKİNEDEN OYNANACAK

Milli Piyango İdare’sin başlatmış olduğu yeni bir uygulama ile artık Milli Piyango biletleri şans oyunları gibi makineden oynanabilecek. Sayısal Loto ve Süper Loto’da olduğu gibi vatandaşlar makineden otomatik bilet alabilecekleri gibi kendi istedikleri rakamları yazdırabilecekler.

İstedikleri rakamı yazdırabilecekler

Gölcük’te dün itibariyle başlayan Milli Piyango Bileti kısa sürede yoğun ilgi gördü. Milli Piyango Bileti almak isteyen vatandaşlar otomatik olarak makineye oynatabildikleri gibi istedikleri rakamları söyleyerek kendi bilet numaralarını oluşturabilecekler.

Vatandaşlar ilk günden büyük ilgi gösterdi

Özkan Büfe’nin işletmecisi Osman Özkan Milli Piyango Bileti’nde başlayan yeni dönem hakkında bilgi vererek, “ 20 Temmuz itibariyle başlayan makineden Milli Piyango Bileti satışı ilk günden çok güzel ilgi gördü. Sabahtan beri şans oyunlarını oynayan herkes Milli Piyango bileti de almak istiyor. İstedikleri rakamları yazdırabilmeleri çok ilgilerini çekti. Bu sistem ile satışa sunulan biletlerin ilk çekilişi 29 Temmuz’da çekilecek ve büyük ikramiye 2 buçuk milyon olarak belirlendi. Biletler şu anda çeyrek, 6 lira, yarım 12 lira ve tam 24 liradan satışa sunuluyor. Eskiden olduğu gibi bundan sonra da her ayın 9-19 ve 29 tarihlerinde çekilmeye devam edecek.

Milli Piyango Biletleri tarih mi oluyor?

Osman Özkan sözlerinin devamında, “ Milli Piyango Bileti satışında sistem sen seç seçeneği ile makine otomatik olarak çeyrek, yarım ve tam bilet şeklinde bilet veriyor ya da vatandaş istediği rakamları vererek kendi biletini kendi oluştura biliyor. İsterlerse 10’luk seri ya da karışık seri bilet alabilecekler. Milli Piyango biletinde sistem ilk rakamı veriyor ve geri kalan 5 rakamı vatandaş seçebilecek. Şu anda ilgi çok güzel ve özellikle istedikleri rakamı yazdırabilmeleri vatandaşlarda ayrı bir merak uyandırdı. Bu nedenle bu uygulamanın bilet satışlarını arttıracağını fakat seyyar bilet satışlarının düşebileceğini gösteriyor. Çünkü vatandaşlar seyyar bilet satıcılarına fazla güvenmiyordu. Fakat bu şekilde bayilerden daha güvenli bir şekilde Milli piyango bileti almış olacaklar” dedi.

İsim :Serap DURUKAN   

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.