DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MUHTEŞEM KAPANIŞ

MUHTEŞEM KAPANIŞ
  1. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu sona erdi

MUHTEŞEM KAPANIŞ

Gölcük Vizyon 2023 kapsamında, Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan 25. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Katılım oldukça yoğundu

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda düzenlenen kapanış ve ödül törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Kocaeli Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı,  sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sesalan, “25 yıl önce tutunduğumuz yeşil dal bizi bırakmadı”

  1. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun kapanış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından Gölcük Belediyesi Folklor ekibi yöresel oyunlarını sergilediler. Törende ilk konuşmayı Türk sanatçılar adına Nilhan Sesalan gerçekleştirdi. Sesalan, “ Ben ilk defa 1993 yılında yani 25 yıl önce ilk defa burada ilk kez Uluslararası heykel sempozyumu yapılıyordu. İlk katılımcısı oldum. O günde şeref duymuştum, bugün de şeref duydum. Biz heykeltıraşlar Değirmendere’de yeşil bir dal bulduk. 25 yıl önce ona tutunduk ve bugün gördük ki o yeşil dal bizi bırakmadı. Bundan dolayı çok mutluyum. Değirmenderelilere sanata ve sanatçıya verdikleri değer için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Ardından yabancı sanatçılar adına konuşma yapan Rus Sanatçısı Vasilisa Chugunnova’nın  konuşmasını tercüme eden Sesalan, “ Burada olmaktan çok mutluyum. Üniversitemize teşekkür ederim. Gölcük’ü çok sevdim. Gölcük’te heykelimin olması beni çok mutlu ediyor. Heykelim hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum” dedi.

Şentürk, “Kentimizi bir sanat kenti yapmak istediğimizi 2009 yılında söylemiştik”

Ardından söz alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “ Kültürümüze sahip çıkmak, kültürümüzü yaşatmak kadar, yeni tuğlalar koyarak onu büyütmekte çok önemli. Sanatta kültürümüzün en önemli unsurlarından bir tanesi muhakkak. Gölcük Kent Vizyonu olarak kentimizi bir sanat kenti yapmak istediğimizi 2009 yılında söylemiştik. Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’ inde ortaya koyduğu bu vizyonla çok güzel çalışmalar yapıldı. Kocaeli Üniversitemiz ile birlikte Kent Konseyimiz, belediyemiz, kaymakamlığımızla birlikte çok güzel eserler kazandırıldı. Bunlardan bir tanesi de bu yıl 25’incisi tamamlanan gurur yılını tamamladığımız Değirmendere Gölcük Ahşap Heykel Sempozyumu Zühtü Müridoğlu çok güzel eserler kazandırıldı. Bundan sonra eserlerimiz Yalı Evleri’nde sergilenecek” dedi.

Ellibeş, “Eserleri gördüğünüzde her biriniz takdir edeceksiniz”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Evet az önce de ifade edildiği gibi bizler Gölcük olarak Gölcük’ümüzün Değirmendere’si Körfez’in İncisi olan Değirmendere olarak gururla her yıl bu sanatsal etkinlik düzenliyoruz, tertipliyoruz. Uluslararası düzeyde bir etkinlik ve dile kolay belki çeyrek Asır 25 yıldır da aralıksız intikal ediyor. 25 sene önce Marmara Üniversitesi ile başlayan sempozyumumuz Kocaeli Üniversitesi ile devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün finalini yaptığımız sempozyumda ki eserleri gördüğünüzde her biriniz takdir edeceksiniz. Bu birliktelik mükemmel eserleri Gölcük ve Değirmendere bize sanatseverlere kazandırmış olduk. Sempozyumumuzun bu yıl ayrı bir özelliği de var. Geçen seneki etkinlikte finalde söz verdiğimiz gibi bundan sonra eserlerimiz Yalı Mahallesi’nde Yalı Evleri’nde sergilenecek. Gölcük Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri sanatsal etkinlikleri başarıyla sürdürüyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu başarı artarak devam edecektir.  Ben yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli sanatçılarımıza gönülden teşekkürlerimi takdirlerimi sunuyor, gönülden alkışlıyorum” dedi.

Altıntaş, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız Güzel Sanatlar konusunda bilgi sahibi olsunlar”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “ Aslında bugün üniversite ve yerel yönetim iş birliğinin en güzel örneklerinden birisi bugün burada çeyrek asırdır sürdürülmüş. Yerel yönetimlerin ve üniversitelerin bu türlü çalışmalarını oldukça taktir ediyorum. Bu tür çalışmalar ile bölgelerde ki eksikleri giderme fırsatı buluyorlar. Biz istiyoruz ki çocuklarımız Güzel Sanatlar konusunda bilgi sahibi olsunlar ve o konuda kendileri yetişsin, örnek aldığı eserler sanatçılar olsun. Her çocuğumuz doktor olacak değil, mühendisi olacak değil.  Güzel Sanatlar dalında da yetişecek çocuklarımıza ihtiyaç var. Zaten bunu gerçekleştirdiğimiz zaman toplumumuzdaki sevgi, barış, mutluluk artar. Bugün de burada bu güzel duyguların yaşandığı bir ortamda bulunuyoruz. Ben başta belediyemiz olmak üzere Üniversitemize, Kent Konseyimize ve  katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçılar eserleri hakkında bilgi verdi

Konuşmaların ardından ilçe protokolü sanatçılara plaketlerini takdim ettiler ve Çınarlık Meydanı’nda bulunan eserlerin yanına gidildi. Çınarlık Meydanında sanatçılar eserleri önünde ilçe protokolüne eserlerinde işlemek istedikleri tema hakkında bilgi verdiler. Program çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.