DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘PARTİMİZ TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARMIŞTIR’

‘PARTİMİZ TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARMIŞTIR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan’dan önemli açıklamalar

‘PARTİMİZ TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARMIŞTIR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, The Ness Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkkan, yaptığı açıklamada, “İYİ Parti kısa sürede yüzde 10 oy olarak Türk siyaset tarihinde bir ilki başarmıştır” dedi.

Toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman’ın yanı sıra,İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Ali Türkşen, Ruhittin Sönmez, il yöneticileri, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve partililer katılım gösterdi

Kaman, ‘Kimse başarımızı küçümsemesin’’

Toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Serdar Kaman, şunları söyledi: ” İlimizden partimiz adına milletvekili seçilen Lütfü Türkkan beyin milletvekili seçilmesiyle ilgili düzenlediğimiz törene geldiğiniz için teşekkür ederiz.  İyisiyle kötüsüyle eksiği ile fazlasıyla bir seçimi alnımızın akıyla atlatmış bulunuyoruz. Teşkilatımızın en alttaki  üyesinden, en üst seviyedeki yöneticisine kadar,  tüm içtenliğimle çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bundan 8 ay öncesi çıktığımız bu yolculukta Kocaeli’ de teşkilatımız yoktu. Ama bu gün kongrelerini yapmış ve baskın erken seçimde laikiyle çıkmış bir teşkilatız.”

‘Bu başarıda en büyük pay teşkilatlarındır’

Konuşmasına devam eden İl Başkanı Kaman,” Seçimden sonra toplum içerisinde yaptığımız temaslarda, biz kendimiz için bu tabloyu bir hayat kırıklığı içerisinde görsek de  toplumda hiç küçümsenmeyen bir iş başardık.8 ay önce varlığı olmayan bir parti mecliste grup kurabilmiş bir parti olmuştur. Bunu küçümsememek gerekir, bunlar sizin sayenizde oldu. Tekrar ediyorum gerçekten sizlere minnettarım. Bu başarıda en büyük pay teşkilatlarındır. Bundan sonra Türk siyasetinde yeni bir dönem başlıyor. Başkanlık sistemi fiilen başladı. Artısıyla eksisiyle yaşayarak göreceğiz başkanlık sistemini” dedi

‘Önümüzdeki yerel seçimlerde erkene alınma ihtimali var’

‘Bundan sonraki yerel seçimler için eksiğimiz nedir, yaşadığımız olaylardan tecrübeler nelerdir. Bunların analizini iyi yapmak lazım. Bir birimizi kırmadan ve üzmeden bu eleştirileri yapıp doğrunun ne olduğunu belirleyip çalışmalarımızı buna göre yapmalıyız. Aksi halde parti içerisinde sıkıntı yaşarız. İl Başkanı olarak ben böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimi sizlere söylüyorum.  Önümüzdeki yerel seçimlerde erkene alınma ihtimali var. Eğer erkene alınacaksa önümüzdeki bir, iki ay içerisinde bu deklare edilecektir. Bu süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yerel seçimlerde neler yapmalıyız bunların çalışmalarını yapmalıyız. Teşkilattaki arkadaşlarım her ilçe kendi içerirsinde potansiyel aday adaylarını test etmesi gerekmektedir:’

Sönmez, ‘Tüm engellemelere rağmen seçimden alnımızın akıyla çıktık’

Kaman’ın ardından konuşma yapan İYİ Parti Disiplin Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez,” Yaklaşık 50 gün süren seçim maratonu yaşadık.  İlk seçimimizdi. Seçime girebilmek için hepimiz nefes nefese koştuk. Son ana kadar seçime girmemiz bile garanti değildi. Son 50 günde daha bir birlerini iyi tanımayan çalışma arkadaşlarımız ipi önde göğüslemek için var gücüyle çalıştılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Rakiplerimiz düz pistte, bizde bileklerimiz ağırlık bağlanarak engelli parkurda koşmaya bırakılmıştır. Sonuç bazılarına göre başarısızlıktı, bazılarımıza göre de ilk girdiği seçimde bütün engellere rağmen oldukça başarılı bir sonuçtu.  Şimdi derin bir nefes alıp soğuk kanlı bir şekilde değerlendirme yapma zamanıdır.  Yeni bir döneme başladık. Teşkilatlarımızdan hiç birimizi suçlamadan objektif değerlendirme yapmamız lazım. Ne yapsaydık daha iyi olurdu sorusunun cevabını arayacağız. Suçlu aramayacağız. Kişileri korumak adına belli hataları gizleme doğru bir değerlendirme değildir” şeklinde konuştu.

Türkşen, ‘Kesinlikle Allah benim için daha iyi bir yol seçti’

Sönmez’ in ardından konuşmak için kürsüye gelen Ali Türkşen  uzun süre salon tarafından alkışlandı. Türkşen, “Kocaeli’de herkes beni kucakladı. Siyaset öyle çok kötü bir uğraş alanı değil. Kocaeli’de şunu gördüm. Ülkenin daha iyi bir hale gelmesi için çalışan pırıl pırıl insanlar var. Kalan 12 milletvekili adayı birinci sıra adayı gibi seçilecek gibi canla ve başla çalıştı. Değirmendere’de benim pankartım üstüne kendi pankartlarını astılar. Seçim süresi boyunca bir tek ona yaptığım masrafa acıyorum. Kocaeli’ye geldiğim günden itibaren basın ilgilisi kampanya boyunca devam etti. Ben onlara teşekkür ediyorum. Attığım tiviti yanlış anlayan basın mensupları da oldu. Onlar için bundan sonra tane tane ve daha anlaşılır yazacağım. Bu kadar canla başla çalışıp 43 milletvekili çıkarabilen insanlar başka yerde yok. Benim vekil çıkamamam için üzülen insan oldu. Ben Allah’a bırakıyorum. Kesinlikle Allah benim için daha iyi bir yol seçti. İkametim İstanbul’da ama ben hep Kocaeli’ye geleceğim” açıklamasında bulundu.

Türkkan, ‘İYİ Parti kısa sürede yüzde 10 oy olarak Türk siyaset tarihinde bir ilki başarmıştır’

Türkkan,” 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran Türkiye seçim sonuçlarını veren Türkkan, “1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti yüzde 49,35, CHP yüzde 25, 35, MHP yüzde 11,90, HDP yüzde 10,08, SP ise yüzde 0,70 oy almıştır. 24 Haziran seçimlerinde ise AK Parti yüzde 42,60, CHP yüzde 22,60, HDP yüzde 11,70, MHP yüzde 11,10, İYİ Parti yüzde 10,00 ve SP yüzde 1,30 oranında oy almıştır. 2015-2018 genel seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 49’dan yüzde 42’ye düşerek 7 puan, CHP yüzde 25’ten yüzde 22’ye düşerek 3 puan kaybetmiştir. 25 Ekim 2017 yılında kurulan İYİ Parti kısa sürede yüzde 10 oy olarak Türk siyaset tarihinde bir ilki başarmıştır” dedi.

‘İyi Parti’nin MHP’den aldığı oyu da MHP’nin AK Parti’den tahsil ettiği anlaşılmıştır’

Türkkan, “24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti minimum 5 puan AK Parti’den, 3-4 puan MHP’den ve 1 puan CHP’den oy almıştır. İyi Parti’nin MHP’den aldığı oyu da MHP’nin AK Parti’den tahsil ettiği anlaşılmıştır.  1 Kasım 2015 Kocaeli seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 56,50, CHP yüzde 23,40, MHP yüzde 11,20, HDP yüzde 5,50 ve SP yüzde 1,60 oy almıştır. 24 Haziran genel seçimlerine baktığımızda AK Parti yüzde 48,24, CHP yüzde 20, 21, MHP yüzde 11,43, İYİ Parti yüzde 10, 24, HDP yüzde 7, 01, SP ise yüzde 2,50 oranında oy almıştır” dedi.

‘Ekonomi kötüye gidiyor’

2015-2018 seçimlerini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan,  “Kocaeli’de AK Parti 8 puan, CHP 3 puan, 8 ay önce kurulan İYİ Parti yüzde 10,24’e ulaşarak en fazla oyunu yine AK Parti seçmeninden almıştır. Son 4 seçim karşılaştırıldığında aslında seçmenimizin AK Parti’den kopuşu 7 Haziran 2015 tarihinde başlamıştır. Çünkü halk arayış içindeydi. Ekonomi kötüye gidiyor. Terör olayları artarak devam ediyor. Eğitim sistemi sürekli değiştiriliyor. Kocaeli’de ise 12 Haziran 2011 seçimlerinde % 52,67 alan AK Parti,  7 Haziran 2015’te 6 puan kaybetmişti.  Sonuçlar bize,  İYİ Parti’nin girdiği ilk seçimde Türkiye’deki merkez parti eksikliğini giderdiğini göstermiştir.  8 ay önce tüm baskı ve engellere rağmen kurulan hazineden tek kuruş almayan her türlü basın ambargosuna uğrayan İftira ve manipülasyona maruz kalan İYİ Parti  TBMM’ye 43 milletvekili göndermeyi başarmıştır.  Milletvekilliği sayısı 2 artan Kocaeli’de de İYİ Parti’ye güvenen ve temsil için TBMM’ye 1 milletvekili gönderen halkımıza teşekkür ederiz.  Milletimiz emin olsun ki biz asla yıkıcı muhalefet yapmayacağız. Muhalefet olsun diye sadece bağıran, çağıran, yıkan, döken bir muhalefet değil, yapıcı, ülkemizin hayrına bir muhalefet yapacağız. Bütün oylarına talip olduğumuz insanlarımıza anlatacağız ki meclis grubuna bu konuda büyük görevler düşüyor. Sorumluluğumuzun farkında olarak İYİ Parti’nin etkili siyaset anlayışıyla Türk siyaset hayatında başarılara imza atacağının garantisini veriyoruz” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.