DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Pazartesi Pazarında fiyatları yüzleri güldürdü

Pazartesi Pazarında fiyatları yüzleri güldürdü

Pazartesi Pazarında fiyatları yüzleri güldürdü

İlçemizde pazartesi günleri Yeni Mahalle’de kurulan semt pazarı bu hafta vatandaşların yüzünü güldürdü. Bir süredir yüksek fiyatı nedeniyle gündemden düşmeyen patates ve soğan fiyatları düşmeye başladı.

Patates ve soğan fiyatları düşüyor

Son zamanlar gündemden düşmeyen ve en son 5 ile 7 liraya kadar fiyatı çıkan patates ve soğan fiyatları düşmeye başladı. Pazartesi günleri Yeni Mahalle’de kurulan semt pazarında patates soğan kadar diğer sebze ve meyvelerin uygun fiyatlı olması vatandaşları memnun ederken, satışların yüksek olması pazarcı esnafını da memnun etti.
Tosunoğlu, “Suriye’de yaşanan savaş ve kimyasal silahlardan dolayı kimse Suriye patatesini istemiyor”

20 yıldır pazarcılık yaptığını ifade eden Mehmet Tosunoğlu patates ve soğanda meydana gelen indirim ile ilgili bilgi verdi. Tosunoğlu yaptığı açıklamada, “ Yeni mahsulleri çıkmasını patates ve soğanların fiyatı düşmeye başladı. 5- 6 liraya sattığımız patates şu anda 3.5 liradan satıyoruz. Beklentimiz 2.5 liraya kadar inmesi ve 2 haftaya kadar fiyatların düşmesini bekliyoruz. Kışlık mahsul çıktı ve yavaş yavaş tezgahlarda ki yerlerini alıyor bu durumda fiyatların düşmesine sağlayacaktır. Suriye den patates ithal edilecek söylentisi bile müşterileri tedirgin etti. Müşteriler tezgaha geldikleri zaman bu Suriye patatesi mi diye soruyorlar. Suriye’de yaşanan savaş ve kimyasal silahlardan dolayı kimse Suriye patatesini istemiyor. Yani Suriye patatesini  getirirsek kimse almaz ve elimizde kalır” dedi.

Ismarlayıcı, “Tezgahımda 1 buçuk liraya da 2 buçuk liraya patates var”

30 yıldır pazarcılık yapan Arif Ismarlayıcı patates ve soğan fiyatlarının bu kadar yükselmesinin sebebi olarak fırsatçıların tarlaları bağlaması olduğunu ifade ederek, “ Ben yıllardır Adapazarı’nda kendi üretimim olan patatesi satıyorum. Yeni mahsulümüz çıktı ve şu anda tezgahımda 1 buçuk liraya patates satıyorum. Patates ve soğan fiyatlarının bu kadar yükselmesinin asıl sebebi patatesin olmadığı o ara dönemde fırsatçılar tarlaları bağladı ve fiyatların  yükselmesine sebep oldular. Çünkü piyasa o dönem  fırsatçı para babalarının eline kalmıştı. Şimdi kendi üretimimiz olan yerli patatesleri hakla en ucuz şekliyle satıyoruz. Tezgahımda 1 buçuk liraya da 2 buçuk liraya patates var. Şu anda pazarda benden daha uygun patates satan yoktur. Hatta 15- 20 güne kadar mahsullerin tamamı toplanınca fiyatlar daha düşecektir” dedi.

Pazartesi pazarında sebze meyve fiyatları

Patlıcan 2- 2.5 lira,  taze fasulye 3 -3. 5 lira,  domates 2- 3 lira, pembe domates 4 lira,   bamya 10 lira,  salatalık 2.5 lira,   dolmalık biber  4 lira,  köy biberi 2.5 -4 lira,  kabak 1.5 lira,  kıl biber 4 lira,  barbunya 5 lira,  patates 2.5- 3.5 lira,  soğan 3- 4 lira,   semiz otu 1.5 -2 lira,   şeftali 2 -3 lira,   çilek 5 lira,  kiraz 5 lira,  üzüm 4 lira,  anjelika erik 2.5 lira,  kayısı 4 lira,  roka 1 lira, tere 1 lira, reyhan 2 lira, taze soğan 2 lira,   maydanoz 1 lira,  dereotu 1.5 lira,  kıvırcık 1.5- 3 lira,  havuç 4 lira,  Nane 1.5 lira,   kekik 2.5 lira,  süt mısır tane 1 lira, kültür mantarı 8 lira,  kavun tane 5 lira,  limon tane 1 lira,  karpuz tane 3 4 5 lira

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.