DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SIFIR ATIK PROJESİ DEVAM EDİYOR

SIFIR ATIK PROJESİ DEVAM EDİYOR

Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde

SIFIR ATIK PROJESİ DEVAM EDİYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarını devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılıp Türkiye genelinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi çalışmaları, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda B Blok arka bahçesi cam atıkların bulunduğu atık toplama alanına Tekstil Atık Toplama Kutusu yerleştirildi.

Tekstil atıkları çarşaf, perde, battaniye vb. ürünlerdir

Tekstil atıkları; kişilerin kullanımı sonrası artık ihtiyaç duymadığı veya kullanılmayacak derecede tahrip olmuş giysi, ayakkabı ve diğer ev tekstili ürünleri (çarşaf, perde, battaniye vb.) gibi tekstil ürünleridir. Türkiye’de yılda 565.000 ton civarında tekstil atığı ortaya çıkmaktadır. Tekstil atıklarının kaynağından geri kazanılmasıyla birlikte, yeni ürünlerin üretilmesi için gerekli olan doğal kaynak ve enerji kullanımının önüne geçilmektedir. Ayrıca küresel ısınma ve iklim değişikliğinin başlıca sebeplerinden olan, sera gazı emisyonları da azalmaktadır.

Su kirliliğinin % 17-20 oranlık kısmı ise tekstil endüstrisinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra bilimsel verilere göre 1 adet pantolon üretimi için yaklaşık 10 ton, 1 adet tişört üretimi için ise yaklaşık 3 ton su kullanılmaktadır. Geri dönüşüme kazandırılan her pantolon için 10 ton ve her tişört için 3 ton su tasarrufu sağlanmaktadır. Evlerde oluşan tekstil atıklarını, sağlık kuruluşlardaki tekstil atık toplama kutularına atarak; Sıfır Atık Projesi kapsamında tekstil atıklarının çevre ve insan sağlığına zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılmasına destek verilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.