DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Şirin Optik’in Sahibi Faruk Gür’den astigmat açıklaması

Şirin Optik’in Sahibi Faruk Gür’den astigmat açıklaması

Şirin Optik’in Sahibi Faruk Gür’den astigmat açıklaması

İlçemizde kısa sürede birçok kesim tarafından tercih edilen Şirin Optik’in Sahibi Faruk Gür, Astigmat ve astigmatın çeşitleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Astigmat Nedir?
Faruk Gür yapmış olduğu açıklamada, ‘’Astigmat, göze gelen ışınların tek bir noktada kesişememesidir. Gözünüzün ön yüzeyinin (kornea) veya gözünüzün içindeki lensin uyumsuz eğrilere sahip olduğu durumlarda ortaya çıkar. Yuvarlak bir top gibi olmak yerine, yüzey yumurta şeklindedir. Bu, tüm mesafelerde bulanık görüşe neden olur.
Çoğu insanın bir dereceye kadar astigmatizması vardır. Hafif astigmatizm genellikle görüşü etkilemez veya tedavi gerektirmez. Astigmatizma sıklıkla miyop ve hipermetropi gibi diğer görme problemlerinde ortaya çıkar.

Astigmat Çeşitleri

Düzenli (Regüler) Astigmat: En sık görülen astigmat türüdür. Kornea veya lensin yapısından dolayı kaynaklanır. Gözlük veya lens kullanımı ile net görüş sağlanır.

Düzensiz (İrregüler) Astigmat: Korneadaki bir yaralanmanın sonucunda veya kristal lensin yapısındaki bir bozulma nedeniyle meydana gelen astigmattır. Düzensiz astigmatta gözün iki odak noktası 90 derecelik bir eğimde değildir. Bu tip astigmatlarda gözlük tedavisi yetersiz gelmektedir. Bu nedenle net görüşün sağlanması adına lens kullanımı önerilmektedir. Düzensiz astigmat tedavisinde yumuşak özellikte sert kontak lens kullanılmaktadır. Lens ve göz arasında gözyaşı tabakası oluşturarak kornea üzerindeki düzensizlikleri dengeler. Nadiren görülen bir astigmat türüdür.

Astigmatismus myopicus compositus : Her iki kırılma yönü miyoptur.

Astigmatismus myopicus simplexs: Bir kırılma yönü miyop iken diğer kırılma yönü numarasızdır.

Astigmatismus mixtus: Bir kırılma noktası miyop iken diğeri hipermetroptur.

Astigmatismus mixtus symmetricus: Miyop ve hipermetrop olmak üzere iki odak noktasına sahip olan bu astigmat türünde miyop ve hipermetrobun dereceleri biribirine eşittir.

Astigmatismus hyperopicus simplex: Bir kırılma değeri hipermetrop iken diğer kırılma yönü numarasızdır.

Astigmatismus hyperopicus compositus: Her iki kırılma yönü de hipermetrop olan astigmat türüdür.

Astigmatın Nedenleri

Astigmatizmanın spesifik nedeni bilinmemektedir. Bu kalıtsal olabilir ve genellikle doğumdan gelir. Zamanla azalabilir veya artabilir.

Astigmat Belirtileri

Astigmatizmanın belirtileri ve semptomları şunları içerebilir:

– Bulanık veya bozuk görme
– Gözlerde rahatsızlık ve ağrı
– Baş ağrısı
– Gece görmede güçlük
– Şaşılık

Bu belirtilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız, göz doktoruna görünmeniz gereklidir. Gözlük veya kontak lens kullanıyorsanız ve hala bu sorunlar varsa, yeni bir reçete gerekebilir.

Astigmat Tedavisi

Astigmat gözlük, kontak lens veya ameliyatla düzeltilebilir. Bireysel yaşam tarzları astigmatizmin tedavi şeklini etkiler.

Gözlükler

Astigmatı düzeltmenin en basit ve en güvenli yoludur. Göz doktorunuz mümkün olduğunca net bir şekilde görmenize yardımcı olacak uygun lensleri reçete edecektir.

Kontak Lensler

Göze giren ışık ışınları için ilk kırılma yüzeyi haline gelerek daha hassas bir kırılma veya odaklanma sağlar. Çoğu durumda, kontak lensler daha net görüş, daha geniş bir görüş alanı ve daha fazla konfor sağlar. Uygun şekilde takılır ve kullanılırsa güvenli ve etkili bir seçenektir. Ancak, kontak lensler herkes için uygun değildir. Bunu göz doktorunuzla konuşarak karar verin’’ diyerek açıklamasını bitirdi.

????????????????????????????????????

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.