DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM ZAMANINDAKİ SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ’’

‘’SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM ZAMANINDAKİ SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ’’

Emekli Uzmanlar Derneği Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı,

‘’SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM ZAMANINDAKİ SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ’’

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı, siyasi partilerin seçim zamanı verdikleri sözlerin takipçisi olacaklarını dile getirerek bir basın açıklamasında bulundu.

Başkan Kargı, ‘’Sayı ve mağduriyetler gittikçe artmaktadır’’

Başkan Kargı yapmış olduğu basın açıklamasında, ‘’ Yeni yasama dönemi ülkemiz, milletimiz ve camiamız için hayırlı olsun.1986 yılında çıkarılan Uzman Erbaş Kanunu geçerliliğini yitirmiş bir vaziyette olup yamalı bir elbiseden farkı yok herkes bir yere çekiyor. Bu kanunun günümüze uygun bir meslek grubu olarak tekrardan kaleme almak gerekir. Şu anda 90.000 çalışan ve 27.000 emeklisi ile nerdeyse tamamı kanun mağdurudur. Yine şu anda jandarmaya içişleri bakanlığı tarafından bu yıl 25.000 personel alınması ve Kuvvet komutanlıkları tarafından da TSK’ya 30.000 personel alımı yapılacaktır. Yani sayı ve mağduriyetler gittikçe artmaktadır.’’

‘’Siyasetçilerimizin vermiş olduğu sözlerin takipçisi olduğumuzu camiamıza bildirmek isterim’’

Başkan Kargı sözlerinin devamında, ‘’TSK Artık profesyonel orduda Uzman Çavuşların en aktif rolü oynadığının farkındadır. Yeni dönem parlamento da Kocaeli Milletvekillerinin hemen hemen hepsiyle seçim öncesi makamlarında görüştüm ve aynı zamanda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettik. Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı paylaştık. Bu konularla ilgili hazırlamış olduğumuz sorunlarımız ve özlük haklarımızla ilgili dosyalarımızı kendilerine sunduk. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızla şahsım ve EMUZDER Gölcük Şubesi olarak görüşemesek de dosyalarımızı kendilerine iletmek üzere danışmanları ile paylaştık. Sıkıntı ve sorunlarımızla ilgili paylaşımlarımızı seçim çalışmalarında gündeme getiren siyasetçilerimizin vermiş olduğu sözlerin takipçisi olduğumuzu camiamıza bildirmek isterim. Biz uzman çavuşların her zaman dile getirdiği, “3269 sayılı Uzman Erbaş kanununda çözüm bekleyen birçok sorunlarımız var. Bunlardan en önemli bir kaç maddeden bahsetmek isterim:

  1. Kadro düzenlemesi.
  2. Yaş haddi kanunu.
  3. Mesleğimizden emekli olmak.
  4. Görev sürelerinde eşitlik.
  5. Kıdem işaretlerinin rutbeden sayılması.
  6. Tazminatlardaki adaletsizliğin çözülmesi.
  7. Sağlık şartlarının düzenlenmesi.
  8. Orduevi ve kamplardan istifade edilmesi.
  9. Lojman yüzdelerinde adalet.
  10. Silah, okul, mobing ve baskıların kalkması vb birçok konuda düzenleme yapılması.

Başkan Kargı son olarak, ‘’Bu arada Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız ve Kuvvet Komutanlarımızla görüşme taleplerimiz vardır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın konulara vakıf olduğunu düşünüyor ve KHK ile gerekli düzenlemeleri yapacağına kuşkusuz inancımız tamdır. Şu anda acil çözüm bekleyen konulardan biri olan ve geçen hafta sizlerle paylaştığım Yaş haddi kanunundan dolayı 2016 yılına kadar memuriyete atanan ve dışarıdan emekli olan 6000 sayılı kanunun mağdurları yaklaşık 1700 silah arkadaşımız bu konuda devletimizden çözüm bekliyor. Bu anlamda bizde EMUZDER Gölcük olarak camiamızın haklarını aramak konusunda kararlıyız’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.