DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan, ‘’İNTERNET’TEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN’’

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan,  ‘’İNTERNET’TEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN’’

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan,

‘’İNTERNET’TEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN’’

 Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan, internet dolandırıcılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Aslan, ‘’Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)’ya şikâyet ederek bu tür siteler kapatılıyor’’

Başkan Aslan, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın artık böylesine dolandırıcılara karşı oldukça dikkat etmesi ve müsemma göstermemesi gerekiyor. Bu türlü internet üzerinde olan dolandırmalarda Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)’ya şikâyet ederek bu tür siteler kapatılıyor. Bu durumun gün geçtikçe ne kadar ciddi bir boyut kazandığını bize başvuranlardan ötürü biliyoruz.

“Hiçbir kimseye kredi kartı bilgilerinizi vermeyiniz’’

Başkan Aslan son olarak, “Bizlere sıkça gelen şikâyetler arasında şu konuyu ısrarla dile getirmek istiyorum ki; Organize suç çeteleri rastgele vatandaşları arayarak, o kişinin kendisine bir yıllık sağlık sigortası yaptıklarını söylüyorlar. Hemen ardından bu bir yıllık süreninde sona erdiğini belirterek vatandaşları ödeme yapmanız gerekiyor diye kandırıyorlar. Böylece insanların en başta kredi kartı bilgilerini öğreniyorlar ve vatandaşları dolandırıyorlar. Bu durum son günlerde gittikçe artmaya başladı ve artık çok sayıda insan mağdur edildiklerini, zor durumda kaldıklarını dile getirerek bizlere başvuruyor. İnsanlarımız kendileri ile bu ve benzer konular için irtibata geçenlere karşı çok dikkatli olsunlar ve hiçbir bilgilerini vermesinler. Ayrıca bu yolla banka hesaplarından çekilen paralarında geri dönüşü mümkün olmuyor. Lütfen emin ve bilgi sahibi olmadığımız bir konu hakkında hiçbir kimseye kredi kartı bilgilerinizi vermeyiniz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.