DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türk Harb-İş Sendikası 35 mezun daha verdi

Türk Harb-İş Sendikası 35 mezun daha verdi

Türk Harb-İş Sendikası 35 mezun daha verdi

HAKLARINIZI HELAL EDİN

Ülkemizin en önemli Savunma Sanayii işçi sendikası olan, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’ne üye 35 işçi, sendika binasında düzenlenen törenle, emekliliğe sevk edildiler. Tersane Komutanlığı’ndan emekli işçilerin emeklilik töreni Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Tören sonunda emekli olan işçilere günün anısına hediyeler verildi.

Başkan Yıldız, ‘’Sizin eviniz burası’’

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Lokalinde, Tersane Komutanlığı ve yan birliklerinden emekli olan 35 işçi düzenlenen törene, Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri Nusret Subaşı, Remzi Köstence, Ahmet Erdem ve Selami Bulut katıldı. Sendika Başkanı Yıldız, emekli işçilere hitaben yaptığı konuşmada, emekli olan tüm üyelere, ikinci baharlarında mutluluk ve başarılar dileyerek, “Bundan sonra hiçbirinizi Anıtpark’ta görmek istemiyorum. Sizin eviniz burası, boş vakitlerinizi bizim yanımızda, kendi evinizde geçirmenizi istiyorum” diyerek, emekli olan tüm işçilerden haklarını helal etmelerini istedi.

Subaşı, ‘’Geçmişten gelen kökleri devam ettirerek, emekli işlemlerini biz yaptırıyoruz’’

Törende son olarak, Mali İşler Sekreteri Nusret Subaşı, emeklilik işlemleri konusunda işçilere yapmaları gereken mevzuatlar hakkında bilgiler verdi. Subaşı, ”Yasa gereği herkesin emeklilik işlemlerini kendisinin yapması gerekiyor ama Harb-İş köklü bir sendika. Geçmişten gelen kökleri devam ettirerek, emekli işlemlerini biz yaptırıyoruz. Sizlerden aldığımız dilekçeleri SSK’ya dün itibariyle gönderdik. Arşivden dosyalarınız çıktı. Pazartesi gidilip emekli yazınız alınacak. Sayı ile alakalı kıdem tazminatlarınız açıklanacak. Verdiğiniz hesap numaraları kıdem tazminatlarına yatacak. Olası bir aksilikle Emekli olsanız bile bize ulaşıp telafisi noktasında çalışmamızı yapacağız. Verdiğiniz adreslere yaklaşık on günden 40 güne kadar bir süreçte, maaşta şu kadar farkla emekli oldunuz diye bir yazı gelecek. Tahsis numarası size çıktıktan sonra otomatik sistem sizi emekli işlemine alıyor. Bakmakla yükümlü olduğunuz herkesin sağlık hizmeti oradan devam edecek. Tazminatlar, personelin çalışma performansına bağlı. Yolluk ücretleri Ana Üs Komutanlığına gelen ödenekle alakalı bazen 15 gün bazen 4 ayı bulduğu oluyor. 85 ödeme kalemi geldiği için ona müdahale şansımız yok. emekli olduktan sonra size, sendika kartı çıkarılmıştı. Anlaşmalı olduğumuz kuruluşlardan bu kartla faydalanabilirsiniz” diyerek açıklamalarda bulundu.

35 işçi Emekli oldu

Konuşmaların ardından, Şube Başkanı Yıldız, yönetim kurulu üyeleri, Tersane Komutanlığından emekli olan işçilere, hizmetlerine karşılık teşekkür plaketi ile hediyeler verildi. Emekli olan işçilerin isimleri şöyle: Tayfun Arslanalp, Azmi Kibar, Gülseher Gökbora, Kemal Albayrak, İmdat Şahingöz, İbrahim Güler, Bilal Turhan, Ali Mesci, Ramazan Kabadayı, Bekir Demirtaş, Mustafa Anlar, Hüseyin Yıldırım, Hayrettin Tufan, Ramazan Ergün, Erol Sarıtaş, Hüseyin Canbazlar, Adnan Yıldız, Erkan Erbay, Kadir Gözoğlu, Ömer Aydın, Kamil İşebakan, Mustafa Korhan, Erdoğan Akgül, Hayati Alp, Yaşanur Kanlıkurt, İbrahim Çalışkan, Mustafa Akdilek, Fikret Özdil, Ahmet Kayalı, Zeki Kocaman, Eyüp Tetik, Levent Dağ, Hüseyin Uçar, Selahattin Turan ve Can Maltutar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.