DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

”YAPILAN ZAMLARA GÖRE % 9.17 NORMAL”

”YAPILAN ZAMLARA GÖRE % 9.17 NORMAL”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç,

”YAPILAN ZAMLARA GÖRE % 9.17 NORMAL”

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç Temmuz ayı zammı olarak verilen 9.17 oranında ki zam için açıklamada bulunarak, “ Yapılan zamlara göre 9.17 oranında ki zam gayet normal hatta arada ki farkı bile kapatmayabilir” dedi.

Son 10 yılın en yüksek zammı

12 milyon emeklinin merakla beklediği Temmuz ayı zamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını, memurların ve memur emeklilerinin de enflasyon farkını gösterdi. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 9.17 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yüzde 9.17 zam rakamı son 10 yılın en yüksek zammı olarak kayda geçti.

“Taban emekli maaşı asgari ücret tutarında olmalı”

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yapılan % 9.17 oranında ki zammı değerlendiren TÜED Gölcük Şube başkanı Ali Osman Kılıç, “ 2018 Temmuz Ayı zammı olan % 9.17 tabiî ki emeklilerimizi mutlu etti. Taban maaşlarda fark olduğu için memur emeklilerine bize oranla daha az zam yapıldığı halde bizden daha fazla zam aldılar. İşçi emeklilerimiz düşük tabandan emekli maaşı almaya başladıkları için işçi emeklilerine daha fazla oranda zam yapılsa bile memur emeklileri bizden daha fazla zam alıyorlar. Bu nedenle biz her zaman dile getirdiğimiz taban maaşlarının en az asgari ücret tutarında olması için Genel Merkezimiz uğraşıyor” dedi.

Kılıç, “2016 yılından sonra emekli olanlara da seyyanen zam yapılması için çalışmalarını sürdürüyor”

Kılıç sözlerinin devamında, “ Ayrıca emekli maaşlarında olan orantısızlıktan dolayı yapılan zamlar ile birlikte emekli maaşlarında ki fark her geçen gün artıyor. 2016 yılından önce emekli olan kişilere yapılan seyyanen zam emekli maaşlarını bir nebze iyileştirmişti. 2016 yılından sonra emekli olan kişilerin emekli maaşları çok düşük olduğu için Genel Merkezimiz 2016 yılından sonra emekli olanlara da seyyanen zam yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda en düşük işçi emeklisinin maaşı 945, Bağ- Kur emeklisinin maaşı 860 lira maaş alıyor. Yapılan 9.17 oranında zam ile Bağ- Kur emeklisinin maaşı Bin Lira bile olamadı. Bu nedenle biz bu emeklilere de seyyanen zam yapılarak maaşlarının iyileştirilmesini istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.