DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Aslan, ‘Devlet desteklerini konu alan SMS’lere dikkat!’

Aslan, ‘Devlet desteklerini konu alan SMS’lere dikkat!’

Aslan, ‘Devlet desteklerini konu alan SMS’lere dikkat!’

Son dönemde SMS dolandırıcılığının arttığını ve özellikle devlet destekleri ve teşviklerini içeren yeni yöntemlerin çıkmaya başladığını belirten TÜKODER Tüketiciyi Koruma Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan vatandaşların SMS üzerinden gelen her mesajı açmamaları konusunda uyardı.

Aslan, ‘Sosyal medya hesapları mutlaka güncellenmeli’

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, vatandaşları yıllardır SMS yoluyla dolandıran kötü niyetli kişilerin bu yöntemi son yıllarda whatsapp üzerinden de denemeye başladığını söyledi. Son dönemde artan eski dolandırıcılıkların yanı sıra yeni yöntemlerin de başladığını dile getiren Başkan Aslan, “Bize bugünlerde sıkça gelen şikayetlere göre, telefonlara SMS üzerinden Whatsapp’ın güncellenmesi gerektiği, güncellenmez ise tüm belgelerin silineceği mesajı ile link gönderiyorlar. Vatandaşlar numarasını yazıp devam ettiğinde ‘evet’ veya ‘hayır” onayı çıkıyor. Mesaj evet veya hayır şeklinde de cevaplansa faturanıza 50 TL yansıtılıyor veya bakiyenizden düşülüyor.” dedi.

Bu mesajlara kulak asmayın

Tüketicilerin özellikle dava, mahkeme gibi kelimelerle korkutulmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Aslan, “Borcunuzdan dolayı hakkınızda açılmış icra takibi devam etmektedir. Anlaşmak için irtibata geçmeniz halinde tarafımızla anlaşma imkanı sağlanacaktır. Aksi halde haciz işlemi başlayacaktır. İrtibat için lütfen 08982139494 numarasını arayınız.” şeklinde atılan SMS’lere kulak asılmaması çağrısında bulundu.

Her tüketici, hakkında icra takibi olup olmadığını e-Devlet üzerinden rahatlıkla öğrenebilir

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Aslan son olarak, “Bu numara Katma Değerli Elektronik Haberleşme hizmet numarasıdır. Vatandaşlarımız, acaba bir yere borcum mu kaldı diye kaygıya düşerek bu numarayı aradıklarında karşı taraf konuşmayı uzatıyor. Vatandaşın faturasına görüştüğü süreye bağlı 250 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar ücret yansıtılıyor. Tüketiciler bu tür mesajları dikkate almasın. Her tüketici, hakkında icra takibi olup olmadığını e-Devlet üzerinden rahatlıkla öğrenebilir.” diyerek uyarılarda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.