• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Değirmendere Kırkyama şenlikleri ile renklendi SANATÇILAR ESERLERİNİ TANITTI

Değirmendere 31.08.2018 13:47:21 0
Değirmendere Kırkyama şenlikleri ile renklendi  SANATÇILAR ESERLERİNİ TANITTI

Değirmendere Kırkyama şenlikleri ile renklendi

SANATÇILAR ESERLERİNİ TANITTI

Bu sene Gölcük Belediyesi tarafından Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda düzenlenen 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği/ Çalıştayı’na şehir dışından katılım sağlayan sanatçılar eserleri hakkında bilgi verirken bu sene 9.su gerçekleşen kırkyama şenlikleri hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

Kart, “Ben bu sanatı yaparken çok büyük keyif alıyorum ve eserlerime kağıt mücevher diyorum”

Ali Rıza Kart, “ Eskişehir’den katılıyorum yaklaşık 20 yıldır bu sanat ile ilgileniyorum. Atık kağıtları değerlendirmek adına kolye, küpe, yüzük gibi takı ürünlerinin yanı sıra ney gibi çok zor çalınan bir enstrüman yaptım ve çok güzel çalınabiliyor. Hedefim kağıt sanatı ile yapılmış enstrümanlardan oluşan bir orkestra kurmak. Şu anda bu sanatın uluslararası patentine sahibim ve çok mutluyum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tespih koleksiyonunda bir adet tesbihim bulunuyor. Gölcük Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kırkyama Festivaline ilk defa stant açarak katıldım. Daha önceki yıllarda eğitim vermek amacı ile katılmıştım. Benim en büyük hedefim bu sanatı daha çok insana aktarabilmek. Bu festival ile de bunu başaracağıma inanıyorum. Ürünlerimizin fiyatı 40 liradan başlıyor ve tasarımına göre değişiyor. Yine tamamen kağıt sanatı ile yapılmış olan tesbihlerimiz ise 200 liradan başlıyor. Ben bu sanatı yaparken çok büyük keyif alıyorum ve eserlerime kağıt mücevher diyorum.  Bu nedenle de bu sanatın nesilden nesile aktarılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Canatar, “Dostluk panosu adında yaptığım ve 4 ülkenin katıldığı bir proje çalışmam var”

Betül Canatar, “ Gölcük Belediyesi’nin davetlisi olarak ilk defa Adana’dan katılıyorum. 22 yıldır el sanatları ve özellikle kırkyama sanatı ile ilgileniyorum. Uluslararası festivallerde eserlerim sergilendi. Ben aynı zamanda İstanbul Tekstil Sanatları Derneği( Kuzguncuk) üyesiyim ama Adana’da yaşıyorum. Dostluk panosu adında yaptığım ve 4 ülkenin katıldığı bir proje çalışmam var. Çalıştığım eserde Türkiye, Amerika, Macaristan ve Avusturalya’nın kumaşları ile hazırlandı. Eser dört ülkede de sergilendi ve şimdi de standımda sergileniyor. Eserde dostluk ve sevgi adına dervişleri işlemek istedim. Eserim dört ülkede de oldukça beğenildi. Anadolu’dan çıkan ve yüzyıllardır devam eden kırkyama sanatını devam ettirmekten çok mutluyum. Bu sanatın devam etmesi için eğitimler vererek daha çok kitlelere ulaşmayı amaçlıyorum” dedi.

Çağlar, “Ürünlerimizde geleneksel iğne oyası, kanaviçe ve dantel detaylarını kullanmaya özen gösteriyoruz”

Zöhre Otantik olarak Zehra& Mustafa Çağlar, “ 26 yıldır otantik giyim üzerine çalışıyorum ve festivale İzmir’den katılıyoruz. Bu sene üçüncü kez kırkyama festivaline katılma fırsatımız oldu. Otantik giyim üzerine çalışmalar yapıyoruz ve sadece Türk El Sanatlarını kullanıyorum. Ürünlerimde sadece Türkiye’de dokunan yerli dokumaları kullanıyoruz. Asla Çin ve Uzak Doğu ülkelerinin dokumalarını kullanmıyorum. Ürünlerimizde geleneksel iğne oyası, kanaviçe ve dantel detaylarını kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de gerçekleşecek olan defilede kendi özel tasarımım olan kıyafetlerin sunumunu yapacağız. Geçen sene benim tasarımım olan ürünlerim çoğu ile foto maraton yarışmasında ödül aldılar. Bu ayrıca bana gurur veriyor. Ürünlerimde tasarımından dikimine kadar her yer bana ait ve bu işi yaparken büyük keyif alıyorum. Bu festivale katılmaktan çok mutluyum. Gölcük Belediyesi Kırkyama çalıştayı komitesi beni internetten buldu ve davet etti. Bu sene üçüncü yılımız ve katılmaktan çok büyük keyif alıyorum. Her şeyle çok güzel ilgileniyorlar. Bu konuda da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Demir, “Yatak örtüsü olarak yaptığım bir çalışmamda 5 bin 40 parçadan oluşuyor”

Emine Demir, “ Bilecik Bozöyük’ten katılıyoruz. Bu sene ilk defa katılıyoruz. Ben kırkyama sanatı ile 20 yıldır ilgileniyorum. Şu anda standımızda sergilediğimiz ürünlerin hepsi bizim için çok kıymetli. Yatak örtüsü olarak yaptığım bir çalışmamda 5 bin 40 parçadan oluşuyor ve tamamen el dikimi ile yapıldı. 14 ayda tamamlayabildim ve bu ürünü yaparken 2 tane yüksük deldim. Yani çok emek harcadım. Bunun yanı sıra birçok eserim şu anda sergileniyor. Bu sene ilk defa festivale katılıyorum ve nasıl bir ilgi göreceğimizi bilemiyoruz ama şu ana kadar ilgi çok güzel. Bozöyük Halk Eğitim Merkezi Yama El Sanatı Öğretmenim Nevin Büyük ile birlikte katıldık. Şu anda standımda en çok ilgi gören eserlerden biri de bir yarışma için hazırladığım Türkiye’yi genel olarak tanıtan bir eserim var. Ülkemizi tanıtmak adına ilimizi temsil eden figürleri işledim ama o dönem eşimin rahatsızlığından dolayı o yarışmaya katılamamıştım ama o eserim ile hala gurur duyarım. Bizleri böylesine güzel bir festivale davet ettikleri içinde Gölcük Belediyesi’ne ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Yakıt, “Hacivat ile Karagöz temalı yatak örtüsü çalışmam Hollanda’da ödül aldı”

Nadide Yakıt- Emine Taşçı, “ Gölcük Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kırkyama Festivali’ne Bursa Nilüfer’den katılıyorum. Ben 30 senedir el sanatları öğretmenliği yapıyorum ve son 10 yıldır ipek kozası ile tablo, takı, gelin buketi gibi eserler tasarlıyorum. İpek kozası Nilüfer Belediyesi’nin bir projesiydi. İpek kozası ile çalışma yapmak ve bizde bu alanda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ayrıca kırkyama üzerine de çalışmalarım var ve Hacivat ile Karagöz temalı yatak örtüsü çalışmam Hollanda’da ödül aldı. Ben her sene ziyaret amaçlı bir festivale katılıyordum. Bu sene ilk defa kendi standım ile katıldım. Gölcük Belediyesi’nin daveti üzerine katıldık ve her şey çok güzel organize edilmiş. Özellikle uluslararası bir festival olması çok güzel olmuş. Festivalde 3 günümüzü dolu dolu geçireceğimize inanıyoruz” dedi.

Ertaştan, “Gölcük Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kırkyama festivaline ilk defa davet üzerine katıldım”

Yasemin Ertaştan, “ 24 yıldır Tokat Yazma Baskı ve Kalıp oyma sanatı ile ilgileniyorum ve festivale Tokat’tan katılıyorum. Kültür Bakanlığı Devlet Sanatkarıyım. Asıl mesleğim olan muhasebeyi hiç yapmak istemedim ve kendimi farklı alanlarda eğitmek istedim. Katıldığım birçok kurs oldu ve benim en çok ruhuma hitap eden Tokat’ın 650 yıllık geleneksel sanatı olan kalıp oyma ve yazma baskı oldu. Bu alanda kendimi geliştirdim. Gerek Tokat’ta gerek il dışında olan birçok ustadan fikirler alarak ama kendi günümüz kullanım alanlarına uyarlayarak günlük yaşamın her alanında kullanılabilir hale getirmekti hedefim. Bunu da başardığıma inanıyorum. Anadolu Sigorta’nın “ Bir usta bin usta” projesini yürüttüm. Bununla ilgili ilimize 3 adet ödül kazandırdım. Bunun gibi birçok projede yer aldım. Gölcük Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kırkyama festivaline ilk defa davet üzerine katıldım. İlgi ve alakadan çok memnun kaldık. Uluslararası bir festival olması ayrıca çok güzel. Şu anda çok güzel bir ilgi ve alaka var. 3 günün güzel geçmesini ümit ediyorum” dedi.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16