DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Denizevler’de kalanlar evlerini bekliyor İNSANLAR MUTLU DEĞİL

Denizevler’de kalanlar evlerini bekliyor  İNSANLAR MUTLU DEĞİL

Denizevler’de kalanlar evlerini bekliyor

İNSANLAR MUTLU DEĞİL

Denizevler Mahallesi’nde yapılan yıkım çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. Büyük bir bölümü de yerinde duruyor. Kimi binalarda insanlar TOKİ tarafından yaptırılan evlerini beklerken, kimileri de paralarını alıp, başka yerlerden ev almışlar. Genelde insanlar bu durumdan memnun değiller. Ev ve işyerlerinin tam değerini alamadıklarından şikayetçi olan vatandaşlar mutlu değiller. Orada bir işyerinde konuştuğumuz vatandaş, ‘Ben paramı aldım ama tam değerini alamadım. Şimdi burası yıkılınca duyduğuma göre, bir fabrika kurulacakmış.’ Bir diğer yerde ise evlerinin altında işyerleri olan ve yıllardır ekmeklerini o işyerinde kazanan sakinler var. Gölcük Belediyesi öncülüğünde yaptırılan Yeni Sanayi Sitesi’nden kendilerine hak verilmemiş. Bu durum vatandaşları mutsuz etse de ‘ne yazık ki yapılacak bir şey yok’ diyorlar.  Bildiğiniz gibi Denizevler Mahallesi’nin sakinlerinden ve aynı zamanda orada işyeri sahibi olan Metin Lama da memnuniyetsizliğini, ‘Hakkımı helal etmiyorum’ diyerek ifade etmiştir. Mahalle Sakinlerinin geneldeki şikayetleri şöyle; Bölgeye yeni yeni işletmeler kuruldu. Ford Otosan’a yan sanayinin ağırlıkta olduğu bu işletmelerin sahipleri daha önce mahalle sakinlerinden anlaşarak ve onlara da tatmin edici bir ücret ödeyerek, yerlerini almışlar. Ancak işin içerisine TOKİ’nin girmesinden sonra durum değişmiş ve yerlerinin aynı fiyatlardan gitmemesi nedeniyle de vatandaşlar oldukça mutsuzlar.

‘BİZE NİYE FIRSAT VERİLMEDİ’

Belli ki buraya tamamen fabrikalardan oluşan işletmeler kuruluyor. O halde vatandaş ‘Bizde yerlerimizi bizden önce satanlar gibi, değerinde satsaydık. Bu konuda bize ön ayak olsalardı. Hiç olmzasa hakkımızı almış, gönül rahatlığıyla yerlerimizi vermiş olurduk. Burada çifte standart uygulandı.  Bizler, her ne kadar evlerimiz yapılana kadar, burada otursak ta kapanacak işyerleri için bize bir işyeri verilmedi. Gölcük’te yeni bir sanayi sitesi yapılıyor, Bize de uygun fiyatlarla oradan işyerleri verilip, mağduriyetimiz giderilebilirdi. Bundan dolayı bir rahatsızlığımız var.

DENİZEVLER’İN YIKIMI DEVAM EDECEK

Denizevler Mahallesi’nde birçok yerde yıkımlar yapılmış. Birçok yerde binaların çeşitli katlarında boşlukalr var. Dolu olanlar ise, evlerinin bitmesini bekleyen mahalle sakinleri. 2019’un Mayıs içerisinde, evlerine geçecekleri ümidini taşıyorlar. Mahallenin sırası gelen yıkımını yapan müteahhitler de çalışmalarına devam ediyor. Şu anda yoğun bir yıkım çalışması olmasa da izni çıkan yerlerin yıkımları yapılıyor. Denizevler’i vatandaşları mutlu etmeyen hikayesi böyle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.