DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Doğalgaza ve Elektriğe yapılan zam için ne dediler? MAAŞ ZAMLARI ERİDİ

Doğalgaza ve Elektriğe yapılan zam için ne dediler?  MAAŞ ZAMLARI ERİDİ

Doğalgaza ve Elektriğe yapılan zam için ne dediler?

MAAŞ ZAMLARI ERİDİ

EPDK’nın ve BOTAŞ’ın yaptığı açıklamalar sonrasında elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Zam haberleri vatandaşların keyfini kaçırdı.  Bizde Gazetemiz olarak elektriğe ve doğalgaza yapılan zam konusunda Gölcüklülerin düşüncelerini aldık. Vatandaşlar yapılan zamma tepki gösterirken, ‘Artık herşey ateş pahası’ dediler.

EPDK açıklama yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaati yüzde 9,57 artış ile 29,578 kuruş oldu. Sanayi elektriğinin fiyatı ise yüzde 9,26 arttı. 24,479 kuruşa yükseldi. Ticarethanelerde kullanılan elektriğin fiyatı da yüzde 0,55’lik bir değişimle 30,816 kuruşa yükseldi.

BOTAŞ doğalgaza zammı duyurdu

BOTAŞ, doğalgaza konutlarda ve küçük ile orta ölçekli işletmelerde yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 zam yapıldığını duyurdu.

Bahadır, ‘’Bu zamdan kesinlikle memnun değilim’’

Esnaf Seher Bahadır, ‘’Ben yaz aylarında Köylü Pazarı’nda kendi bahçemdeki meyveleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorum. Yaz aylarında eşim ile birlikte ev geçindiriyoruz ama kış aylarında sadece eşim çalışıyor ve toplam olarak evde 8 kişi yaşamaktayız. Doğalgaz ve elektriğe gelen zam bizleri çok etkiledi. Gelecek olan bu zam hem vatandaşı hem esnafın cebini yaktı zam gelmeden önce evimize kışın 400-500 lira doğalgaz faturası, 300 civarı da elektrik faturası geliyor. Şimdi zammın gelmesi ile birlikte faturalarda fiyatlar 2-3 katına çıkacak. Bu zamdan kesinlikle memnun değilim’’ dedi.

Çakmak, ‘’Vatandaş ve esnafın derdi dinlenmeli’’

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkan Vekili Cemil Çakmak, ‘’24 Haziran seçim döneminde birçok şeye zam geldi. Bu da vatandaşın cebini olumsuz bir şekilde etkiledi. Milletimiz zor durumda. Yani bu durum hiçbir zaman iyi karşılanmıyor. Bu zammın kesinlikle olmaması gerekirdi. Vatandaş ve esnaflar ekonomik sıkıntılar çekiyorlar. Elektriğe evlerde %9, sanayi ve işyerlerinde %14’lük bir zam oranı geldi. Vatandaş ve esnafın derdi dinlenmeli’’ dedi.

Atak, ‘’Elektrik ve doğalgaz’a gelen bu zam bizleri çok zorlayacak gibi duruyor’’

Vatandaş Adnan Atak, ‘’Doğalgaz ve elektriğe gelen zam oranı bu kadar fazla olmamalı. Şu an yaz ayındayız. Elektrik ve doğalgaz faturalarında fiyatlar pek yüksek olmuyor ama kış ayında zorlanacağız gibi görünüyor. 24 Haziran seçimleri sonrası birçok şeye zam geldi. Dolar 5 lira, Euro ise 6 lira olmak üzere. Şimdi de elektrik ve doğalgaz’a gelen bu zam bizleri çok zorlayacak gibi duruyor’’ dedi.

Özkan, ‘’Böyle bir zam kesinlikle kabul edilemez’’

Esnaf Osman Özkan, ‘’Elektrik ve doğalgaza gelen zam oranı çok fazla. Artık bu gidişle doğalgaz açamayacak duruma geleceğiz. Bu kış battaniyelerle, yorganlarla ısınacağız gibi duruyor. Böyle bir zam kesinlikle kabul edilemez. Vatandaş ve esnafın da durumu ortada. Yapılan zamlar ile birlikte asgari ücretlerle ne kadar bir insan ev geçindirebilir ki? Bu tepkiye karşı bu zam oranının düşeceğini tahmin ediyorum. Doğalgaz’a %50’lik, elektriğe de %10’luk bir zam çok fazla. Bu vatandaş ve bu esnafın durumunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.