DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Halıdereliler taşocağının kapatılmasını coşkuyla kutladı

Halıdereliler taşocağının kapatılmasını coşkuyla kutladı

Halıdereliler taşocağının kapatılmasını coşkuyla kutladı

HAKLI ZAFER

 Kocaeli Valiliği tarafından Halıdere’de faaliyet gösteren taşocağının kapatıldığının açıklanması üzerine bölge yerinde coşkulu bir kutlama yapıldı.

Halıdere halkı büyük mutluluk yaşadı

 Kocaeli Valiliği’nden Gölcük Halıdere’de yasak olmasına rağmen faaliyet gösteren AS Elmaslar firmasıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, AS Elmaslar şirketi tarafından çalıştırılan taşocağının ruhsatı iptal edilerek üretimi durdurma kararı verildiği belirtildi. Bu kararla günlerdir taşocağının kapatılması için eylem yapan Halıdere halkı büyük mutluluk yaşadı. Halıdereliler, karar nedeniyle geçtiğimiz akşam Halıdere meydanında kutlama yaptı.

Keskin, ‘’Halıdere için çok mücadele verdik ve şimdi bugün zafer bayramımızı kutluyorum’’

 Halıdereli gençler tarafından eğlence düzenlendi. Vatandaşlar, taş ocağının kapatılmasıyla birlikte Halıdere meydanında fenerler, havai fişeklerle kutlama yaptı. Halıdere Tarım Kooperatif Başkan Yardımcısı Mensur Keskin kutlama sırasında bir konuşma yaptı. Keskin, şunları söyledi: “Biz Halıdere halkı olarak 13 yıldır verdiğimiz mücadelenin sonunda ne mutlu ki halkımızın kenetlenmesiyle birlikte bu mutlu akşamı hep berabere yaşıyoruz. Ben buradan siyasetçilerimize kırgınım. Ben 58 yaşındayım. Halıdere için çok mücadele verdik ve şimdi bugün zafer bayramımızı kutluyorum. Bugün bu güzel haberin bizlere gelmesinde öncü olan yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ve en önemlisi gençler. Siz ki gençler, yıllardır herkesin muzdarip olduğu Halıdere’nin makus tarihini değiştiren siz gençler, Halıdere tarihi sizleri asla unutmayacaktır. Halıdere halkı size minnettardır.

‘’Birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmalarımıza Halıdere halkı olarak devam edeceğiz’’

 Keskin sözlerinin devamında, ‘’Kıymetli Halıdereliler, gün bizim zafer günümüzdür. Bugün Halıdere’nin yeniden doğum günüdür.13 yılda tarımımız bitti denilecek kadar zayıfladı, deremiz çamur akıyor, ciğerlerimiz ormanlarımız tek tek yok oluyordu, ne mutlu ki halk olarak verdiğimiz bu kutlu mücadelede sona yaklaştık. Daha işimiz bitmedi, aslında her bir şey yeni başlıyor, kurmuş olduğumuz ve yaklaşık 50 senedir yakalayamadığımız birlikteliği bugün bu elim mesele sayesinde başarmış bulunmaktayız. İşin kolay kısmı bitti asıl zor kısmı daha şimdi başlıyor. Ocağın bölgeye verdiği zararın ve tahribatın telafisi için bu akşamdan itibaren ara vermeden birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmalarımıza Halıdere halkı olarak devam edeceğiz’’ dedi.

Kurtuluş, ‘’Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum’’

 Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtuluş ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bugün burada yaşadığımız bayram havasını düzenleyen gençlerimize teşekkür ediyorum. Burada doğal güzelliklerimizi bozmaları ve zararın neresinden dönersek kardır. Bu güzelliklerimizi yaşatan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.