DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İLK 7 AYDA 3 BİN 345 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İLK 7 AYDA 3 BİN 345 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İŞKUR Gölcük işsizlere umut olmaya devam ediyor

İLK 7 AYDA 3 BİN 345 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Gölcük Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, yılın ilk 7 aylık döneminde işsiz vatandaşların istihdamı konusunda bilgiler verdi. Özdemir, ‘Kurumumuza ilk yedi ayda iş başvurusu yapan kişi sayısı 14 bin 071, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 5 bin 535 oldu’ dedi.

Özdemir, ‘Kurum olarak iş arayan vatandaşlarımıza her zaman faydalı olmaya gayret edeceğiz”

İŞKUR Gölcük Şubesi Müdürü Mehmet Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurumumuz, Gölcük’te hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana sorumlu olduğu ilçeler olan Gölcük, Başiskele ve Karamürsel’de, iş arayan vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla sıkı bir şekilde çalışıyor. İçinde bulunduğumuz 2018 yılının ilk yedi ayında, sorumlu olduğumuz ilçelerde vatandaşlarımıza iş bulmak amacıyla birçok iş yerine ziyarette bulunduk, iş arayan vatandaşlarımıza bu işleri anlattık. Kurumumuza ilk yedi ayda iş başvurusu yapan kişi sayısı 14 bin 071, işverenlerden alınan açık iş sayısı ise 5 bin 535 oldu. İşe yerleştirme sayısı 3 bin 345 kişi olurken toplam işsiz sayısı ise 9 bin 369 kişi olarak kayıtlara geçti. İşsizlik ödeneği konusunda da şunları söyleyebiliriz: İşsizlik ödeneği alan kişi sayısı 1252 oldu. 2018 yılı ilk yedi aylık zaman diliminde işsizlik ödeneğine 2 bin 805 başvuru olurken bu başvuruların 1871’i reddedildi, 934’ü ise kabul edildi. İlk yedi aylık sürede kurumumuz, toplam 1545 işyerini ziyaret ederek işverenlerle görüşmeler yapıldı. Kurum olarak iş arayan vatandaşlarımıza her zaman faydalı olmaya gayret edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.