DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İşeri, ‘Bu acı asla unutulmayacak’

İşeri, ‘Bu acı asla unutulmayacak’

İşeri, ‘Bu acı asla unutulmayacak’

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi adına 17 Ağustos 1999 Depreminin 19. Yıldönümü münasebetiyle açıklama yayınladı.

Başkan İşeri, yaptığı açıklamada, ‘Yakın tarihte bu bölgede Adapazarı merkez üssü olmak üzere 1943, 1957, 1967 yıllarında şiddetli depremler olmuştur. Geçmişteki tarihlere baktığımızda ortalama 30 senede bir bu bölgede büyük depremler olmaktadır. 1999 depreminden sonrada belirli periyotlarda ve çeşitli büyüklüklerde depremlerin beklenmesi bu fay hattının karakteristik özelliğinden kaynaklandığı ifade edilmektedir.

Depremin bilançosu

19 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02’de merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi’nde, Ankara’dan İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem sonrası resmi raporlara göre Kocaeli’nde 9 bin 477, Sakarya’da 3 bin 891, Yalova’da 2 bin 504, İstanbul’da 981, Bolu’da 270, Bursa’da 268, Eskişehir’de 86 ve Zonguldak il sınırı içinde de 3 kişi olmak üzere toplam 17 bin 480 kişinin can verdiği büyük felakette yüz binin üzerinde insan da evsiz kalmış, yaklaşık 24 bin kişi yaralanırken, 505 kişi de sakat kalmıştı.Büyük can ve mal kaybına neden olan depremde 285 bin 211 ev ile 42 bin 902 iş yeri büyük hasar gördü. Türkiye tarihini derinden etkileyen “Marmara Depremi”nde hayatını kaybedenler için her yıl anma etkinlikleri düzenleniyor.

‘Ranta son vermediğimiz sürece Kocaeli depreme hazır olamaz’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, ‘Sadece Kocaeli bölgesinde 17 bin civarında bina depremin ilk dalgasında çökerken, 91 bin konut orta hasar, 102 bin 822 konut az hasar gördü. 14 bin 133 işyeri hasar gördü. depremin ardından bölgede yaklaşık 45 bin prefabrik konut yaptırıldı. 150 binin üzerinde vatandaş kalıcı konutlar yapılana kadar prefabrik ve çadırlarda barındı. Bizler artık depremle yaşamaya alışmak zorundayız. Bunun ön koşulu da depreme dayanıklı binaların inşaa edilmesidir. Ranta son vermediğimiz sürece Kocaeli depreme hazır olamaz.Yöremiz insanlarının  mağduriyetlerinin önlenmesi yönünde deprem yaralarını hızlı bir şekilde saran dönemin üçlü koalisyonuna ve rahmetli Bülent Ecevit’e , bölgemize görevlendirdiği Hasan Gemici , Yaşar Okuyan ve Koray  Aydın bakanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletirken hayatını kaybedenlere allahtan rahmet, yaralanıp engelli kalan vatandaşlarımıza sağlık sıhhat dilerken böylesine acıların bir daha yaşanmamasını temenni ederim’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.