DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KAMU MENFAATİ SÖZ KONUSU

KAMU MENFAATİ SÖZ KONUSU

 

As Elmaslar Şirketi’nin Patronu İlhan Elmas

 

Halıdere’de bulunan Maden Ocağının Sahibi İlhan Elmas, ocağın kapalı kalmasından dolayı Kamu’ da büyük bir zararın söz konusu olduğunu söyledi. Ruhsatı 2005 yılında alınan ve bünyesinde 500 kişinin çalıştığı şirketin her yıl milyonlarca lira sigorta ve vergi ödediğini ifade eden, İlhan Elmas şunları söyledi; “Burada bir Kamu menfaati söz konusu. Yeni yapılan Gölcük Devlet Hastanesi ve Battı çıktı gibi Kamu’ ya ait işlerde bağlantılarımız var. Buralara malzeme veriyoruz. Bölgemizin en kaliteli malzemesi bizim ocağımızdan çıkar, iş durduğu müddetçe Kamu’ da da büyük bir zarar söz konusu. Ayrıca binlerce insanda buradan emek yiyor.” Tesislerinin tamamen çevre ve doğa şartlarına uygun yapıldığını ifade eden İlhan Elmas, bu nedenle de çevre izninin Valilik tarafından verildiğini ifade etti. Son derece modern Maden Ocağı Tesislerinde, doğaya herhangi bir zarar vermemek için her türlü tedbirin alındığını ifade ederek, arıtma tesislerinin en güzel şekilde kurulduğunu, toz indirgeme sistemiyle herhangi bir toz durumunun söz konusu olduğunu ifade ederek, ayrıca yol süpürme makinesiyle de her türlü olumlu hizmetin verildiğini ifade etti. Gerekli girişimlerin yapılmasından sonra tesislerinde açılmasını bekledikleri, Kamu menfaatinin burada özellikle gözetilmesi gerektiğini belirtti. Çünkü dışarıdan gelen malzemeler devlete 2 katına mal oluyor.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Ali Osman dedi ki:

    Kamu menfaati sadece para midir?
    İnsan denen varlık kamunun kendisi degil midir?
    Yıllarca gasba maruz kalmaktan, toz yutmaktan, kamyon gürültüsunden, balata kokusundan, çamur akan dereden, meyve vermeyen ağaçlardan ve çökmesi an meselesi olan koca dagdan dolayi bizler magduruz.

  2. Ali Osman dedi ki:

    Bu sözde ‘işyerinin’ ruhsatının niye iptal edildiği malum.
    Kanuna aykırı işler var orada.
    Bu saatten sonra açılması mümkün değil.

  3. Ali Osman dedi ki:

    Değirmedere’deki hastane ve battı-çıktı’ya yakın sözde ‘işyeri’. Kocaeli’nin bir çok yerinde beton yatırımı var. Eğer hepsine bunlar ‘kaliteli mal’zemeyi veriyor ise konuşan doğru konuşuyor. Ama o zaman şu soru akla geliyor. Daha yakın taş ocakları taş mı yesin?

  4. Fevzi akdeniz dedi ki:

    Çed raporunda 20 işci yaziyor? Haliderenin çevresine baya bi zarar verildi doğru dürüst erik kiraz olmuyor . Herşey çok güzel anlatılmış ama hepsi doğru değil allah yardımcımız olsun heyelan tehlikesi kamunun menfaati olacağını sanmıyorum .

  5. Ali Osman dedi ki:

    Zulüm ile bir yere varılmaz.
    Artık yeter!!!

  6. Ali Osman dedi ki:

    Bu arkadaşlar böylesine çevre dostu tesis kurabiliyor iseler, Yuvacık’a veya daha merkezi yerlere tesis kursunlar.
    Ucuz ve kaliteli mallardan herkes istifade etsin.