DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KARTEPE´DE AĞUSTOS AYI MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

KARTEPE´DE AĞUSTOS AYI MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Ülkemize ekonomik anlamda müdahale edilmek istendiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Hayal olan yatırımlar gerçek olmaktadır. İlçemizde 3’ncü üniversitenin yanı sıra yeni Kocaeli Adliye Sarayı EDOK Komutanlığı arazisi içerisinde olacaktır. Kocaeli’nin merkezi, kalbi Kartepe olacaktır. Askeri bölgede Çuhane Kışlası içerisinde sanayi tarihini ortaya çıkıyoruz. Teleferik çalışması bütün hızıyla devam ediyor. Bu hafta içerisinde temelini atmayı planlıyoruz” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen muhtarlar istişare toplantısının Ağustos ayı geniş katılımla yapıldı. Maşukiye Boğaziçi Restoran da gerçekleştirilen toplantıya Başkan Üzülmez’in yanı sıra Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Mete Karakuş, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri İSU, SEDAŞ ve İZGAZ temsilcileri de katıldı.

HER TÜRLÜ OYUNLARI GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Ağustos Ayı muhtarlar toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Son 4.5 yıldır aralıksız muhtarlar toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu süre zarfından çok aksiyonlu dönemler geçirdik. Kartepemizde son bir 1.5 ayda doğa olayları bizleri de olumsuz etkiledi. Bununla beraber ülkemize yaşatılmak istenen sıkıntılar var. Ülkemizin bekasına yönelik her türlü oyunları gerçekleştirmeye çalıştılar. Bayrağımız, vatanımız, ezanımız bunlara son vermek için içeriden ve dışarıdan hainler, papazlar, adına ne derseniz deyin her türlü mücadeleyi yaptılar” dedi.

CİĞERLERİ OLMAYAN, KORKAK TOPLULUKLARDIR

“Bu milleti topla tüfekle sindiremeyeceklerini, anlayan hainler, Türkiye’ye diz çöktürmek için her türlü oyunu denemektedirler” diyen Başkan Üzülmez “Ülkemizin bekasına yönelik son oyunları ise son bir haftadır sergiliyorlar. Kendilerince en güçlü olduklarını sandıkları ekonomiyi  parasal güçlerini kullanıyorlar. Zira ne kadar nüfusları yoğun olursa olsun ciğerleri olmayan, korkak topluluklardır bunlar. Ne kadar silahları olursa olsun şanlı direniş karşısında silahlarıyla birlikte kaçtılar. Dünyayı, insanları sömürerek elde ettikleri o paraları ile ülkemizi çökertmek için yeni bir mücadeleye girdiler” açıklamasında bulundu.

İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİNİ ETKİLEDİ

“Onların bilmedikleri sayı bu millet vatanı için herşeyinden vaz geçmektedir” diyen Başkan Üzülmez “Allah’ın izni Başkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu yapılmak istenenlerin üstesinden geleceğiz. Milletimizi galeyana getirmek istenen yalan yanlış haberler yapılmaktadır. Ülkemiz içerisinde ki bu dış güçlerin tetikçiler hakkında gereken yapılmaya başlanmıştır. Ülkemiz diğer ülkelere benzemez” derken, sel baskınlarını değerlendiren Üzülmez “Son birkaç ayda iklim değişikliklerinden dolayı yaşanan sel baskınlarında Kartepemizde alt yapı eksikliği olan yerler ve bununla birlikte şehirleşme yatırımları olumsuz etkilenmiştir” ifadelerini kullandı.

MÜCADELE EDİLMEKTEDİR

“Mevsim normallerinin üzerinde ve alt yapının taşıma kapasitesinin üzerinde yağan yağmurlardan dolayı su baskınları oluştuğunu kabul etmek gerekiyor” diyen Başkan Üzülmez “Karadenizde ve dünyanın çok gelişmiş ülkelerinde bile yaşanan sel felaketleri herkesin malumudur. Sel baskınlarında görülen mevsim normallerinin üzerinde yağış bizleri zor durumda bırakmıştır. Büyükşehir Belediye, İSU ve Kartepe Belediyesi olarak bu tür sıkıntıların yaşanmaması için büyük bir mücadele verilmektedir. Üst yapı yatırımların da Kartepe genelinin her yerinde yatırımlarımız vardır. Eksiğimiz fazla olduğu için üst yapıya diğer belediyelerden daha fazla yatırım yapılmaktadır”

YATIRIMLARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

“Ekonomimizi ve firmamızı yıkmaya çalışan ABD’ye rağmen verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz” diyen Başkan Üzülmez “İlçe olma yolunda gereken yatırımlar aksamadan yapılıyor. Hayal olan yatırımlar hayata geçmektedir. Kartepemizde ilimizin 3’ncü üniversitesi kurulacaktır. Kocaeli Adliye sarayı EDOK Komutanlığı arazisi içerisinde olacaktır. Bu araziye bir çok kamu yatırımı daha gelecektir. Kocaeli’nin merkezi, kalbi Kartepe olacaktır. Askeri bölgede Çuhane Kışlası içerisinde tarihi çalışma yapılıyor. Sanayi tarihi ortaya çıkacaktır. Teleferik çalışması bütün hızıyla devam ediyor. Bu hafta içerisinde temelini atmayı planlıyoruz. Bekleyen projeler ise hukuki veya imar düzenlemesi için beklemektedir. Maşukiye Meydan Projesi hukuki süreci beklemesinden dolayı gecikti. Bütün gayretimizle yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

DEDİKODULARA AYIRACAK VAKTİMİZ YOK BİZİM

Sosyal belediyeciliğin örneklerini gösteriyoruz diyen Belediye Başkanı Üzülmez “Aybaşında Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali Makedonya’nın Gostivar ilçesinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Belediye binasından mehter ve Türk bayrakları ile başlayan yürüyüşte orada yaşayan soydaşlarımız bizlere katıldı. Belirlediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. Göz yaşları içerisinde festival gerçekleştirdik. Gururlandık soydaşlarımızı mutlu ettik” dedi. Sınırlı kaynakların, sonsuz ihtiyaçlarımıza karşılık vermek için en verimli, en etkin ve dikkatli kullandığının altını çizen Başkan Üzülmez “Milletimizin hakkı olan kaynağı en iyi şekilde kullanıyoruz. Kaynak ehil ellere teslim edilmektedir. Kaynağı peşkeş çekmeyerek yaptık. 2014 yılında göreve geldiğimizde yenilenen ihaleler ve tasarruf çalışmaları ile aylık 1 Milyon TL belediyenin kasasında kalmasını sağladık. Çok ucuz araçlar kiraladık. Olur olmaz eleştiriler duyuyoruz. Akıl sınırlarını zorlayacak ithamlar oluyor bazen. Çok şükür ki hiçbir zaman abdestimizden şüphemiz olmadı, gülü geçiyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların kaynağı da, niyetleri de belli. Temiz kalpli değiller. Allah’a havale ediyoruz. Çünkü bizim bunlara harcayacak enerjimizde, zamanımızda yok. Bizim işimiz sorumluluğumuz üreterek, fayda sağlamak bunun için yola çıktık. Ülkemizin özellikle böyle bir dönemde, dedikoduya çekişmeye ihtiyacı yok, böyle şeylere prim vermeyin. Daha çok üretmek, daha .ok çalışmak, doğrularımızdan ve değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam etmek bizim işimiz. Paramız üzerinde yapılan ayak oyunları, manipülasyonlar, değersizleştirme çabaları, Türkiye’yi yıkma çabalarının sonu gelmiştir. Düşmanlarımızı sevindirmeyecek, her zamankinden daha fazla birlik olarak, çalışarak, üreterek ülkemize ekonomimize sahip çıkacağız. Bizim atalarımızdan öğrendiğimiz şey onlar gibi zoru görünce kaçmak, teslim olmak değil, aksine savaşmak, mücadele etmek ve kazanmaktır. Türk milleti her zaman olduğu gibi yine kendine, şanlı tarihine yakışanı yapacaktır” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.