DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kaymakam Altıntaş, vatandaşla buluşma toplantısını Çakabey’de yaptı KURBANLIKLARDA VE SATIŞ YERLERİNDE SORUN YOK

Kaymakam Altıntaş, vatandaşla buluşma toplantısını Çakabey’de yaptı  KURBANLIKLARDA VE SATIŞ YERLERİNDE SORUN YOK

Kaymakam Altıntaş, vatandaşla buluşma toplantısını Çakabey’de yaptı

KURBANLIKLARDA VE SATIŞ YERLERİNDE SORUN YOK

Gölcük Kaymakamlığı’nın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği, “Vatandaşla Buluşma, Güvenlik ve Eğitim” toplantısı, geçtiğimiz Cuma günü, Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın başkanlığında, Çakabey Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının ana gündem maddesi, Eğitim ve Güvenlik olurken, Kaymakam Altıntaş, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, kurban satış yerleri ve alınan tedbirler hakkında, katılımcılara bilgi verirken, “Kurbanlıklarda ve satış yerlerinde sorun yok” dedi.

Bu ay ki buluşma İhsaniye Çakabey Anadolu Lisesi’nde düzenlendi

Gölcük  Kaymakamı Mustafa Altıntaş Başkanlığı’nda, geçtiğimiz Cuma günü İhsaniye Çakabey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen, Ağustos Ayı “Vatandaşla Buluşma, Güvenlik ve Eğitim” toplantısına, Kaymakam Altıntaş’ın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Müftü Vekili Adnan Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zehra Karaman, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ile Muhtarlar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi, Eğitim ve Güvenlik olurken, Kaymakam Altıntaş, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, kurban satış yerleri ve alınan tedbirler hakkında, katılımcılara bilgi verirken, “Kurbanlıklarda ve satış yerlerinde sorun yok” dedi.

‘Hepimiz kurallara uymalıyız’

Kaymakam Altıntaş, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle öncelikli olarak, toplantıya katılanların, Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, alına n tedbirler ve uyulması gereken konular hakkında, düşüncelerini katılımcılarla paylaşarak, “Belediyemizin ve diğer kurumlarımızın katkılarıyla, kurban satış yerlerinde ve kurbanlıklarda herhangi bir sorunumuz yok. Tek sorunumuz, uymamız gereken kurallar. Hepimiz bu kurallara uyarsak, hiçbir sorun yaşamadan, hep birlikte Kurban Bayramı’nı idrak ederiz” dedi.

Kaymakam Altıntaş, “Öncelikle Karadeniz bölgesinde, yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakın geçtiğimiz günlerde de ilçemizde bu kadar büyük olmasa bile bir sel felaketi yaşadık. 10 evimiz sular altında kaldı ve onlarca bahçeli ev sular altında kaldı. Bu zararın devletimize maliyeti 200 Bin Lira oldu. Ama biz biraz tedbirli olsaydık, bu zarar bu kadar büyük olmazdı. Lütfen bundan böyle daha dikkatli olalım. Dünyada en pahalı şey akıldır.”

‘Eğitimin kalitesini arttırmalıyız’

Daha sonra, konuşmasında eğitim ve güvenlik konularına değinen Kaymakam Altıntaş, “Öncelikle muhtar arkadaşlardan bir ricam var. Komşunu tanı projesi ile mahallenize gelen ve giden herkesten haberiniz olacak. Ayrıca Suriyeli vatandaşlar konusunda da hassas olacağız. Bir diğer önemli konuda, sokakta dilen, su ve mendil gibi şeyler satan çocuk dilenciler. Bu konuda devletimiz olarak çok hassasız. Artık sokaklarda dilenen, yardım talep eden çocukları görmek istemiyoruz. Bu çocuklardan sakın bir şey almayın ve yardım etmeyin. “Eğitimin kalitesini arttırmalıyız. Artık okullardaki sınıflarımızda öğrenci sayısı 25’e kadar düştü. Okullarımızın bazıları yıkılarak, yeniden inşa edildi, bazıları restore edilerek daha sağlıklı ve verimli konuma getirildi.  Yani bu konuda büyük bir sıkıntımız kalmadı. Okuma Yazma Oranındaki rakamlar bize il birincisi olduğumuzu gösteriyor. Bu konuda verdiğiniz desteğe ve özellikle muhtarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.