DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ’Yİ ANLATAN MASAL YARIŞMASI

KOCAELİ’Yİ ANLATAN MASAL YARIŞMASI

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli’yi anlatan, “Masallarla Kocaeli” konulu para ödüllü masal yazım yarışması düzenliyor.  Okul öncesi yaş gruplarına yönelik, yeni ve özgün masal metinlerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada jüri; okul öncesi çocuklarımızın bilişsel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak evrensel değerler ile (doğruluk, dürüstlük, iyilik, ahlaklı ve erdemli olmak, yardımseverlik, hoşgörü…) çevre bilinci ve hayvan sevgisi gibi konularını dikkate alacak.

YARIŞMA TAKVİMİ

m Yarışmanın ilanı                                : 01 Ağustos 2018

m Başvuru süresi                     : 06 Ağustos 2018 – 16 Kasım 2018

m Eser değerlendirmesi           : 17 Kasım 2018 – 20 Aralık 2018

m Sonuçların ilan edilmesi                : 28 Aralık 2018

m Ödül töreni                          : 16 Ocak 2018

 

KATILIM KOŞULLARI

m Yarışma jürisinde görev alanlar ve yakınları hariç, TC vatandaşı herkes yarışmaya katılabilir. Yaş sınırlaması yoktur.

m Eser sahibi birden fazla masalla yada birden fazla kişi tarafından hazırlanan bir masalla da yarışmaya katılabilir.

m Yarışmaya gönderilen masallar, herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir ödül almamış olmalıdır. Ayrıca başkasına ait eserlerden yapılan alıntı ve kopyalar ile ilgili hukuki sorunlar, eser sahibinin sorumluluğundadır.

m Irk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı olan, özgün olmayan eserler yarışma dışı     kalacaktır.

m Yarışmaya katılım, elden teslim, posta yada e-posta iktm41@kulturturizm.gov.tr yoluyla olacaktır. Masal metninin üzerinde katılımcının adı-soyadı ya da iletişim bilgilerine dair herhangi bir ibare bulunmayacak, sadece rumuz belirtilecektir.

m Başvuru formu eksiksiz ve ıslak imzalı olarak doldurulmalıdır.

m İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gerekli görürse jürinin yayımlanmaya uygun bulduğu eserleri kitaplaştıracak, yayımlanacak eserler için telif ücreti ödenmeyecektir.

YAZIM KOŞULLARI

m Masallar Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

m 5 sayfa ile sınırlıdır.

m Yazılacak eserler geleneksel masal tekniğine uygun olmalıdır.

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER

m Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Sabancı Kültür Merkezi Karabaş Mah. Oramiral Salim Dervişoğlu Cad. No:78 İzmit /KOCAELİ

m Telefon: 0 262 324 54 64

m    E-Posta: iktm41@kulturturizm.gov.tr

DEĞERLENDİRME KURULU

m Değerlendirme Kurulu:

-KOÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ve Türkçe Eğitimi bölümlerinden birer akademisyen, -Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Dili ve Edebiyatı branşından iki öğretmen,

-Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce görevlendirilen bir personelden oluşur.

SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ

m Yarışma sonuçları Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün web sayfası (www.kocaelikulturturizm.gov.tr) adresinden ilan edilecektir. Ayrıca başvuru sahiplerinin e-posta adreslerine bilgilendirme yapılacaktır.

YARIŞMANIN ÖDÜLÜ

m Birincilik ödülü     3000 TL

m İkincilik ödülü       2000 TL

m Üçüncülük ödülü   1000 TL

m Mansiyon ödülü       500 TL

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.