DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendirdi

Kocaeli Gümrüklerine göre, temmuz ayında Kocaeli’den yapılan ihracat 2 milyar 508 milyon dolar, ithalat ise 4 milyar 72 milyon dolar oldu. Geçen yılın temmuz ayına göre Kocaeli gümrüklerinden yapılan ihracat yüzde 24, ithalat ise yüzde 2,4 oranında arttı.

Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Bu ay bölgemiz en yüksek temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdi. Yılın başından bu yana baktığımızda ise ihracat artış oranının da yüzde 24 ile en yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. Temmuz ayında ülkemiz ihracatının yüzde 17.8’i ilimizden gerçekleşti. İlimiz ihracat artışında otomotiv sektöründeki yüzde 20, kimya sektöründeki yüzde 24, demir sektöründeki yüzde 31, elektrik ve elektronik sektörlerindeki yüzde 27’lik artışların etkisi olduğunu görüyoruz. İhracatımızdaki bu performansın süreklilik kazanmasını arzu ediyoruz.” dedi.

İhracat artış hızının ithalat artış hızının önüne geçtiğini belirten Zeytinoğlu, “Son iki aydır ihracat artış hızı ithalat artış hızının üzerinde gerçekleşiyor. Temmuz ayında makasın daha da açıldığını görüyoruz. İthalat artış hızındaki bu yavaşlamanın döviz kurlarındaki artıştan kaynakladığını düşünüyoruz.” dedi.

Zeytinoğlu, Ocak-Temmuz dönemine ilişkin değerlendirmesinde, “Ocak-temmuz döneminde ihracatımız yüzde 18.1, ithalatımız yüzde 22.3 arttı. Aynı dönemde Türkiye dış ticaretinin yüzde 19.8’ini karşılayan ilimiz, tek başına ülke ihracatının yüzde 17.1’ini ve ithalatının ise yüzde 21.7’sini karşıladı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.