DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE ALINAN TEDBİRLER

KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE ALINAN TEDBİRLER
09.08.2018
774
A+
A-

 

KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE ALINAN TEDBİRLER

 Kocaeli Valiliği Kurban Bayramı nedeniyle alınan tedbirleri kamuoyuna açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle İlimizde vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.

A-) GÜVENLİK

1- İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik ve yol kontrolleri sürdürecektir.

Trafik akışının düzenli olarak sağlanması için gerekli tedbirler alınacak, özellikle bayram öncesi ve dönüş sırasında D-100 ve D-130 karayollarında ekip sayıları artırılacak ve riskli noktalarda ekipler bulundurulacaktır. Otoyolda bayram öncesi İstanbul-Ankara istikametinde, bayram sonrası ise Ankara-İstanbul istikametinde her 10 kilometrede bir ekip bulundurulacaktır. Hava karardıktan sonra ekip otolarının flaşörleri mutlaka açık tutulacaktır.

2- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanunun ilgili maddelerine istinaden, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmeyecek, Kanun hükümlerine aykırı hareket edenler takip edilerek, haklarında adli ve idari tahkikat yapılması sağlanacaktır.

3- Otoyol, D-100 ve D-130 yolunda trafik denetimleri artırılacak, kurallara aykırı hareket eden sürücülerle ilgili olarak cezai ve idari işlemler yapılacaktır.

4- Bayram öncesi alışveriş merkezleri, çarşı ve pazarlarda canlı bomba eylemleri hırsızlık ve kapkaç gibi olaylara karşı tedbir alınacaktır.

         B-) ALTYAPI

1-Belediye başkanlıkları, iş yeri denetim faaliyetlerine ağırlık verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, nöbetçi ekipler takviye edilecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır.

2- Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınarak, eksiklik varsa derhal giderilmesi ve arızaya anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacaktır.

3- Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için  İL TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

4- İSU Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli ekip görevlendirecektir.

C-) ULAŞIM

1- Otoyol, D-100, D-130 ve Kandıra yolunda trafiğin aksamadan yürütülmesi için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerekli önlemler alınacaktır.

2- Karayolları 14. Şube Şefliği, Tütünçiftlik Bakım İşletme Şefliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olacaklar, sorumluluk alanlarındaki yolların trafiğe açık tutulması için gerekli çalışmaları yapacak, acil müdahale ekipleri oluşturulacaktır.

3- 17.08.2018 – 27.08.2018 tarihleri arasında yol yapım, bakım ve onarım çalışması (ACİL DURUMLAR HARİÇ) yapılmayacak ve yollar sürekli ulaşıma açık tutulacaktır.
Ç-) SAĞLIK

 1- İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır.

2- 112 Acil Servis hizmeti aksatılmadan yürütülecektir.

3- Nöbetçi eczanelerin belirlenerek ilan edilmesi sağlanacaktır.

D-) KURBAN KESİMİ

Belediyelerce kurban kesim yerleri oluşturulacak, kesim yerleri dışında yapılabilecek kurban kesimleri nedeniyle görüntü kirliliğine meydan verilmemesi için gerekli ilave tedbirler her birim tarafından ayrıca alınacak vatandaşlarımız bu konuda görsel ve yazılı medya aracılığı ile bilgilendirilecektir.

E-) DENETİM

1- İlimizde faaliyet gösteren lokanta, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten bütün işyerleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir.

2- Bayram öncesi vatandaşlarımızın alışverişlerini güven ve huzur ortamı içerisinde yapmalarını temin açısından güvenlik güçleri ve belediye zabıtaları denetimlerini sıklaştıracaklardır.

İlçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.