DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MAVİ KONTEYNERLER GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN

MAVİ KONTEYNERLER GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN

İzmit Belediyesi’nden mavi konteynerlere çöp atılmaması uyarısında bulunuldu.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri şehrin 500’den fazla noktasında mavi renkli geri dönüşüm konteyneri bulunduğunu hatırlatarak “mavi renkli konteynırlar evsel atıklar için değil, geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, cam, metal, plastik ve naylon atıkları içindir. Bu konteynırlar sayesinde ayda ortalama 700 ton ambalaj atığı toplanarak geri dönüşümleri sağlanarak ekonomiye önemli katkılar sağlanmaktadır. Ancak bazı konteynerlere vatandaşlarımız tarafından geri dönüştürülebilir malzemeler dışında evsel çöpler, yabancı ve yanıcı maddeler, inşaat atıkları atılıyor. Bu atıklar geri dönüşebilen atıklarla karıştığında ambalaj atıklarının kalitesi bozularak geri dönüştürülemez hale gelmektedir. Ayrıca atılan bu yabancı maddeler konteynerlere zarar da veriyor.

 Bazı bölgelerde ise geri dönüşümlü atıklar çöp konteynerlerine atılıyor. Bu durum hem çevre kirliliği oluşturuyor hem de ekonomik kayba neden olmaktadır. Vatandaşlarımız geri dönüşüm konteynerlerine sadece kağıt, karton, cam, metal, plastik ve naylon atıkları atsınlar” dediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.