DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Şirin Optik sahibi Faruk Gür, “OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNUZUN GÖZ MUAYENESİNİ YAPTIRMAYI UNUTMAYIN”

Şirin Optik sahibi Faruk Gür,  “OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNUZUN GÖZ MUAYENESİNİ YAPTIRMAYI UNUTMAYIN”

Şirin Optik sahibi Faruk Gür,

“OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNUZUN GÖZ MUAYENESİNİ YAPTIRMAYI UNUTMAYIN”

Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. Aileler çocuklarının okul kıyafeti, defter, kalem gibi ihtiyaçlarını giderme telaşına düştü. Ancak okul öncesi yapılan hazırlıklara mutlaka göz kontrollerinin de eklenmesi gerekiyor.

Türkiye’deki her üç çocuktan birinin uzak veya yakını görmede problem yaşadığını belirten Şirin Optik sahibi Faruk Gür, ailelere okul öncesinde çocuklarını muhakkak göz muayenesinden geçirmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Gür, “Uzak veya yakın görme sorunları okul başarısını etkiliyor” dedi.

“Başarısızlığın nedeni iyi görememek olabilir”

Ailelerin bazen çocuklarının okuldaki başarı seviyelerinin düşük olmasının nedenini öğrenme yeteneklerinin düşük olmasına bağlayabileceğini ifade eden GÜR, “’Oysa sorun, bir göz rahatsızlığından kaynaklanıyor olabilir. İyi göremediği için derslerinden geri kalabilir. Göz bozukluğunda önlem alınmadığında, çocuk okulda tahtayı iyi göremiyor numaralar arasında fark varsa bu durum baş ve göz ağrısına neden olabiliyor. Bunun sonucunda da çocuğun derse olan ilgisi ve konsantrasyonu azalıyor” diye konuştu.

“16 yaşına kadar düzenli kontrol şart”

Şirin Optik Sahibi Gür, okul öncesi yapılacak basit bir göz muayenesi ile mevcut görme azlığı problemi ve tetikleyebileceği durumların erken tespit edilebileceğini söyledi. Gür, “0-16 yaş grubundaki çocukların gözlerini korumak için; doğumdan hemen sonra, ilk bir yaş, iletişimin kurulabildiği ve görmenin alınabildiği 2-4 yaş içerisinde, okula başlamadan önce ve okul süresince düzenli göz muayenesi yapılması gereklidir” dedi.

“Her yıl okullar açılmadan çocuklar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir”

Gür son olarak, “Yapılan göz muayenesine tespit edilen görme kusurları, genellikle gözlük ile tedavi edilir. Özellikle hipermetropiye bağlı şaşılıklarda, göz tembelliğine yol açan atlanmaması gereken bir problemdir.Göz tembelliğinin 10 yaşından sonra tedavisinin mümkün olmadığı unutulmamalıdır. Her yıl okullar açılmadan çocuklar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir. Göz kayması, gözde sulanma, gözleri sık sık ovalama, bir gözü kapayarak yada kısarak bakmak çocuklarda göz problemlerinin belirtileridir. Ayrıca çocukları, çok yakından kitap okuyan, okuduğu satırı atlayan, televizyonu yakından izlemeye çalışan aileler mutlaka çocuklarını göz doktoruna götürmeliler” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.