DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TOPÇULAR SEDAŞ’DAN ŞİKAYETÇİ

28.08.2018
1.234
A+
A-

Bölgemizde planlı olarak yapılan elektrik kesintilerini anlarız. Lakin özellikle Değirmendere Topçular Mahallesinde ki bu mahalle, ilçemizin en büyük Mahallesidir. Zamansız yapılan elektrik kesintileri halkı da bezdirmiş durumda. Gece yarısı saat 24’de tık elektrikler gider. Sabahın herhangi bir vaktinde, öğleden sonra belirsiz bir saatte. Ne hikmetse piyango sürekli Topçular Mahallesine vurur. Halk şöyle diyor “Biz elektrik paralarımızı ödüyoruz. Bir gün geçse faizini alıyorlar. Yani bu paralar çatır çatır tahsil ediliyor. Peki bu zamanda bu çağda şu zırt pırt elektrik kesintileri niye?” Vatandaş haksız değil tabi ki bir hizmetin bedelini ödüyorsa, bunun karşılığını da almak zorunda. Parayı alıyorsan hizmeti de vereceksin kardeşim. Problem neyse onu çözmek zorundasınız. Mahallenin artan nüfusu nedeniyle trafolar mı yetmiyor veya sebep neyse ortadan kaldırmak Sedaş’ın görevidir. Ayrıca bu tak tuk diye elektrik kesintileri sonrasında elektrikli ev aletleri bozulan vatandaşlarında ayrı bir feveranı var. Onlar adeta ateş püskürüyorlar. Millet her zaman haklıdır. 21. Yüz yıl gibi iletişim çağında elektrik kesintilerinin zırt pırt olması kabul edilebilir bir durum değil. Hele hele gece yarısı yapılan kesintiler ki önceki akşam Topçular Mahallesi bunu yaşadı kabul edilebilir bir durum değil. Sedaş yetkilileri vatandaşın bu haklı talebini dikkate almak zorunda, çünkü hiç kimse o elektriği bedava kullanmıyor. Bizzat parasını ödeyip satın alıyor.

Yavru Kutup Ayısı

Yavru kutup ayısı babasının yanına gelip sormuş “Baba ben gerçekten kutup ayısı mıyım?” “Elbette yavrum nereden çıkardın bunu?” “Allah Allah?!..” deyip gitmiş yavru ayı. Bu sefer annesinin yanına gitmiş ve sormuş, “Anne ben gerçekten kutup ayısı mıyım?” “Tabii evladım kutup ayısısın.” Yine “Allah Allah?!..” deyip, yeniden babasının yanına gitmiş yavru ayı. Bir daha sormuş “Yaa baba Allah aşkına doğru söyle bak beni evlatlık falan almadınız degil mi? Yani ben sizin öz oğlunuzum.” Baba dayanamamış artık “Oğlum dedim ya sana bizim oğlumuzsun diye, hem sen neden ikide bir soruyorsun ki bunu?” Yavru ayı: “Yav donuyorum baba, donuyorum…”

Hem Suçlu Hem Güçlü

hareketli-gülen-yüzler-gif Adamın biri yolda gidiyormuş ensesine şöyle okkalı cinsinden bir tokat yemiş, arkasına dönüp bakmış iri yarı bir adam. -Ne oldu ya? Neden bana vurdunuz? demiş. Adam da: -Seni bir arkadaşıma benzettim pardon kardeşim, demiş. -Ama bu kadarda sert vurulmaz ki canım, demiş. Adam da: -Sanane be adam arkadaşım değil mi? istediğim gibi vururum, demiş.Kayserili baba ve oğlu.

Dilenci ve Nasreddin Hoca

Nasreddin Hoca yoldan Geçerken bir dilenciye rastlar.

Dilenci: Nasrettin Hoca Allah rızası için bana az bi sadaka verebilir misin ? der.

Nasreddin Hoca : Az vermek benim şanımdan değildir der.

Dilenci: O halde sende çok ver be hocam der.

Nasreddin Hoca : O da senin şanından değildir 🙂

 

 

Tabutun neresinden gitmek lazım?

Bir cenaze esnasında toplanan kalabalıktan bir sözcü Nasrettin Hoca’ ya sormuş:

Hocam cenazeyi taşırken tabutun neresinden gitmek lazım, önünden, sağından, solundan? Hoca cevap vermiş :

– Valla tabutun içerisinde gitme de neresinde gidersen git. 🙂

 

Daha Kirli

Nasrettin  Hoca’nın hanımı dere kenarında çamaşır yıkarken bir karga gelip sabunu kapmış.

Zavallı kadın : – Aman hoca, karga sabunu kaçırıyor! Der

Nasrettin  Hoca: – Be hanım der, bırak alsın gitsin. Onun üzeri bizim üzerimizden daha kirli.

 

Kıyametin Alâmeti

Nasreddin Hoca`ya sohbet esnasında sorarlar:

– Hocam, kıyametin alâmeti nedir bize anlatır mısınız?

“Neme lâzım” diye yakınmış Hoca.

Soruyu soran cemaat Hoca’nın verdiği cevaba şaşırmış ve demişler ki:

– “Nasrettin Hocam”  “Siz de neme lâzım derseniz biz kime sorup kıyametin alâmetini öğreneceğiz?”derler.

Nasrettin Hoca yine ısrarcı bir şekilde:

– “Dedim ya neme lâzım diye”

“Herkes neme lâzım dediği zaman, işte bu kıyamet alâmetidir!”

 

Kayserili Genç

Kayserili bir genç yeni işe başlamış.

1 aylık çalışma sürecinin sonunda ilk maaşını almak için bankamatiğe gittiğinde anlaştıkları maaşın 250 TL üzerinde bir ücret yatırıldığını görmüş.

Hiç sesini çıkartmadan, sevinerek maaşı çekmiş.

Aradan bir ay daha geçmiş.

Tekrar maaşını çekmeye gitmiş, bakmış bu seferde 100 TL eksik yatmış.

Hemen muhasebeye gidip itiraz etmiş:

– “Neden maaşım eksik yattı” diye sormuş.

Bunun üzerine muhasebeci:

– “Neden geçen ay 250 TL fazla para yatırdığımızda itiraz etmediniz de şimdi eksik yatınca itiraz ediyorsunuz?” diye sormuş.

Adam sakince cevap vermiş:

– “Prensibimdir… ilk hatayı her zaman affederim”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.