DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, ‘YÖNETİME TALİBİZ’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri,  ‘YÖNETİME TALİBİZ’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri,

‘YÖNETİME TALİBİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, partilerinde aday belirlemelerin ön seçimle yapılacaksa bunun kesinlikle örgüt kararıyla alınması gerektiğini söyledi.

 İşeri, ‘Ön seçim siyasi partiler kanuna göre hakim nezaretinde olması gerekir’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, yaptığı açıklamada şunları belirtti:  ‘6 Eylül Perşembe günü İl’de yapılan İl Başkanlığı başkanlığındaki ilçe başkanları toplantısında 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin sonuçları ile Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların siyasette bir takım değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.  Bu toplantıda tüm İlçe Başkanları görüş ve önerilerini sundular. Yerel seçimlerle ilgili aday belirleme noktasında Sayın İl Başkanımız Cengiz Sarıbay 9 Eylül 2018 günü Ankara’da yapılacak Başkanlar Kurulu Toplantısında aday belirlemelerin Ön Seçimle yapılmasını isteyeceğini bize ifade etti. Buradaki Ön Seçim ifadesi tüm üyelerle İl Başkanlığı gözetiminde eğilim yoklaması şeklinde olacağını belirtti. Çünkü ön seçim siyasi partiler kanuna göre hakim nezaretinde olması gerekir. Bununla ilgili süreç; askı süresi, hazirun listelerinin hazırlanması gibi belli uzun bir süreyi gerektirdiğinden  ‘eğilim yoklaması şeklinde olmasını ben şahsen istiyorum’ diyerek ifade ederek bunun da bu şekilde MYK’ya ileteceğini ifade etti.

‘Örgütün iradesine başvurulmalı’

Açıklamalarını sürdüren Başkan İşeri, ‘Yalnız aday çıkmayacak yerlerde direk atama yöntemi gerçekleştirilecek. Bende bir İlçe Başkanı olarak atama yönteminden ziyade ön seçim mi dersiniz, eğilim yoklaması dersiniz örgütün iradesine başvurulması gerektiğine inananlardanım Ancak bu yetmez. Belki Gölcük için bunu söylemek mümkün olmamakla beraber bazı ilçelerde etnik, feodal ilişkilere dayalı üye yapılanmasından dolayı çıkacak aday belirlemesi o şehrin istediği kabul gördüğü bir aday olmayabilir. O açıdan ben İsmet İşeri olarak diyorum ki önce örgütün iradesine başvurulmalı. Yapılacak ciddi anket araştırmaları sonrası şehirdeki karşılığının olup olmadığı araştırılmalıdır. Bunu şunun için söylüyorum; örgüt seçimlerinden alacağınız bin oy başkanlık yarışı için elli bin, altmış bin oyu alabilecek partimizi iktidara taşıyabilecek karşılığınızın olduğu anlamına gelmeyebilir. Bundan dolayı önce Örgütünüz sizi isteyecek, benimseyecek ve o ilçenin tüm kesimlerinin kabul görebileceği bir adayın belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm bunları kapsayacak şekilde adaletli, hakkaniyetli tespitler yapılırsa bu durum sonuçlara da olumlu yansıyacaktır.’

‘42 yıldır iktidar özlemi taşıyoruz’

Başkan İşeri son olarak, ‘Yerel yönetimler sosyal belediyecilik açısından önemli kurumlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Gölcük yerelinde 42 yıldır iktidar olamadık. O açıdan Gölcük’ün yerel yönetimine talip olduğumuzu bu konuda da iddialı olduğumuzu süreç gösterecektir. Meclis üyelikleri açısından da yapacağımız tercihlerde örgütümüzün yanı sıra Gölcük’te sevilen, sayılan halkta karşılığı olan çok sürpriz isimleri de aramıza katacağımızı belirtmek isterim. Yani kısacası Gölcük’te temsil kabiliyeti olan saygınlığı olan kişileri de meclis üyelikleri için düşünebileceğimiz ifade etmek isterim’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.