DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’liler partilerinin 95’nci yıldönümü kutladı 95 YILLIK DEV ÇINAR

CHP’liler partilerinin 95’nci yıldönümü kutladı  95 YILLIK DEV ÇINAR

CHP’liler partilerinin 95’nci yıldönümü kutladı

95 YILLIK DEV ÇINAR

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve partililer, CHP’nin 95’nci kuruluş yıldönümü anısına Gölcük Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve partililer geçtiğimiz gün sabahın erken saatlerinde Gölcük Atatürk Anıtı’na gelerek partinin kuruluşunun 95’nci yıldönümü anısına çelenk bıraktı. Törene İlçe İsmet İşeri ve yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

CHP tüm iradesiyle

Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu istiklal marşının ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından; Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyerek yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, 9 Eylül 1923’de kuruldu. Bugün burada, kökleri toplumumuzun tarihinde ve ulusal kurtuluş savaşımızda olan partimizin 95. yaş gününü kutluyor ve yüce Atatürk’ü bir kez daha saygı ile anıyoruz.Cumhuriyet Halk Partisi; Türkiye Cumhuriyeti ile iç içe gelişti, birlikte olgunlaştı ve toplumumuzun temel değerlerini paylaşıp geliştirerek büyüdü. Başlangıçta Halk Fırkası adıyla kurulan parti, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi oldu.1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik; CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. 1935 yılında ise bu ilkelere Devletçilik ve Devrimcilik eklenerek partimizin amblemi olan altı ok ve altı ilke belirlendi. Cumhuriyet Halk Partisi; her dönemde yenileşmenin ve büyük dönüşümlerin öncülüğünü üstlenerek toplumumuzda değişimin gücü olmuştur.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

Saygıdeğer partililer, değerli Gölcüklüler. Bugünlerde ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Ekonomik krizi bugün vatandaşlar ağır bir şekilde hissetmektedir. Bu konuda iktidar doğru adım atmak zorundadır. Son yıllarda ülkemiz büyük bir ekonomik kriz içine girmiş bulunmaktadır. 68 yıldır sağ iktidarlar tarafından yönetilen ülkemizde, son 16 yıldır AKP iktidarıyla ekonomimiz tamamen dip yapmış, milletin alım gücü düşmüş, hayat standardımız oldukça gerilemiş, zenginin daha da zenginleştiği, fakirin daha da fakirleştiği bir süreci yaşamaktayız. Böylesine olağanüstü durum karşısında tüm siyasi partiler, ülke çıkarlarını kendi siyasi çıkarlarının üzerinde görmek zorundadır. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin bugünkü zor günlerinde üzerine düşeni, kendi siyasi çıkarlarımızın üzerinde tutarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bu ülke bizim, hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hep birlikte batarız. Onun için diyoruz ki devlette liyakat yoksa devlette çürüme vardır. Yapılması gereken en önemli işlerden birisi, devlette liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesidir. Hukukun üstünlüğü ve güvenliği sağlanmalı. Milletvekillerinin, öğrencilerin hapiste olduğu bir ülkede ‘Yabancılar gelsin, yatırım yapsın’ diye beklerseniz hayal ortamında yaşarsınız.“Merkez Bankası bağımsız olmalıdır. Bugün merkez bankalarıyla ilgilenen dünyadaki bütün çevreler, Türkiye’deki Merkez Bankası’nın bağımsız olmadığına inanıyorlar. Siyasi otorite yüzünden bağımsız karar alamıyor. Bu nedenle Merkez Bankası, özerk yapısını korumalıdır. Akılcı bir sıcak para yönetimine geçmek gerekiyor.

 

‘Dolar baş tacı edilmemeli’

Sözlerinin devamında İşeri, ‘Dolar esas alınarak ihaleler yapılıyor. Yani dolar baş tacı ediliyor. Bu politikadan vazgeçilmeli. Dolar acilen TL’ye dönüştürülmeli. Eğer TL’ye güveniyorsanız, TL bizim paramız diyorsanız ihaleleri süratle TL’ye dönüştürün. Dolara endeksli geçiş ücretleri var. Bunların da tamamen TL’ye dönüştürülmesi gerekiyor. 16 yılda tam 186 kez değişen kamu ihale yasasının mutlaka değişmesi gerekiyor. 186 kez değişen ihale mevzuatının, yolsuzluğun temel kaynağı olduğu alenen ortadadır. Bu nedenle kamu ihale yasasının mutlaka değişmesi gerekiyor. Hepimiz vergi ödüyoruz. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Vergilerin nereye ödendiğini denetleyen Sayıştay, uluslararası standartlarına dönmeli. Sayıştay’ın şu anda denetim yapacağı alanlar kısıtlı, eli kolu bağlı durumdadır. Bütçe dışı uygulamalarla oluşturulan fonların, TOKİ ve benzeri yapıların, bütçe disiplininin sağlanması bakımından kaldırılması lazım’ dedi.

 

 

‘CHP bu zor süreçte üzerine düşen tüm çabayı gösterecektir’

Başkan İşeri son olarak, ‘Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin bugünkü zor günlerinde üzerine düşeni, kendi siyasi çıkarlarımızın üzerinde tutarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimize hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü bu ülke bizim, hepimiz aynı gemideyiz, batarsak hep birlikte batarız. Kuruluşumuzun 95. yılında; Atatürk İlke ve Devrimleri’nden ayrılmayacağımıza, Ulusal bütünlüğümüzü ve Üniter yapımızı koruyacağımıza, Ülkemizi, bilim ve fennin ışığında çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Yurdunu ve ulusunu seven, cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkan, emperyalizmin oyuncağı olmayan, bölücü gerici ve işbirlikçilere karşı tavır alıp çağdaş ve aydınlık bir gelecek hedefleyen tüm yurtseverleri saflarımızda mücadele etmeye çağırıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Anıtpark’ta pasta kesildi

Konuşmaların ardından Başkan İşeri, Yönetimi ve partililer pasta keserek partilerinin 95. Yıldönümünü kutladı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.