DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EMUZDER Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı, “ÜYELERİMİZİN HAKLARI HAKKINDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

EMUZDER Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı,  “ÜYELERİMİZİN HAKLARI HAKKINDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

EMUZDER Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı,

“ÜYELERİMİZİN HAKLARI HAKKINDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Gölcük İlçe Başkanı Selim Kargı, dernek çalışmaları ve özellikle dernek üyelerinin hakları konusunda önemli çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Başkan Kargı, “Önümüzdeki süreçte çalışmalarımıza başlayacağız”

Başkan Kargı yaptığı açıklamada, “Gündeme getirmek istediğimiz maddeler var. 6000 sayılı kanun gereği memuriyetten emekli olan meslektaşlarımız var. Bunlar mahkeme ile haklarını arıyorlar. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımızda özellikle bu konuya ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki süreçte çalışmalarımıza başlayacağız.”

Emekli uzman çavuş kimliği yerine, sivil memur kimliği verildi”

Başkan Kargı yaptığı açıklamanın devamında, “Yaş  Kanunu nedeniyle 2010 ve 2016 yılları arasında, yaklaşık 2 Bin civarında, 45 yaş sınırı nedeniyle emekli olamayan silah arkadaşlarımız, sivil memur olarak veya açıktan bekleyerek emekli oldular. 2010 Yılına kadar Uzman çavuşlar, 45 yaşına kadar görev yapıyorlardı. Bu sınır 2016 yılında 52 yaş a çıkarıldı. 45 yaşından sonra 1 Ekim 2008 tarihinde, SGK kanununda yapılan değişiklik nedeniyle, yaştan dolayı emekli olamayan personele, 2010 yılında 6000 sayılı kanunla sivil memur olarak çalışması ile emeklilik hakkı getirildi. Söz konusu personel kısa sürelerde, yani emekli maaşı hak ettikleri gün resmen emekli edildiler. Emekli uzman çavuş kimliği yerine, sivil memur kimliği verildi. Uzman çavuş emeklilerine 2014 yılında 6519 sayılı kanunla Emniyet hizmetleri tazminatı, uzman çavuş ve emeklilerine 2016 yılında, 6663 sayılı kanunla 3000 ek gösterge hizmet süresinin son 6 yıl 90 ve üstü sicil notu olan personele 1 derece verilmişti.”

‘’6000 sayılı kanunla sivil memur ve açıkta bekleyenler arasında farklı bir uygulama olmuştur’’

Başkan Kargı sözlerinin devamında, “6000  Sayılı kanun ve 45 sınırlaması nedeniyle sivil memurluğa geçirilen ve açıktan emekli olan personel 52 yaşa tabi olmadığından, 19 Haziran 2010 ve 29 Ekim 2016 tarihleri arasında emekliliği sivil memur olarak emekli edildiğinden, 6663 ve 6519 sayılı kanunların getirisinden, son 6 yıl 90 sicil ve üzeri 1 dereceden ve uzman çavuş emekli kimliğinden mahrum bırakılmıştı. Açıktan emekli edilen uzman çavuşlar 6663 den ve son 6 yıl sicil 90 ve üzeri 1 derece verilmesinden mahrum bırakılarak, bir eşitsizlik ve haksızlık doğmuştu. Çünkü aynı hizmeti yapmış 2 personelden lisans yapan 1833 – 2200 de kalmış, lise mezunu uzman çavuş olarak emekli olana 3000 ek gösterge yansıtılarak 2500 ek göstergeye yükselmesi personel arasında adaletsizliğe yol açmıştı. Ayrıca 1972 doğumlu uzman çavuşlara 52 yaşa kadar çalışma fırsatı verilirken 6000 sayılı kanunla sivil memur ve açıkta bekleyenler arasında farklı bir uygulama olmuştur.”

‘’Hak ettiklerimizi almak için çaba harcıyoruz’’

Başkan Kargı son olarak, “6000 sayılı kanunun 26 madde ve b bendine eklenecek ek maddeyle bu sorunlar düzelecektir. Uzman çavuş emeklisi ile sivil memurluğa geçerek hizmetini tamamlayan ve açıktan emekli edilen personel emekli maaşları eşitlenmiş, uzman çavuş kimliğiyle emekli edilmiş olacaktır. 3269 Sayılı Kanunun mağduru tüm kardeşlerimizin görüşleri bizim için önemlidir. Biz çözüm için varız. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartları da dikkate alarak sorunların çözümünde yapıcı olmaya hazırız. Biz yaptığımız göreve bir bedel biçilmesini beklemiyoruz. Hak ettiklerimizi almak için çaba harcıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.