DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kış gelmeden kombi ve petek bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin

Kış gelmeden kombi ve petek bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin

Kış gelmeden kombi ve petek bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte yakında yanmaya başlayacak olan  kombiler için Dedesan Yapı’nın işletmecisi Ferhat Dede kombi ve petek bakımının önemli olduğunu belirterek, “Kış gelmeden Kombi ve petek bakımını ihmal etmeyin!” dedi.

Kombi Bakım Hizmeti

Kombi bakımı ve petek temizliğinin önemi hakkında bilgi veren Dedesan Yapı’nın işletmecisi Ferhat Dede, “ Kombinin ve Radyatörlerin içinde kapalı devrede dolaşan suda zaman içerisinde  zamanla çamur , tortu ,pislikler v.b. gibi maddeler meydana gelmektedir.Bu maddeleri temizlemek ısıtma maliyetini ve kombinin ömrünü uzatmaktadır.Sistemde dolaşan çamurlu su kombide ısıtma maliyetini de artırmaktadır. Peteklerin (radyatörlerin ) diplerinde zamanla oluşan çamurlar peteklerin kullanım alanını daraltmaktadır. Oluşan pisli su kombinin pompasına da gereksiz yere yüklenme yaparak ısınma maliyetini artırmaktadır. Bu nedenle kombi ve petek temizliği kombinizin ömrünü uzattığı kadar doğalgaz faturasınıda önemli ölçüde etkilemektedir” dedi.

İşinizi Şansa Bırakmayın

Her marka kombi bakımında uzman kadrosu ile hizmet verdiklerini ifade eden Dedesan Yapı’nın işletmecisi Ferhat Dede, “Vaktinizin ve naktinizin sizler için oldukça değerli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Kombi Bakımı – Kombi Arıza – Kombi Servisi sektöründe yeterli bilgi birikimine sahip olmayan kişilerden uzak durun. Güvenilir bir hizmet, işinde uzman bir personel ile hızlı bir servis için, Demirdöküm kombi servisi, Baymak kombi servisi, E.C.A. kombi servisi ve her marka için kombi bakımı servisi olarak istediğiniz an hizmetinizdeyiz” dedi.

Petek Yıkama Hizmeti

Petek temizliğinin önemi hakkında bilgi veren Dede, “Petek temizliği verimli ısı elde etmeniz için yapılması gereken önemli bir iştir. Radyatörler sayesinde soğuk havalarda, sıcak ortamlara sahip oluruz. Ancak zamanla radyatörlerin ısınmasında verim kaybı yaşanmaya başlar ve yeteri kadar ısınmadığını fark ederiz.Petek temizliği ile kombi bakımını birbirine karıştırmamak gerekir. Kombi bakımı, kombi yetkili servisleri tarafından sadece kombinin düzenli olarak çalış çalışmadığının kontrolü ve gerektiği durumlarda kombi parçalarının temizlenmesi işlemidir.Petek temizliği ise; petek temizliği konusunda profesyonel firmalar tarafından ısıtma sisteminin bütün borularını ve peteği de içine alan kapsamla bir iştir. Ayrıca petek temizliği kabataslak olarak yapılmaz. Özel kimyasallar ile özen gösterilerek yapılan bir iştir” dedi.

Petek Temizliği Neden Önemlidir?

Firmamız yılların verdiği tecrübeye dayanarak petek temizliği yapılmasının önemine dikkat çekiyor;

  • Kombiyi düşük dereceye getirerek ideal ısı elde edersiniz.
  • Bütün kalorifer peteklerinde yüksek ısı verimi sağlarsınız.
  • Kombiye en uzak olan radyatörünüz bile daha iyi ısınır.
  • Kombide doğalgaz sarfiyatı azaltmış olursunuz.
  • Kombinin pompası daha az çalışarak, kombinin ömrü uzamış olur.
  • Temizlik sırasında kullanılan petek koruyucu ilaç sayesinde peteklerin içinin paslanması engellenmiş olur.
  • Kalorifer petek temizlemenin faydalarından biride petek içindeki tıkanıkların açılmasını sağlar. Bazen peteklerin üstü ısınıyor altı ısınmıyor şikâyetlerinin nedeni petek tıkanmasıdır. Petek tıkanmasının nedeni, petek içinde tortuların birikmesinden kaynaklanmaktadır. Firmamız, petek temizleme kimyasalı sayesinde petek tıkanıklıklarının rahatlıkla açılmasını sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.