DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kıymık Ahşap Evi ile evinize farklı bir hava katın

Kıymık Ahşap Evi ile evinize farklı bir hava katın

Kıymık Ahşap Evi ile evinize farklı bir hava katın

Son zamanların tredlerinden olan epoksili masif ağaç sektöründe bir yıla yakın zamandır Değirmendere Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No:123 adresinde başarılı bir şekilde Kıymık Ahşap Evi olarak yürüten Gülay Karasaç kısa sürede yaptığı ürünler ile büyük beğeni aldı.

Masife dair her türlü tasarımı kendisi tasarlıyor ve hayata geçiriyor

Yaklaşık bir buçuk yıldır hobi olarak yürüttüğü çalışmalarını Ocak ayı itibariyle profosyonel  olarak yürüten Gülay Karasaç Değirmendere Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 123 adresinde Kıymık Ahşap Evi olarak kendi tasarımı olan masa, sehpa, tv ünitesi, duvar aksesuarı ve masife dair her türlü tasarımı kendisi tasarlıyor ve hayata geçiriyor.

Tasarımlar kişiye özel olarak yapılıyor

Tasarımlarında daha çok ceviz, zeytin, dişbudak, mazel ve kestane ağaçlarını kullandığını ifade eden Gülay Karasaç epoksili masif ağaç sektörü hakkında bilgi verdi. Karasaç yaptığu açıklamada, “ Epoksili masif ağaç sektörünü kısaca tanımamız gerekirse şöyle özetleyebiliriz: epoksi reçine solvent içermeyen sağlığa herhangi bir zararı olmayan bir malzemedir. Masif ise tamamen doğal olan ham ağaçlardır. Ancak delikli ve çürük olan karakteristik ağaçlar epoksi reçine ile bir araya geldiğinde farklı tasarımlar ortaya çıkmaktadır. Bu tasarımlar kişiye özel olarakta yapılmaktadır. Genellikle ceviz, zeytin, kestane, mazel, dişbudak vb. ağaçlar kullanılmaktadır. Epoksili ürünler haricinde masif ağaçlardan da masa, sehpa, tv ünitesi. Dresuvar, kitaplık, duvar panoları, tavan aydınlatması gibi ürünlerde tasarlanmaktadır. Bende Kıymık Ahşap Evi olarak Ocak Ayından bugüne kadar kendi tasarımım olan ürünlerin yapmaktayım. Özellikle Avusturya, Fransa, İran ülkelerinden yoğun talep görüyor ve Avrupa   ülkelerinden epoksili masif ağaç ürünlerine yoğun bir talep var” dedi.

Hobi olarak başladı şimdi kendi atölyesine sahip

Uzun yıllar ev hanımlığı yaptıktan sonra hobi olarak başladığı epoksili masif ağaç sektöründe şimdi işletme sahibi olan ve tasarladığı ürünlerini yurtiçinde olduğu kadar  yurtdışında birçok ülkeye gönderen Güler Karasaç bu işe nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: “26 Mart 1975 doğumluyum. 31 Aralık 1995 tarihinde evlendim,  1996 ve 1999 doğumlu iki oğlum ile ilgilenmek maksadıyla çalışma hayatına atılmadım. Çocuklarımın büyümesi sonrası hep hayalimde olan çalışma  hayatına atılmaya karar verdim.  Bu tarihten sonra uzun zamandır ilgilendiğim hobimi daha da ilerletmek adına evimizin altında  oluşturduğum atölyede ilk ürünümü tamamladım. Yaptığım ürünlerin başta çevremde eş ve dostlarım sonra da onların tanıdıkları tarafından beğenilmesi beni  cesaretlendirdi. Giderek daha çok kendimi kaptırdığım  bu işi daha da profesyonel anlamda yapmak için 19-29 Aralık tarihleri arasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kocaeli Müdürlüğünce Karamürsel KO-MEK KURS Merkezinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimine iştirak ettim. KOSGEB’ten sertifikamı aldıktan sonra alınterimle ürettiğim ürünlerimi nasıl ve nereye pazarlayabilirim hususunda gerekli araştırmalara başladım. Araştırmalarım sonucunda 05 Ocak 2018 tarihinde şahıs firmam olan  KIYMIK Ahşap Evi’ni kurdum” dedi.

İlk ihracatını Avusturya’ya gerçekleştirdi

16 Şubat 2018 tarihinde Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına,  İhracatcılar Birliğine ve Sanayi Sicile üye oldum ve 23 Şubat 2018 tarihinde Avusturya’ya ilk ihraç kayıtlı satışımı gerçekleştirdim.  Çocuklarımı toplumda ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirdikten sonra  gerek çocuklarıma örnek olmak gerekse aile bütçemize katkıda bulunmak düsturu başta olmak üzere topluma ve ülkeme faydalı olabilmek adına hareket etmeye karar verdim”dedi.

“İnsanlar iş sektörünü belirlerken dikkat edecekleri bazı hususlar var”

İş sektörünü belirlerken nelere dikkat edilmesi gerekitiği konusunda bilgi veren Güler Karasaç, “ Uzun yıllar ev hanımlığı yaptıktan kendime farlı alanlarda uğraşlar ararken epoksili masif ağaç ile tanıştım ve hayatımın dönüm noktasını yaşadım diyebilirim. Aslında insanlar iş sektörünü belirlerken dikkat edecekleri bazı hususlar var. Bunlar; O işi sevmeli, Yeteneklerim doğrultusunda potansiyelimi ortaya koyabilmeli, İlk etapta yüksek yatırım maliyetinden kaçınarak müteakiben geliştirebilmeli,  Pazar oluşturabilecek kadar yenilik yaratmalı,   Rekabet unsuru ve doğal sonucu olan kaliteyi hedeflemeli, ve en önemlisi günümüz dünyasında Kadın girişimciler arasında yerimi almak isteğimi gerçekleştirmeyi düşündüm. Bütün bu hususları değerlendirdikten sonra masif mobilya sektörüne girmeye karar verdim. Çünkü, doğadan temin edeceğim geri dönüşüm malzemeleri ve cüzi miktarlara alabileceğim el aletleri ile evimizin garajında kurabileceğim mütevazi bir atölyede düşük maliyetlere üretim yapabileceğimi düşünüyordum. Ancak işin içine girmeye başlayınca; bu işi çok sevdiğimi ve bu hususta daha da fazlasını yapabileceğimi anladım. Ayrıca sektörü tanımaya başladıkça hali hazırda makineler ile hala standart olarak yapılamayan ve el yeteneğinin ön planda  olduğu epoksi reçine uygulamasına yönelik piyasada ciddi bir talep olduğunu gözlemledim. Bu düşünceler ışığında; epoksi reçine konusunda kendimi geliştirmeye karar verdim. Epoksi reçine kullanarak yapmış olduğum numuneleri sosyal medya ve bazı firmalara sundum. Firmalar ve gerçek kişiler ürünlerime ilgi gösterip sipariş verdiler. Gerekli pazarı oluşturduktan sonra eşimin kısmi finansal desteği ile şahıs firmamı kurarak ticaret hayatına atıldım” dedi.

İş Fikri ve Seçme Nedeni

Güler Karasaç, “Seçmiş olduğum iş , Masif ahşapları doğal formlarını muhafaza ederek şekillendirmek ve epoksi reçine ile daha düzgün formlar vererek masif mobilya imalatı gerçekleştirmek.   Bu işi seçmemdeki en önemli neden; bu işi seviyor olmam, yeteneğimin olması, özellikle yapmış olduğum ürünler ile rakip firmalar ile rekabet edebilecek ve sektörde yer alabileceğim bir iş olmasıydı. Bu hususta biraz bilgi vermek gerekirse; tomruktan biçildikten sonra kurutularak veya kurutulmadan kullanılan Ahşap malzemeye Masif Ahşap denir. Hacmi kaplayan ürünün (AĞAÇ) kaplama veya doldurma olmayan som ve saf halidir. Anlaşılacağı üzere tamamen doğaldır. Diğer tüm alternatiflerine oranla çok daha dayanıklıdır. Uzun yıllar kullanılabilmesi sayesinde uzun vadede hem ekonomik hem de değer kazanan bir üründür. Ayrıca ahşap demek, sanat demektir. Ahşabı işlemek diğer alternatiflerine oranla çok daha zahmetli, emek isteyen bir süreçtir. Sıradan malzemelere oranla doğadan gelen bir yaşamı şekillendirmenin her şeyden önce ahşap sevgisi ve sanatçı duyarlılığı gerektirdiğini düşünüyorum. Bu durumla alakalı mevcut ve geliştirilebilir yeteneğe sahip olduğumu düşündüğüm için bu sektöre girmeye karar verdim” dedi.

İşletmenin Misyonu ve Vizyonu

Kıymık Ahşap Evi olarak Misyonu ve Vizyonu hakkında bilgi veren Karasaç, “Mobilya ve teknoloji alanındaki gelişmeleri takip ederek ürün kalitemizi, kapasitemizi ve standartlarımızı sürekli geliştirmek, şirket standartlarını sektörel standartların üzerinde tutarak birçok ülkeye hizmet sağlamak ve sektöre yön veren bir marka olmak öncelikli hedefimizdir. Özellikle çevre ve sağlık konularında farklılık ve farkındalık yaratarak Türkiye’deki ve Avrupa’daki birçok önemli satış noktasında tercih edilmek önceliklerimiz arasındadır. Kıymık Ahşap Evi  olarak öncelikli misyonumuz; başarılı AR-GE çalışmalarımız ışığında yaşam alanlarına dair sağlıklı, doğal ve dayanıklı ahşap ürünleri üreterek müşterilerimize sunmaktır. Dünya standartlarında kabul gören dayanıklı, antikanserojen ve doğal ürünlerimizin kusursuz olmasını hedefleyen firmamız, piyasaya sunduğu ürün yelpazesiyle müşterilerden gelen talepleri en üst düzeyde karşılamayı amaç edinmiştir” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.