DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

OKUL BAŞARISI İÇİN VELİLERE TAVSİYELER (BÖLÜM 1)

17.09.2018
1.108
A+
A-

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle ülkemizin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılını kutluyorum.

  • EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR : Çocuklarımızın eğitiminde ve başarılı olmalarında etkili olan ortamlar Aile, Okul ve yaşanılan çevredir.Bu 3 ortam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmakla beraber çocuğun eğitiminde en önemli görev aileye düşmektedir.Yapılan araştırmalar,huzurlu ve mutlu ailelerde yetişen çocukların okul ve iş yaşamında daha başarılı olduklarını göstermiştir.

 

  • HER ZAMAN TAKIM RUHU ESASTIR : Aile, okul ve çevre bir takımdır. Başarıyı kazanmada her zaman takım ruhu esastır.

 

  • ÇOCUK NEYİ ÖĞRENİR? :EĞER BİR ÇOCUK DÜŞMANCA DAVRANIŞLAR İÇİNDE YAŞARSA KAVGA ETMEYİ ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK ALAY EDİLEREK YAŞARSA SIKILGANLIĞI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK HOŞGÖRÜYLE YAŞARSA SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK DEĞER VERİLEREK YAŞARSA SAYGI DUYMAYI ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK DOĞRULARLA YAŞAMIŞSA DÜRÜSTLÜĞÜ ÖĞRENİR.

EĞER BİR ÇOCUK SEVGİYLE YAŞAMIŞSA DÜNYAYI SEVMEYİ ÖĞRENİR.

 

  • ÇOCUKLARIMIZ TIPKI SUYA BENZER : Su gibi saf temiz şekilsiz… Su nasıl ki içine girdiği kabın şeklini alıyorsa(bardağın içine konduğunda bardak, sürahiye ya da kovaya konduğunda onun şeklini alıyorsa) çocuklarımıza da biz bu şekilde biçim kazandırıyoruz.

 

  • SİZLER ANNE – BABA OLARAK KENDİNİZİ 2 ŞEKİLDE GÖREBİLİRSİNİZ : Birincisi aynaya bakarsınız kendinizi görürsünüz. İkincisi çocuklarınıza bakarsınız yine kendinizi görürsünüz. Çocuklar ailenin aynasıdır. Anne-babalar gösterdikleri davranışlarla sürekli olarak çocukların gözünde model oluştururlar.

 

  • Bir sorunla karşı karşıya kaldığınız zaman ya da başka birisiyle bir anlaşmazlığa düştüğünüz sırada çocuğunuz sizi dikkatle izler. İleride karşılaşacağı engellenmeler sorunlar sırasında nasıl davranacağını öğrenir. Siz olaya şiddet yoluyla saldırganlıkla, öfkeyle yaklaşıyorsanız o da karşılaştığı sorunları bu yolla çözmeye çalışacaktır. Tam tersine sorunlara mantıklı çözüm yolları arayıp uzlaşmacı bir tavır sergilediğinizde o da bu yolu sergileyecektir.

 

  • Bu nedenle siz kendi davranışınızı değiştirmeye istekli olmadıkça çocuğunuzdan davranışını değiştirmesini bekleyemezsiniz. “Sen benim dediğimi yap, yaptığımı yapma” anlayışı, çelişkili bir tutumdur. Sözlerimiz ve davranışlarımız birbiriyle uyumlu olmalı.

 

  • KİMSE KİMSEYE YAŞAMAYI ÖĞRETEMEZ : Çocuğunuza hayatı hazır bir reçete olarak sunamazsınız. Çocuğunuzun hayat yolunu çizemezsiniz, ona ancak kendi yolunu çizebileceği bir harita verebilirsiniz. (Alıntı)

 

Sevgiyle kalın…

 

 

 

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
14 Ağustos 2023
7 Mart 2022
30 Ocak 2017
16 Ekim 2023
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.