DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çarşamba Pazarının nabzını tuttuk FİYATLAR VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Çarşamba Pazarının nabzını tuttuk  FİYATLAR VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Çarşamba Pazarının nabzını tuttuk

FİYATLAR VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

İlçemizin en büyük semt pazarı olan ve Dumlupınar Mahallesi’nde kurulan Çarşamba pazarının nabzını tuttuk ve pazarcı esnafının ve vatandaşların ekonomik dalgalanmadan dolayı nasıl etkilendiklerini sorduk.

Giyim esnafı satış yapamadıkları için isyanda

Çarşamba pazarında sebze ve meyve reyonu kadar vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gören giyim reyonu eski yoğunluğunu kaybetme noktasında olduğu için giyim esnafı satış yapamadıkları için isyanda.

Koç, “Geçen sene  20 liraya sattığım ürünleri bu sene ben 20 liraya alıyorum”

Osman Koç,  “Ekonomik dalgalanma pazar piyasasını oldukça etkiledi. Toptancılarımız fiyatları oldukça yükseltmesine rağmen biz bu farkı satışlarımıza yansıtamadığımızdan dolayı kar oranımız düştü. Müşteri kaybetmemek için kendimizden fedakârlık yapıyoruz. Şu anda yeni sezon ürünleri geldiği halde yaz aylarında sattığımız fiyatlardan satıyoruz. Geçen sene  20 liraya sattığım ürünleri bu sene ben 20 liraya alıyorum. Bu nedenle çok cüzi bir kar koyarak satmak zorundayız.  Bu nedenle geçen sene ki kazancınız bu sene yok. Dileriz bu ekonomik dalgalanma en kısa zamanda çözülür ve piyasa eski haline döner yoksa pazarcıların işi çok zor” dedi.

Azer, “Geçen seneye oranla bu sene % 30 satışımız düştü”

Necmi Azer,  “Şu anda tezgahımızda sattığımız ürünlerin hepsi yerli üretim ama bazı ham maddeleri yurt dışından geldiği için toptancımız fiyatları çok fazla yükseltti.  Yapılan zamlara rağmen biz hala geçen sene ki fiyattan çanta satmaya çalışıyoruz ama hala çoğu müşterimiz fiyat indirmeye çalışıyorlar ve indirim yapamayacağımızı söyleyince almıyorlar. Pazarcı esnafı olarak oldukça zor durumdayız.  Geçen seneye oranla bu sene % 30 satışımız düştü. Pazara gelen vatandaş anca sebze meyve ihtiyacını alabiliyor. Önceden pazar parasından arttırıp kendine bir şeyler alabiliyordu.  Artık mutfak ihtiyacını bile tam alamaz oldular. Bu durumda bizi oldukça etkiledi” dedi.

Akman, “Daha kaliteli hizmet için geniş otoparkı olan kapalı pazar yeri istiyoruz”

Fatih Akman, “Pazarlarda sebze reyonları her zaman iş yapar.  Pazar piyasası iki haftaya kadar yüksekti. Bu hafta itibariyle düşüş meydana geldi.  Bu da satışları oldukça olumlu yönde etkiledi.  Daha kaliteli hizmet için geniş otoparkı olan kapalı pazar yeri istiyoruz. Bunun için sanayinin yıkılması gerekiyor.  Bu nedenle yeni sanayi sitesinin  biran önce bitmesini ve eski sanayi sitesinin yıkılarak kapalı pazar yerinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Aydemir, “Geçen hafta fiyatlar oldukça yüksekti ama bu hafta ciddi bir düşüş olmuş”

Mine Aydemir,  “Bu hafta Çarşamba pazarında fiyatlar geçen haftaya oranla daha uygun.  Geçen hafta fiyatlar oldukça yüksekti ama bu hafta ciddi bir düşüş olmuş ve inşallah daha da iyi olacak. Pazarcı esnafımız oldukça zor şartlarda çalışıyor bunun farkındayız. Sebze ve meyveler tarladan tezgaha gelene kadar birçok aracıdan geçtiği için her seferinde fiyat katlanıyor ve bu durumdan en çok pazarcı esnafı ve biz etkileniyoruz. Aslında bu duruma müdahale edilse fiyatlar bu kadar yükselmez ve bizlerde daha uygun fiyata sebze ve meyve yemiş oluruz” dedi.

Gündoğan, “Ekonomik dalgalanma semt pazarlarını da oldukça etkiledi”

Ali Gündoğan, “Ekonomik dalgalanma alışveriş miktarımızı oldukça etkiledi. Eskiden 2 kilo alıyorsak şimdi bir kilo hatta yarım kilo alabiliyoruz. Hayat şartları her geçen gün daha da zorlaşır oldu. Ekonomik olarak alışveriş yapabildiğimiz bir semt pazarları vardı. Ekonomik dalgalanma semt pazarlarını da oldukça etkiledi.  Geçen hafta pazar çok pahalıydı ama bu hafta pazarda ciddi bir düşüş meydana gelmiş. İnşallah önümüzde ki haftalarda fiyatlar daha da düşer” dedi.

Uçar, “Umarız önümüzde ki haftalarda fiyatlar daha da düşer ve bizler daha rahat alışveriş yapabiliriz”

Yeter Uçar,  “Bu hafta pazar geçen haftaya oranla çok düşmüş.  Ben Şirinköy’de oturduğum halde pazara buraya geliyorum. Şirinköy’de marketler çok pahalı.  Sırf merkezi uzak diye marketler fiyatları çok fazla yükseltiyor.  Bu nedenle marketler yerine pazardan alışveriş yapmayı tercih ediyoruz. Geçen hafta 7 liradan aşağı domates yoktu. Bu hafta 4-5 liraya inmiş domates. Diğer sebzeler yine aynı şekilde geçen haftaya göre fiyatlar oldukça uygundu. Umarız önümüzde ki haftalarda fiyatlar daha da düşer ve bizler daha rahat alışveriş yapabiliriz” dedi.

Çarşamba pazarında bu hafta ki sebze meyve fiyatları;

Taze fasulye 3 lira, biber 3 lira, patlıcan 3 lira, salatalık 2.5 lira, kapya biber 5 lira, pırasa 3 lira, turp 2 lira, havuç 2 lira, yerli muz 6 lira, mandalina 2.5 lira, limon 2.5 lira, ıspanak 5 lira, karnabahar 5 lira, kereviz 5-6 lira, barbunya 7 lira, beyaz lahana tane 5-8 lira, üzüm 5 lira, nar 4 lira, dolma biber 5 lira, patates 2- 2.5 lira, soğan 2 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.