DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan, “DERNEK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan,  “DERNEK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan,

“DERNEK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, STK’lar hakkında açıklamalarda bulunarak geçtiğimiz hafta Salı günü gerçekleştirdikleri toplantı hakkında da bilgiler verdi.

Turan, “Sivil Toplum Kuruluşları; kâr amacı gütmeyen kuruluşlardır”

Başkan Turan Gazetemize yaptığı açıklamada, “Sivil Toplum Kuruluşları; kâr amacı gütmeyen, kolektif yarar esasına göre çalışan, kamuoyunu aydınlatmak ve yönlendirmek için gönüllülük esasıyla hareket eden, üyelerinin ve toplumun taleplerini gerek siyasal otoriteye gerekse de kamuoyuna ileten organizasyonlar sivil toplum kuruluşu olarak tanımlanmaktadır.”

“Sivil toplum kuruluşları da bu üyelerin sorunlarını ilgili aktörlere iletmektedir”

“Ortak dertleri, ortak hedefleri, ortak beklentileri olan insanlar, sivil toplum kuruluşlarında bir araya gelebilmektedirler. Sivil toplum kuruluşları da bu üyelerin sorunlarını, gereksinimlerini, istem ve taleplerini topluma ve ilgili aktörlere iletmektedir. Bu açıdan sivil toplum kuruluşları her şeyden önce, ilgili konularda, ‘toplumda kamuoyu oluşturma’ gibi bir işlevi yerine getirmektedir. Sivil toplum kuruluşları toplumun sorun ve taleplerini ilgili makamlara iletmekle beraber, yerelde ve genelde siyasal otoritenin aldığı kararlar veya gerçekleştirdiği uygulamalara katkı sunarlar, varsa hatalı işleri yapıcı bir dille bunu ifade ederler.”

“STK’lar kavga dilinden kaçınıp yapıcı hareket etmek zorundadırlar”

“Sürekli olarak dillendirilen, benimde tasvip ettiğim bir kural vardır dernekler siyasetin dışında olmalı diye. Ama malesef bu durumu Dernekler, mevcut iktidara veya kent yönetimine mutlak muhalefet etmeli diye yanlış bir algılamanın içine düşüldüğünü de maalesef görmekteyim. Yukarıda da belirttiğim için sorun çözme odaklı çalışması gereken STK’lar kavga dilinden kaçınıp yapıcı hareket etmek zorundadırlar.”

“Dernek çalışmalarımız devam etmektedir”

Başkan Turan son olarak, “Gölcük Erzurumlular Derneği olarak 23 Ekim Salı günü yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında almış olduğumuz kararlardan bazıları şöyledir: Kent protokolüne tanışma ve nezaket ziyaretleri, Gölcük’ün ticari hayatında aktif olarak rol alan hemşehrilerimizin bir envanterini çıkartıp süreç içerisinde yönetim olarak kendilerini ziyaret etmek. Bunun dışında yine dernek binamızda ayda bir kez olmak üzere yöresel kültürümüz olan Herfene geceleri düzenlemek. Bunun yanı sıra hastalarımız ve yaşlılarımıza ziyarette bulunmak. Dernek çalışmalarımız devam etmektedir ve önümüzdeki süreçte de konferans ve gezi türü etkinliklere devam edeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.