DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Halk Kütüphanesi’nden Köy Kütüphanelerine büyük destek

Gölcük Halk Kütüphanesi’nden Köy Kütüphanelerine büyük destek

Gölcük Halk Kütüphanesi’nden Köy Kütüphanelerine büyük destek

Gölcük Belediyesi tarafından Sanat Galerisi’nde hizmet veren Halk Kütüphanesi Köylerde kütüphane kurmak isteyen gençlere destek vererek köylerde kurulacak olan kütüphaneler için kitap yardımında bulunuyor.

Kitaplar köylerde kütüphane kuran üniversiteli gençlere bağışlanıyor

Türkiye genelinde kütüphanesiz ilçe ve köy kalmaması adına bir sosyal sorumluluk projesi başlatan bir grup üniversiteli genç bağışlanan kitaplar sayesinde köylerde kütüphane kuruyor. Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi köylerde kütüphane kuran üniversiteli gençlere kütüphaneye bağışlanan kitaplar arasından uygun olanları köy kütüphanelerinde kullanılmak üzere bağışta bulunduklarını ifade ettiler.

Özellikle çocuk klasikleri, gençlik kitapları, kişisel gelişim ve genel klasik kitaplara çok ihtiyaç var

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi Sorumlusu Nesrin Kaya yaptığı açıklamada, “ Kitap okumayı çok seven biri olarak köylerimizde kütüphane kurmaya çalışan bir grup üniversiteli öğrencimize bizde elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Kütüphanemize oldukça fazla kitap bağışı yapılmakta ve bizlerde bu bağışlanan kitapları eğer kütüphanemizde mevcut ise bu tür öğrencilerimize bağışlayarak ülkemizde ki kütüphane sayılarını çoğalması için destekte bulunmaya çalışıyoruz. Üniversiteli gençler özellikle çocuk klasikleri, gençlik kitapları, kişisel gelişim ve genel klasik kitaplara çok ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar. Biz de kütüphaneye bağışlanan kitapları uygunluk derecelerine göre gruplara ayırıyoruz ve bize gelen talepler doğrultusunda köy kütüphaneleri için bağışlıyoruz. Dilerim ülkemizde kütüphanesiz hiçbir ilçe ve köy kalmaz. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda destek olmak isteyenler kitaplarını Gölcük Halk Kütüphanesine bağışlayabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.