• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Gölcüklü taksiciler 81 İl Valiliğine gönderilen genelge hakkında konuştu “BİZİM GÖNLÜMÜZ RAHAT”

Genel 22.10.2018 14:04:49 0
Gölcüklü taksiciler 81 İl Valiliğine gönderilen genelge hakkında konuştu  “BİZİM GÖNLÜMÜZ RAHAT”

Gölcüklü taksiciler 81 İl Valiliğine gönderilen genelge hakkında konuştu

“BİZİM GÖNLÜMÜZ RAHAT”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge hakkında ilçemizde hizmet veren taksicilerden düşüncelerini aldık. İlçemizde hizmet veren taksiciler, bahsedilen sıkıntıların Gölcük’te yaşanmadığını dile getirerek, “Bizim gönlümüz rahat” dediler.

Genel emre uymayanlar hakkında, gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanması istendi

İçişleri Bakanlığı, kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan, fazla ücret almak için güzergahı uzatan taksicilerle ilgili artan vatandaş şikayetleri üzerine, düğmeye basarak, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9’ncu maddesine göre vatandaşı mağdur eden taksiciler için, valiliklere “genel emir” çıkarma konusunda talimat verdi. Gönderilen genelgede genel emre uymayanlar hakkında, gerekli adli ve idari işlemlerin uygulanması istendi.

Gelen şikayetlerin artması üzerine 81 ile genelge gönderildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı 81 il valiliğine gönderilen genelgede, ticari taksilerde seyahat eden yolcuların güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve yaşanabilecek sorunları en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgede özellikle son dönemde vatandaşlardan, bazı ticari taksi şoförleri ile ilgili kısa ve çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda (bozuk para) sorun çıkardığı, yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelenlerin gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmaktan imtina ettiği, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içerisinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunduğu yönünde şikayet ve talepler geldiği belirtildi. Konu hakkında ilçemizde hizmet veren taksi şoförleri 81 il valiliğine gönderilen genelge hakkında düşüncelerini dile getirdiler.

Gedik , “Herkes işini severek ve düzgün yaparsa hem bereketi bol olur hem de huzur olur”

Deniz Taksi Durağı’ndan Naci Gedik, “ Süleyman Soylu’nun 81 ilin valisine göndermiş olduğu genelgeyi destekliyorum. Çünkü aramızda çürük elmalar çok var ve hizmet konusunda yetersizler. Bu yüzden çürük elmaların ayıklanması gerekiyor. Her şeyden önce insanlara değer vermeliyiz. İşimizi severek yapmalıyız. Bu yapılan şikayetler Gölcük için değil zaten. Biz elimizden geldiği kadarıyla insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Zaten Gölcük küçük bir yer olduğu için kimse kimseye yanlış bir hareket yapamaz. Biz yeri gelir parası olmayan müşteriyi bile gideceği yere götürürüz ve o müşteri daha sonra getirir parasını verir. Herkes işini severek ve düzgün yaparsa hem bereketi bol olur hem de huzur olur” dedi.

Filiz, “Ulaştırma sektörünün önümüzde ki 5 yıl içinde ki en büyük eksikliği nitelikli şoför eksikliği olacaktır”

Deniz Taksi Durağı’ndan Serkan Filiz, “ Ben bir taksi işletmecisi ve aynı zamanda ulaştırma sektöründe eğitim danışmanıyım. Ulaştırma sektörünün önümüzde ki 5 yıl içinde ki en büyük eksikliği nitelikli şoför eksikliği olacaktır. Bu nedenle önce gerçek anlamda eğitimler verilmeli ve sistem düzeltilmelidir. Bir ülkenin kültür düzeyini o ülkenin trafiğine bakarak anlayabilirsiniz. Bunun için trafik bilinci ve eğitiminin okul öncesinde verilmesi gerekiyor. Bu eğitimler ile toplumun kültür ve ahlak yapısıyla direk orantılı olarak düzelmesi mümkündür. Tüm ulaştırma sektöründe ki benzer sıkıntılar mevcut olup taksi sektöründe ki en büyük sıkıntı İstanbul gibi büyük metropol şehirlerde bulunan taksilerin işletilmesinde ki sistemsizlik ve rant gruplarından kaynaklanmaktadır. Plaka sahiplerinin plakalarını kiralayıp, kiralayan kişilerinde aracı işletmek için en az 3 şoför kullanarak yapmış oldukları işletmecilik sonunda, şoförlerin gerçekten para kazanamadıkları bir sisteme dönmesinden dolayı müşteri seçme ve diğer kural dışı uygulamalara gidiyorlar. Bu ruh halinde ki insanlardan da farklı bir davranış biçimi beklenemez ve kalite ile müşteri memnuniyeti sağlayamazlar. Öncelikle bu sektörde bahsettiğim bu sistemsel sıkıntıların giderilmesi ve bu duruma neşter atılması gerekiyor. Bu durum ülkemizde ulaşım politikamızın olmayışındandır. Bu sebeple İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun almış olduğu bu kararı doğru buluyorum ve sonuna kadar destekliyorum” dedi.

Seymen, “Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ki taksiciler yüzünden bizim de adımız çıkıyor”

Belsa Taksi Durağı’ndan Aykut Seymen, “ Bizim işimiz bu ve müşteri almama ya da seçme gibi bir lüksümüz olamaz. Müşteri bizim velinimetimizdir ve biz müşteri gelsin diye beklerken müşteri almama ya da seçme gibi bir şansımız olamaz. İç İşleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bu kararını destekliyoruz. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ki taksiciler yüzünden bizim de adımız çıkıyor. Bu karar ile en azından sıkıntı yaratan kendilerine çeki düzen verirler. Bizim bir diğer sıkıntımızda Kocaeli plakalı taksiciler olarak İstanbul havaalanlarından yolcu alamıyoruz. Birkaç defa tanıdığımız yolcuları almak için gittiğimizde korsan taksi muamelesi gördük, aracımız bağlandı ve ceza yedik. Böyle bir kanun yok ve biz özgürce müşterimizi gidip havaalanından almak istiyoruz” dedi.

Akyıldız, “Müşteri bizim için velinimettir, yağmur çamur kar fark etmez bütün müşterilerimizi alırız”

Bizim Taksi Durağı’ndan Gökmen Akyıldız, “ Biz zaten kısa uzun fark etmiyor bütün müşterileri alıyoruz. Zaten Gölcük’te fazla uzun mesafe çıkmıyor. En fazla Kavaklı, Şirinköy ya da Değirmendere  oluyor. En olmadı İzmit’e ya da Halıdere’ye yolcumuz olur. Biz taksimetrelerimizi açmamazlık yapmıyoruz ama vatandaşlar taksimetrenin yazdığı ücretin altında gitmeye çalışıyor. Bizde mecburen tartışma çıkmaması için müsemma gösteriyoruz. Müşteri bizim için velinimettir, yağmur çamur kar fark etmez bütün müşterilerimizi alırız. Fakat takside müşteri varken ya da müşteriye giderken taksiyi durdurmaya çalışan müşterileri almıyoruz. Bu nedenle taksi bizi almadı algısı yaşıyorlar. Böyle bir durum bizim Gölcük’te asla olmaz” dedi.

Özcan , “Müşterilerimizle de taksimetre konusunda da şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık”

Bizim Taksi Durağı’ndan Hasan Özcan, “ Ben daha 3 senelik taksiciyim ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 81 İl Valiliğine gönderdiği yazı daha çok bizi değil İstanbul gibi büyük metropol şehirlerde ki taksicileri kapsıyor. İstanbul’da çoğu taksi durağa bağlı kalmadan serbest dolaşıyorlar. Bu nedenle uzun mesafeyi daha çok tercih ediyorlar. Gölcük’te zaten uzun mesafe yolcusu çok az çıkıyor. Birde kısa mesafe bizim için daha iyi oluyor. Müşterilerimizle de taksimetre konusunda da şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Dilerim bundan sonrada böyle devam eder” dedi.

Raşitoğlu, “Biz bu kararın sonuna kadar arkasındayız”

Belsa Taksi Durağı’ndan Barış Raşitoğlu, “ Bizim müşteri almama ya da müşteri seçme gibi bir lüksümüz yoktur. Bizde müşteri her zaman haklıdır. Bizim taksimetrelerimiz mühürlüdür ve açmama gibi bir durum söz konusu değildir. İçişleri Bakanımızın bu açıklamasını doğru buluyorum ve destekliyorum. Zaten bu sıkıntılar daha çok İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan sıkıntılar. Fakat tek bir ile özel genelge yayınlayamayacağı için 81 ilin hepsine göndermek zorunda kaldılar. Biz bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Bundan sonra kurallara uymayan taksiciler düşünsün” dedi.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16