DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kavaklı Sahili Yağmur Suyu Terfi Merkezinde çalışmalarda sona gelindi KASIM SONUNDA TAMAMLANIYOR

Kavaklı Sahili Yağmur Suyu Terfi Merkezinde çalışmalarda sona gelindi  KASIM SONUNDA TAMAMLANIYOR

Kavaklı Sahili Yağmur Suyu Terfi Merkezinde çalışmalarda sona gelindi

KASIM SONUNDA TAMAMLANIYOR

Kavaklı Sahili’nde yıllardır büyük sıkıntılar yaşatan ve geçtiğimiz yıl meydana gelen su baskınları ile esnafları zor durumda kalmasına neden olan yağmur suyu terfi merkezi çalışması tüm hızıyla devam ederken yetkiler tarafından yapılan açıklamaya göre çalışmaların Kasım Ayı sonunda bitmesi hedeflendiğini açıkladılar.

Yağmur suyu baskınları son buluyor

İlçemizin denize açılan penceresi olan Kavaklı Sahilinde yaşanan yağmur suyu baskınları nihayet son buluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından hayata kazandırılan Yağmur Suyu Terfi Merkezi ile Kavaklı Sahili’nde Terfi Merkezi’nde bir araya toplanan yağmur suları sağlıklı bir şekilde denize ulaştırılarak olası su baskınlarının önüne geçilmiş olunacak.

Aşgenaz, “En geç Kasım Ayının sonuna terfi merkezimiz tamamen bitmiş olacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda kabaklı Sahili’nde çalışmalarına başlanan Yağmur Suyu Terfi Merkezi Projesi kapsamında Kavaklı Sahili boyunca döşenen yağmur suyu kanalları terfi merkezinde toplanacak ve denize  sağlıklı bir şekilde denize aktarılacak. Üstlenici firma olarak Ersey Doğalgaz firmasının çalışmaları yürüttüğü Kavaklı Sahili Yağmur Suyu Terfi Merkezi Projesi’nin hedeflenen tarihte tamamlanamamasının nedenini Firma Yetkilisi Mehmet Zeki Aşgenaz şu sözlerle belirtti. Aşgenaz, “ İşimizin bu kadar uzamasını sebebi ihale kapsamımızda olan Denizevler içme suyu  ve  kanalizasyon ile Halıdere içmesuyu ihale kapsamımız içindeydi. Bunları  belediye tarafından izin verilmediği için işimiz bu kadar uzadı. Biz ihaleye girerken fiyatımız bu yerlere göre verdik. Ayrıca Gölcük Yeni Sanayi Sitesi başka bir firmanındı. O firma işi yapamadığı için İSU tarafından sözleşmesi fes edilmişti.  Yeni Sanayi Sitesi’nin aciliyetinden dolayı belediye bu işi de bize verdi.  Bu nedenle Kavaklı Sahili’nde işimiz biraz aksadı ama sonuna yaklaştık. Tabi bu gecikmeden dolayı büyük bir  maddi kaybımız olmasına rağmen işimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Kavaklı Sahili boyunca yağmur suyu kanalı döşendi ve terfi merkezinde toplanacak. En geç Kasım Ayının sonuna terfi merkezimiz tamamen bitmiş olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.