DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOCAELİ’NİN MUHTARLARI 6. KEZ İZMİT’TE BULUŞACAK

KOCAELİ’NİN MUHTARLARI 6. KEZ İZMİT’TE BULUŞACAK

İzmit Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa 6 yıl önce başlatılan ‘Muhtarlar Günü’ kutlaması kapsamında bu yıl da Kocaeli’nin muhtarları İzmit’te buluşacak. 18 Ekim Perşembe günü düzenlenecek etkinlik öncesi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 12 ilçenin muhtarlar dernek başkanıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Başkanı Vedat Yoldaş,  Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Aytun Er, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Altıntaş, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Satılmış, Dilovası Muhtarlar Derneği Başkanı Alaattin Duymuş, Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldız, Derince Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Karadeniz, Çayırova Muhtarlar Derneği Başkanı Rahman Güler ve Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar katıldı. Başkan Doğan, basın toplantısında muhtarların önemine vurgu yaptı.

Neden Muhtarların Bir Günü Olmasın?

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş yaptığı konuşmada “muhtarlarla ilgili toplantımızın başlangıcı 6 yıl öncesine dayanıyor. O gün İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, Türkiye’de her meslek grubunun belli bir günü var. Neden muhtarların bir günü yok? diye bir fikir ortaya attı ve gelişen süreçte 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edildi.  O günden sonra muhtarlarla olan ilişkilerimiz daha da güçlendi. 19 Ekim Muhtarlar Günü resmi bir gün olarak ilan edildi. 6 yıl boyunca muhtarlarımızla ilgili çok güzel organizasyonlar yaptık. Bugünün mimarı İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm Belediyelere Model Olduk

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da “bir işi başlatmak kadar o işi gelenek haline getirmekte büyük önem taşıyor. Kocaeli’de, İzmit’te muhtarlarla ilgili Türkiye’deki tüm belediyelere model olacak çalışmalar yapılıyorsa, bunun mimarı hem belediye hem de muhtarlarımızdır.

İlk Açıkladığımda Herkes Şaşırmıştı

2009 yılında adaylık projem olan Muhtar Hizmet Masası Müdürlüğü’nü açıkladığımda, herkes şaşırmıştı. Aslında ince ince düşünülüp, hizmet etme arzusunun getirdiği bir projeydi. Biz o günden başladık ve periyodik olarak muhtarlarımızla 2-3 ayda bir belediyede müdürlerimizle birlikte toplantı yapmaya başladık. Toplantılarımız çok faydalı oluyor.

Muhtar Demek, Mahalle Demek

Muhtarlarımızla birlikte geziler yaptık. Basında farklı algılandı, siyasiler farklı yorumladı. Muhtarların yurt içinde, yurt dışında geziye gitmesi mahallesine, mahallesinde ki insanlara faydadır. Muhtar demek mahalle demektir. Gidecek, görecek ve geldiğinde hizmetlerine daha enerjiyle devam edecek. Muhtarlık kolay değil. Vatandaşın birebir her zaman ulaştığı, hesap sorduğu bir yer. Elde bütçe yok sadece mühür var. Geziler muhtarların yenilendiği, bilgi ve görgüsünün arttığı projelerdir. Bunlar devam etmelidir.

Benim Odamdan Daha İyi Olmalı

Muhtarlarımızın fiziki koşulları en iyi şekilde olmalı. Muhtarlarımızın oturduğu yerler benim oturduğum yerden daha iyi olmalı. Çok güzel konaklar yaptık, en güzel mobilyaları aldık. Muhtarım en güzel yerde oturduğu zaman büyük keyif alıyorum. Bu kutlamalar 6 yıl önce çıkan bir fikirdi. Bu fikri Ankara’da bazı üst düzey yetkililere söyledim. Bu kutlamaların Ankara’da merkezden de yapılmasında faydası var. Ben bunun da gelenekselleşmesi taraftarıyım.

Hizmette Parti Olmaz

Her dönem muhtarları daha motive edecek, daha onure edecek ve bu görevi daha saygın ve kabul edilebilir bir statüye getirebilecek bir takım farklı çalışmaları da planlıyoruz. 19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü’dür ama muhtarların günü her gündür. Hizmet adamının günü her gündür. Belediye başkanının da muhtarın da hizmette partisi olmaz. Belediye başkanları ve muhtarlar olarak hep hizmet rozeti taşırız.

Amacımız En İyi Hizmeti Yapmak

Bizim işimiz şuanda vatandaşımıza en iyi hizmeti yapmaktır ve onu yapıyoruz. Kocaeli ve İzmit daha güzel olacak. Yeter ki bu birlik beraberlik ve hizmet etme aşkı artarak devam etsin. Daha fazla sabredeceğiz, daha fazla iş bitireceğiz. Muhtarlarımızın zaman zaman motive edilmesi gerekiyor. Bizim ilham kaynağımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O kadar işinin arasında muhtarlarımızı her zaman önemsemiştir ve külliyede belli aralıklarda ağırlamaktadır. Bizde Kocaeli’deki tüm mahalle ve köy muhtarlarımızı İzmit’imizde yeni bir muhtarlar günü kutlamasında ağırlayacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.