DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KONGRE SARAYI’NDA KUTLANDI

KONGRE SARAYI’NDA KUTLANDI

2018 Camiler ve Din Görevlileri Haftası,

KONGRE SARAYI’NDA KUTLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde her yıl kutlanılan Camiler ve Din Görevlileri haftasının ana temasının “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” programını Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın katılımıyla Gölcük Kongre Sarayı’nda kutlaması gerçekleştirildi.

Programa çok sayıda katılım sağlandı

Camiler ve Din Görevlileri haftası Gölcük İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Kongre Sarayı’nda kutlandı. Gerçekleştirilen programa Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Vaizi Adnan Yıldız, Cami ve Din Görevlileri ile davetliler katılım sağladı.

Müftü Öztel, programa katılım sağlayanlara teşekkür etti

Gerçekleştirilen programda konuşma yapan İlçe Müftüsü İlyas Öztel, bu sene ana temeasının ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ olduğu Camiler ve Din Haftasını kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müftü Öztel programa katılım sağlayan başta İl Müftüsü Doğan ve Cami ve Din Görevlilerine teşekkür etti.

Doğan, ‘İslam insanlığa ebedi kurtuluşu gösteren ilahi bir nizamdır’

İl Müftüsü Doğan, ‘İnsanı en iyi bilen Allah, onun yeryüzünde hakikatin izinde huzurlu bir hayat yaşaması ve ahirette kazananlardan olması için hidayet rehberi olarak vahiy göndermiştir. Bu meyanda, Allah’ın yeryüzüne gönderdiği bütün vahiylerin ortak adı olan İslam; hayata hakikat penceresinden bakmayı öğreterek inanç, bilgi ve ahlakla bezenmiş bir hayatı tesis eden ve insanlığa ebedi kurtuluşu gösteren ilahi bir nizamdır. Bencillikle bütünleşen bireyselliğin, hayatı büsbütün kuşatarak insanlığı yalnızlık ve bunalımlara mahkûm ettiği bir zamanda, huzuru başkalarının huzurunda bulan insanları hatırlamanın bir vefa olduğu kadar, hayatın yeniden inşasında önemli bir imkân olduğunu düşünüyoruz.’

‘Camiler dirliğin, birliğin ve şefkatin sembolüdür’

Doğan, son olarak, ”Mescid-i nebi ihtiyaçlarının karşılandığı, sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği sosyal bir hayat merkezi; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep olarak hizmet vermiştir. Böylece asırlar boyunca camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin, şefkatin sembolü olmuştur. Minberi ve kürsüsüyle, üstün insanlık nizamının öğretildiği, ilim ve ahlak, marifet ve hikmet derslerinin verildiği ilim merkezleri haline gelmiştir. Allah’ın insanlara en büyük lütuflarından biri de, onlara sorumluluğunu hatırlatan ve yüklendiği iyilik, hakikat ve kulluk emanetini taşımada rehberlik eden peygamberler göndermesidir.’ dedi.

‘“Ömürlerini din hizmetine adayan en kutlu insanlar peygamberlerdir”

İlçe Müftüsü İlyas Öztel, ‘İlk insan ile başlayan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ile sona eren süreçte bütün peygamberler tevhidin bilinmesi, güzel ahlakın yaşanması ve adaletin tesis edilmesi için çaba göstermişlerdir. Böylelikle onlar, vahyin kılavuzluğunda, hidayet ve iyilik uğruna gösterdikleri mücadele, sabır ve fedakârlıkla insanlığın öncüsü, önderi ve rehberi olmuşlardır. Bu manada ömürlerini din hizmetine adayan ve başkalarının iyiliği için kendini feda eden en kutlu insanlar peygamberlerdir. Bu noktada Kur’an-ı Kerim’in “Andolsun, Allah’ın Resülünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır” şeklinde tebcil ettiği Rasul-i ekrem bütün peygamberlerin tebliğinde yer alan ortak hakikatleri kıyamete kadar baki kalacak şekilde yeryüzüne beyan etmiş, bir mescitten güzide bir nesil yetiştirmiş ve bir medeniyet inşa etmiştir. Zira o, cehalet ve zulmün hâkim olduğu, merhamet, erdem ve hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir topluluğu; ilmin, adaletin ve şefkatin aydınlığında asr-ı saadete dönüştürmüştü. 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftamızı kutlar, hepinize tekrardan  katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.