DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Körfez Ticaret Odası’nın Meslek Lisesi projesi ile ilgili ana hatlar belirlendi

Körfez Ticaret Odası’nın Meslek Lisesi projesi ile ilgili ana hatlar belirlendi

Körfez Ticaret Odası’nın Meslek Lisesi projesi ile ilgili ana hatlar belirlendi

Körfez Ticaret Odası’nın en önemli projelerinden biri olan meslek liselerinde iş garantili staj projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda projenin gidişatına yönelik ana hatlar belirlendi.

Körfez Ticaret Odası’nın en önemli projelerinden biri olan meslek liselerinde iş garantili staj projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda projenin gidişatına yönelik ana hatlar belirlendi.

KATILIM ÇOK YOĞUNDU

Körfez Ticaret Odası meclis salonunda yapılan toplantıya, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ve Şube Müdürü, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Takım Lideri Dr. Ahmet Şen, TÜPRAŞ, İGSAŞ, Nuh Çimento, Evyaport, Diler Demir Çelik, Durulsan Makine ve Anadolu Döküm firma temsilcileri ile Kocaeli Üniversitesi Öğretim görevlileri, Makine mühendisleri ve elektrik mühendisleri odası temsilcileri, Marka temsilcileri, Körfez Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve temsilcileri ile pek çok firma temsilcisi katılım sağladı.

ÖZTÜRK ‘’KÖRFEZ MESLEKLERİNDE YILDIZLARINI YETİŞTİRECEK

Gerçekleştirilen projenin ilk ayağını oluşturan paydaş toplantısıyla ilgili konuşmasını gerçekleştiren Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ‘’ Meslek Lisesi Geleceğin garantisi proje adımız ve ‘’Körfez mesleklerinde yıldızlarını yetiştiriyor’’ sloganıyla çıktığımız bu yolda siz proje ortaklarımızla bir arada olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Öncelikle bilinmesini isterim ki; Körfez Ticaret Odası sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında ilçe, il ve ülke sorunlarına son derece duyarlı olmaya ve bu konularda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla çıktığımız yolda ülkemizin en önemli sorunlarından birinin ara eleman, kalifiye eleman sorunlarının olduğunu öngörerek, meslek liseleri ile ilgili bir proje yürütmek istedik ve pilot okulumuz olarak belirlediğimiz, Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve bölgemizin seçkin firmaları ile öğrencilere etkin staj imkânı sağlayacağımız bu projeye başladık bu anlamda Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Harun Künü, Müdür Yardımcıları Ali Osman Güler, Vahdet Yazar ve Uğur Akçay’a teşekkürü borç bildiğimizi belirtmek isterim’’ dedi.

KÖRFEZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKUTAN ‘’ HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’’

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan bu proje sadece ilimizin, ilçemizin değil ülkemizin genel bir sorunudur. Meslek liselerinde kalitenin arttırılması ve meslek lisesi öğrencilerine Körfez gibi köklü kuruluşların olduğu bir ilçede bu tür fırsatların sunulması için yapılan girişimler bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye desteğimiz tamdır’’ dedi.

İKİNCİ AŞAMADA VELİLER VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELECEK

Gerçekleştirilen proje kapsamında paydaşlarla yapılan toplantı sonrasında bir sonraki aşama olarak veliler ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek proje ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Projenin ana hatlarının tamamlanmasından sonra meslek lisesi öğrencileri branşlarına göre anlaşma sağlanılan firmalarla bir araya getirilerek kendi mesleklerinde etkin staj görme fırsatı bulacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.