DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

NECATİ ÇELİK’TE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

NECATİ ÇELİK’TE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

NECATİ ÇELİK’TE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personellerine; “Farmokovijilans, Biyomedikal Materyovijilans ve Materyovijilans” ile ilgili eğitim verildi.

Hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimleri Eczacı Atife Mehta Şen, Eczacı Tuğçe Yeşiltaş Aksoy, Sağlık Memuru Müntaz Uysal ve Sağlık Memuru Hızır Murat Emirler tarafından verildi.

Farmakovijilans Nedir?

Farmakovijilans “günlük klinik uygulamada ilaçların güvenliği ile ilgili klinik verilerin toplanması, ilaç uygulamasında karşılaşılan sorunların takibi, sorumlu nedenlerin saptanması, tanınması, araştırılması, kaydedilmesi, duyurulması ve gerekli önlemlerin alınması” şeklinde tanımlanabilir.

Materyovijilans Nedir?

Hastalara uygulanan Tıbbi Cihaz Yönetmeliğine göre tıbbi cihaz olarak Nitelendirilen malzemelerin, güvenli şekilde kullanımlarının sağlanması için beklenmeyen etkilerin sistematik bir şekilde izlenmesi, bu hususta bilgi toplanması, kayıt altına alınması, değerlendirilmesi, arşivlenmesi, TİTCK’ya (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum) bildirilmesi, medikal ve tıbbi sarf malzemelerin yol açabileceği zararın en az düzeye indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması amaçlanmaktadır.
Verilen eğitimlerle, tıbbi sarf malzemelerin saklanma koşulları, ilaç etkileşimleri ve doğru şekilde kayıt altına alınması ve önemi anlatıldı. Karşılıklı fikir alışverişiyle eğitim son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.