DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Pazartesi Pazarı yeni yerinde KAPALI PAZAR YAPILDI

Pazartesi Pazarı yeni yerinde  KAPALI PAZAR YAPILDI

Pazartesi Pazarı yeni yerinde

KAPALI PAZAR YAPILDI

Yeni Mahalle’de Pazartesi günleri kurulan semt pazarı artık yeni adresinde kurulmaya başladı. Gölcük Belediyesi tarafından Yeni Mahalle Kızılırmak Caddesi üzerinde 4 bin 370 metre alan üzerine inşa edilen Yeni Mahalle Kapalı Pazar yeri bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Toplamda 168 pazarcı esnafının tezgah açacağı Yeni Mahalle Kapalı Pazar yeri modern yapısı ve düzeniyle ilk günden pazarcı esnafı ve vatandaşlardan tam puan aldı.

4 Bin 370 metre alan üzerinde inşa edildi

Yeni Mahalle Kızılırmak Caddesi üzerinde 4 Bin 370 metre alan üzerinde inşa edilen Kapalı Pazar Yerinde ilk günleri olması sebebiyle Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş ve Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer pazarcı esnafını ziyaret ederek yeni Pazar yerleri hakkında düşüncelerini alırken bizde Gölcük Haber Gazetesi olarak Zabıta Müdürü İrfan Çavuş,  Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer,  Yeni Mahalle Kapalı Pazar Esnafı ve vatandaşlardan yeni kapalı pazar yeri hakkında düşüncelerini aldık.

Çavuş, “Esnafımıza da halkımıza da en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz”

Zabıta Müdürü İrfan Çavuş, “ Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde olabilecek en iyi düzenlemeyi yaptık. Pazar tezgahı arttırma gibi bir durum içerisine hiçbir zaman girmedik. Sadece pazarcı esnafımızın memnuniyetini sağlamak adına yerleri olabilecek en güzel şekilde yaptık. Bugünde Kapalı Pazar Yerini dolaştım, baktım. Esnaflar gayet memnun olduklarını ifade ettiler ve teşekkür ediyorlar. Bu da yaptığımız için ne kadar doğru olduğunu burada görmüş olduk. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Esnafımıza da halkımıza da en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinden donra şimdi Değirmendere Kapalı Pazar Yeri inşaatımız başladı, temelini attık. O inşaatımızın da en kısa zamanda tamamlanması için çalışıyoruz” dedi.

Tuncer, “Biz Gölcük pazarcıları olarak şanslı olduğumuzu hissediyorum”

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, “ Gölcük Pazarcılar Odası olarak yapılan bu Kapalı Pazar Yerinden çok memnun kaldık. Artık sokak pazarları bir bir kapalıya taşınmak mecburiyetinde. Bu üçüncü kapalı Pazar yerimize taşındık. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz Gölcük Pazarcıları olarak şanslı olduğumuzu hissediyorum. Diğer ilçelere göre hem daha çabuk hem güzel bir yere taşındık. En güzeli ve bizim için en önemlisi mevcut Pazar yerinden çok uzağa taşınmadık. Hemen Pazar bitiminde bir yer teşkil edildi. Bunu da en güzel şekilde belediyemizle birlikte kurmaya çalıştık. Esnafımızın en güzel konuşlanması ve daha güzel tezgah açabilmesi için canla başla bir aydır çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem esnafımıza hem de vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Can, “ İnsanlara daha güzel hizmet sunacağımıza eminimiz”

Pazarcı esnaflarından Can Kardeşler tezgahının işletmecisi Mustafa Can, “ Bize göre gayet güzel bir Kapalı Pazar Yeri oldu. Böylece insanlara daha güzel hizmet sunacağımıza eminimiz. Tek dikkat edilmesi gereken otopark sorunu ve onu da zamanla çözüleceğini umuyorum. Ayrıca en kısa zamanda otobüs hattının geleceğini söylendi. Bu sayede insanlar daha rahat Pazar yerine gelebilecekler. İlgilerinden dolayı Zabıta Müdürü İrfan Çavuş ve personeline teşekkür ederim” dedi.

Koter, “Özellikle Pazartesi günleri Pazar yeri için bir otobüs hattı konulursa hem bizim için hem de vatandaşlar için çok iyi olur diye düşünüyorum”

Bayram Koter, “ 32 senedir pazarcılık yapıyorum. Kapalı Pazar Yeri bizim için çok iyi oldu ama köşelerde ki arkadaşlarımız biraz sıkıntı yaşayabilir. Bu konuda çalışma yapacaklarını söylediler. İnşallah en kısa zamanda çözülür. Bizim bir diğer sıkıntımız da vatandaşlar Kapalı Pazar Yerinin uzak olmasında şikayetçiler. Özellikle Pazartesi günleri Pazar yeri için bir otobüs hattı konulursa hem bizim için hem de vatandaşlar için çok iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Köse, “Böyle büyük bir hizmet bizleri mutlu etti”

Süleyman Köse, “ Biz zaten yıllardır Kapalı Pazar Yerinin yapılmasını istiyorduk. Böyle büyük bir hizmet bizleri mutlu etti. Belediyemize bizleri düşündüğü için bizde en iyi şekilde onlara en iyi hizmeti hijyenik bir şekilde, marketlerden daha da ucuza satmak için arkadaşlarımızla karar aldık. Müşterilerimizden de bu hizmetten memnun kalacağını umut ediyoruz. Açıldığımız saatten bu yana gelen müşterilerimiz pazarın bu şekilde çok güzel olduğunu ve ailemizle daha rahat alışveriş yapabileceklerini bizlere ifade ettiler. Bizlere yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e Zabıta Müdürümüz İrfan Çavuş’a ve Oda Başkanımız Abdurrezzak Tuncer’e göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Şimdiden tüm milletimize ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum ve teşekkür ederim” dedi.

Kurt, “   Burada her şeyimiz en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş”

İsmail Kurt, “ Gölcük Belediyesi gerçekten çok temiz bir iş çıkardı. Sokak arasında açtığımız tezgahlarımıza çadır gerdiğimiz için hem apartman sakinleri hem de pazara gelen müşterilerimiz için zor oluyordu. İplere takılıp düşen çok oluyordu.  Bu şekilde Kapalı Pazar Yerine geçmemizden dolayı artık bu sıkıntılarımız ortadan kalktı. Ayrıca bir yangın çıksa sokak aralarında ki tezgahlardan dolayı ne itfaiye ne de ambulans giremezdi. Bu sayede artık sokaklarımız rahatladı. Kapalı Pazar Yeri her zaman daha avantajlıdır. En azından artık çadır kurma derdimiz kalmadı. Yağmur kar derdimiz olmayacak. Hava kararınca kablo çekerek aydınlatma derdimiz olmayacak. Burada her şeyimiz en küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bu konuda herkese teşekkür ederim” dedi.

Çakmak, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Refik Çakmak, “ Kapalı Pazar Yerimiz Gölcük’e ve Yeni Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yalnız bizim bir sıkıntımız var. Tezgahımız kenarda ve üstü yarım yapıldığı için tezgahımızın yarısı açıkta kaldı. Biz bu sıkıntımızı belediyeye ilettik. Kendileri de bu sıkıntımıza en kısa zamanda çözüm bulacaklarını bildirdiler. İnşallah yağmurlar başlayana kadar bu sıkıntımız çözüme ulaşır ve bizlerde rahat bir kış geçiririz. Pazarda branda açma derdimiz bitti diyorduk ama yine olmadı. Tezgahımı korumak için yine branda açıyorum” dedi.

Çakmak, “Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde 168 esnaf olarak artık sokak aralarında Pazar açma derdimiz kalmadı”

Cemil Çakmak, “ Biz yıllardır Yeni Mahalleye Kapalı Pazar Yerinin yapılmasını istiyorduk. Çok şükür Gölcük Belediyesi bizlerin bu isteğini geri çevirmedi ve bizlere çok güzle bir Kapalı Pazar Yeri kazandırdı. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde 168 esnaf olarak artık sokak aralarında Pazar açma derdimiz kalmadı. Bu konuda çok mutluyuz. Dilerim Gölcük’te bulunan bütün pazarlar Kapalı Pazar Yerine kavuşur ve Gölcük’te sokak arası pazarımız kalmaz” dedi.

Kurt, “Şimdi burada yağmur çamur derdimiz olmadan Pazar alışverişimizi yapabileceğiz”

Vatandaş Hülya Kurt, “ Kapalı Pazar yerini çok beğendik. Özellikle evimize yakın olması bizleri çok mutlu etti. Tabi bir iki eksiklik gözümüze çarptı ama bu eksikliklerinde en kısa zamanda tamamlanacağını ümit ediyoruz. Kapalı Pazar yeri tamamen bittiği zaman çok güzel bir Pazar yerimiz olacak. Biz en çok pazarın sokak aralarından kalkmasına seviniyoruz. Kışın pazara gitmek bizim için çok zor oluyordu. Şimdi burada yağmur çamur derdimiz olmadan Pazar alışverişimizi yapabileceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Akbağ, “Böyle bir yere Gölcük’ün ihtiyacı vardı”

Vatandaş Berrin Akbağ, “Yeni Kapalı Pazar Yerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Böyle bir yere Gölcük’ün ihtiyacı vardı. Keşke pazar sadece haftada bir gün değil de en az 3 gün açık olsaydı. Bizde ihtiyaçlarımızı taze taze alma fırsatımız olurdu. İnşallah önümüzde ki dönemlerde Pazar yerini bu şekilde düzenlerlerse bizleri daha çok mutlu ederler. Şimdiden emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bizlere çok güzel bir Kapalı Pazar Yeri kazandırdılar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.